מגה בנג
חדשות
חדשות מקומיות
לעמוד קודם

אקסטנד מגייסת 30 מיליון דולר

24/08/2025
זמן קריאה: 1 דק'

חברת אקסטנד (XTEND), המובילה בפיתוח מערכות רובוטיות טקטיות מבוססות בינה מלאכותית, הודיעה על גיוס של 30 מיליון דולר בסבב השקעות שני. המימון מיועד להרחבת הפעילות בארצות הברית, להגדלת הייצור ולשדרוג יכולות AI בזמן אמת לטובת משימות ביטחוניות והומניטריות. הצעד מחזק את מעמדה של החברה בשוק הרובוטיקה הצבאית המתפתח במהירות.

לפי הודעת החברה, הכספים שגויסו ישמשו למספר מהלכים אסטרטגיים כגון האצת מחקר ופיתוח (R&D) ושילוב יכולות AI מתקדמות שיאפשרו קבלת החלטות אוטונומית בזמן אמת בסביבות מורכבות. חלק יושקע בהרחבת קווי הייצור בעבור מערכות רובוטיות ורחפנים טקטיים המיועדים לכוחות צבאיים וביטחוניים. נקודה חשובה נוספת היא פריסת מערכות. מדובר בפריסה גלובלית רחבה יותר בקרב צבאות של מדינות ידידות ובשימושים אזרחיים במצבי חירום, הצלה ואסונות טבע.

מנכ"ל החברה, אביב שפירא (Aviv Shapira), ציין בהודעה הרשמית: "השלמת סבב הגיוס מדגישה את העלייה בביקוש למערכות אוטונומיות קריטיות מצד גופי ביטחון ובטיחות. ההשקעה תאפשר לנו להאיץ את קצב החדשנות, להרחיב את קווי הייצור ולהגביר את הנוכחות שלנו בשווקים גלובליים."

מפעל חדש בטמפה

ההשקעה מגיעה זמן קצר לאחר פתיחת המטה האמריקני החדש של אקסטנד ומיתקן ייצור מתקדם בטמפה שבפלורידה. המפעל ישמש כמרכז ייצור לרחפנים טקטיים ומערכות רובוטיות המיועדות לשוק האמריקני ולמדינות נוספות. לפי החברה, המהלך צפוי לשפר את זמני האספקה, להגדיל את קצב הייצור ולתמוך בלקוחות ביטחוניים בארה"ב.

קמפיין הגיוס של אקסטנד מגיע בזמן שבו הביקוש למערכות רובוטיות חכמות נמצא בעלייה חדה. גורמים מרכזיים לכך הם איום הרחפנים בשדה הקרב המודרני, כשצבאות מחפשים פתרונות אוטונומיים מהירים והגברת הצורך בשמירה על חיי אדם. מערכות כמו אלו של אקסטנד מאפשרות לחיילים לפעול מרחוק במשימות מסוכנות.

החברה מתמקדת ביצירת כלים שמאפשרים לשלב בינה מלאכותית עם שליטה אנושית כדי לשמור על איזון בין אוטונומיה לבקרה בזמן אמת - מרכיב קריטי במערכות שמיועדות לסביבות מסוכנות.

עם גיוס ההון, פתיחת המפעל והרחבת הצוותים הקריטיים, חברת אקסטנד נכנסת לשלב חדש של צמיחה מהירה. החברה צופה גידול ביכולת לספק פתרונות לממשלות, לגופי ביטחון ולסוכנויות חירום ברחבי העולם. אם המהלכים יתממשו בהצלחה, החברה הישראלית־אמריקנית עשויה להיהפך לאחת החברות המובילות בתחום הרובוטיקה האוטונומית לשימושים צבאיים והומניטריים.

 

לפרטים נוספים

 

אילוסטרציה. חיילים מפעילים רחפן של XTEND בתרגיל

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן