מגה בנג
חדשות
חדשות מקומיות
לעמוד קודם

שינוי ביטחוני עוזר לארה"ב לסייע לישראל

03/12/2023
זמן קריאה: 1.5 דק'

במסיבת עיתונאים שבה השיבה קתלין היקס (Kathleen Hicks), סגנית שר ההגנה של ארצות הברית, לשאלות, נגעו שאלות רבות למלחמת ישראל נגד חמאס. היקס הפנתה את תשומת ליבה של התקשורת לשינוי ארגוני פנימי, שלטענתה עזר ליחסים הביטחוניים של ישראל וארצות הברית. מבחינת מערך הכוחות החיצוניים שעובדים בשיתוף פעולה עם ארצות הברית, ישראל שייכת עתה לפיקוד מרכז (CENTCOM). פרט זה משפיע מאוד על מהלך העבודה של אמריקה מול הגורמים הצבאיים שלנו. כשישראל נמצאת באחריות ובהשגחה של פיקוד מרכז, ארצות הברית יכולה להבין לעומק מה קורה בסביבה ובאזור גיאוגרפי זה.

מה זה אומר שישראל היא חלק מפיקוד מרכז, ולמה זה חשוב?

במשך שנים, הגוף הביטחוני שהיה אחראי לסיוע לישראל ולשיתוף פעולה צבאי עם מדינתנו מהצד האמריקני, היה פיקוד אירופי ((EUCOM. הכול השתנה בקדנציה של דונאלד טראמפ. הנשיא החליט להעביר את הפעילות סביב ישראל לאחריות של פיקוד מרכז, שהוא בין השאר פיקוד על מדינות המזרח התיכון. החלטה זו לא התקבלה בעין יפה על ידי רבים ואף העלתה חששות לקונפליקט אלים בין ישראל לאיראן.

מיק מלרוי (Mick Mulroy), סגן מזכיר הגנה לענייני המזרח התיכון לשעבר, טוען שהמעבר של ישראל לפיקוד מרכז התגלה כהחלטה נכונה בצל המלחמה המתרחשת. אם המצב מחמיר וארצות הברית תצטרך לקבל החלטות באזור, הן יהיו באחריות ובטיפול של אותה שרשרת פיקוד ושליטה אופרטיבית. "אם לא מביאים בחשבון את רצועת עזה, הגורמים המאיימים על ישראל הם סוריה ולבנון. בשתי המדינות יש נוכחות צבאית ובסיסים שלנו."

גורמים מדיניים בישראל מסבירים שהשתייכות מבצעית של ישראל לפיקוד מרכז ולא לפיקוד אירופי עוזרת לה במלחמה מול חמאס, שכן כל הכוחות והצדדים המעורבים נמצאים באותו אזור, לפיכך ישראל לא צריכה לדווח לפיקוד מרוחק שהיא אינה שייכת אליו מבחינת מיקום גאוגרפי. פעילות ישראלית בשדה הקרב ומחוצה לו בסיוע האמריקני נעשתה מסודרת יותר בזכות המעבר.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן