מגה בנג
חדשות
חדשות סייבר
לעמוד קודם

אבטחת סייבר למחסנים

11/04/2024
זמן קריאה: 1 דק'

מתקפות סייבר נהפכו לנושא מרכזי בחדשות הבינלאומיות. אבטחת סייבר קיבלה עדיפות ראשונה גם בענף הלוגיסטי והמסחר האינטרנטי (e-commerce). עם זאת פערים בטכנולוגיות תפעול ששולטות על רוב הפעילויות הלוגיסטיות המודרניות יצרו יותר נקודות תורפה מערכתיות מאי פעם.

בעבר, רשתות וכלים מקוונים לא שימשו מחסנים ונקודות איסוף בהיקף כה רחב כפי שקורה היום. מערכות של מחסנים לא קיבלו מידע מבחוץ שהן היו צריכות לעבד. עם הזמן אחסון ותהליכים לוגיסטיים נעשו ממוחשבים. עד רגע מסוים, חומות אש סטנדרטיות הספיקו להגנת המידע. ככל שהזמן עבר והטכנולוגיות התקדמו, גם הענף הלוגיסטי נאלץ לחפש פתרונות חדשים בתחום אבטחת המידע.

סיכונים של מתקפות סייבר ופריצות מערכתיות במערכים לוגיסטיים מתרבים מיום ליום. מתקפת סייבר מוצלחת עלולה לגרום ניתוק של מערכות חיוניות ונזק רב לתכולת המחסנים. פגיעות מערכתיות כאלו עלולות לגרור הוצאות כספיות כבדות. אחת הדוגמאות ה"טריות" ביותר למתקפת סייבר על מערך לוגיסטי בכיר היא פריצה לשירות הדואר המלכותי של בריטניה (Britain Royal Mail). המתקפה גרמה שיבושים של ממש בשגרת העבודה של המחסנים ומשלוחי הדואר. מתקפת הסייבר על הדואר הבריטי מנעה מהשירות לשלוח מכתבים וחבילות למדינות אחרות כמעט שישה שבועות.

צעד ראשון באבטחת סייבר איכותית למחסנים ותהליכים לוגיסטיים הוא בחירה נכונה במערכות אבטחה שיכולות לסרוק ולנטר את המצב בכל רגע. חשוב מאוד לבנות חומת אבטחה סביב מערכות אחסון ממוחשבות. מערכות כאלו פועלות כחומת אש מתקדמת ויכולות לזהות ניסיון לפריצות ולגניבת מידע. מערכות ופעילויות לוגיסטיות פועלות על מגוון מערכות הפעלה, לכן אין פתרון אחיד בנושא. הדבר יוצר אתגרי אבטחה נוספים. לפעמים מתכנתים ומומחים בתחום הסייבר נאלצים לפתח כמה מערכות אבטחה ולשלב אותן במערכות לוגיסטיות של מחסנים חכמים.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן