מגה בנג
חדשות
מטוסים ומסוקים
לעמוד קודם

נשיאת פצצות אטום במטוסי F35

08/04/2024
זמן קריאה: 1 דק'

מטוס הקרב החדש של לוקהיד מרטין, F35 Lockheed Martin F35)), קיבל אישור פעיל להתקנה ונשיאה של פצצה גרעינית מסוג B61-12. כך לפי הודעה רשמית שהוציא המשרד לניהול תוכנית פיתוח משותפות (Joint Office Program) למטוסי F-35. דובר הארגון רוס גומאר (Ross Goemaere) חשף, כי האישור התקבל עוד ב-12 באוקטובר, חודשים לפני שחברי הארגון הביטחוני נאט"ו הגדירו מועד לסיום התהליך הרלוונטי. לפי האישור, מטוסי F-35 אחדים יוכלו לשאת נשק גרעיני מסוג B61-12. יכולת טקטית זו תהפוך את המטוס לכלי טיס דואלי שיכול לשאת הן נשק קונבנציונלי הן נשק גרעיני.

מטוס קרב F-35A יהיה הראשון מהדור הטכנולוגי שלו (דור חמישי) עם התאמה גרעינית. הוא גם יהיה הפלטפורמה החדשה הראשונה מאז שנות התשעים שמקבלת אישור וסטטוס כזה. גומאר מדגיש שמטוס הקרב קיבל את כל האישורים הדרושים.

לפי נתונים של נאט"ו לגישה חופשית, לפי מידע מעודכן נכון לשנת 2023, למדינות החברות בארגון יש כמאה פצצות גרעיניות מסוג B61, רובן בגרסאות ישנות. בין המדינות שמחזיקות בטילים גרעיניים: גרמניה, איטליה, הולנד וטורקיה. כל המדינות מתוך הרשימה הזאת, למעט טורקיה, מפעילות מטוסי F-35 ככלי הטיס העיקרי של חיל האוויר.

האישור החדש מותיר למטוסי F-35 לשאת גרסאות חדשות של פצצת B61 שיחליפו את הדגמים הישנים. האישור תקף רק לסוג אחד של מטוסים, F35A. כלי הלחימה האוויריים F35B ו-F35C לא מוזכרים.

גורמים ממשלתיים בארצות הברית, ובראשם משרד הנשיא ג'ו ביידן, הכריזו בחודש אוקטובר על תוכניות פיתוח של גרסה חדשה לטילים גרעיניים מסוג B-61. טכנית, הדור העתידי, ה-13 במספר של הטיל, לא נחשב כלי נשק גרעיני חדש. בעיקרון, תהליך הייצור מורכב מהחלפת ראשים גרעיניים של פצצות והתקנתם על גופים חדשים.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן