מגה בנג
ניוזלטר מגה בנג
מגה בנג גיליון 120
לעמוד קודם

מדינות ערב מעוניינות במגן אור

17/03/2025
זמן קריאה: 1 דק'

לפי דיווחים אחרונים, ההתעניינות של מדינות ערב, הידועות גם כמדינות המפרץ, במערכת ההגנה החדשנית של ישראל מגן אור, עולה במידה רבה. מערכת "מגן אור", או בשמע הלועזי "קרן ברזל", היא מערכת הגנה אקטיבית שמבוססת על לייזר. המערכת פותחה במשך עשור במאמץ משותף של רפאל ואלביט, ואמורה להיכנס לשירות פעיל כבר השנה.

מדינות המפרץ חוות מחסור ממשי במערכות איכותיות ליירוט רחפנים ואיומים אוויריים. למרות שמדובר בכמה מהמדינות העשירות בעולם, חלקן בוחרות לא להשקיע במערכות הגנה אוויריות מורכבות ויקרות ומחפשות פתרונות שאינם שגרתיים. לפי חישובים כלכליים, אופציות אחרות שקיימות כרגע בתחום אינן משתלמות מבחינת הפעלה ותחזוקה.

סשה ברוכמן (Sascha Bruchmann), שמשתתף במחקרים ביטחוניים וכלכליים במכון הבינלאומי ללימודים אסטרטגיים (IISS), מסביר שלמרות שמדינות ערב רבות מביעות התעניינות בנשקי אנרגיה מכוונת, נכון להיום לא מדובר ביוזמה משותפת כלשהי למחקר או פיתוח של מערכות מסוג זה. מומחים בתחום מדגישים, כי ערב הסעודית כבר רכשה מערכת יירוט לייזר שיוצרה בסין. המערכת קטנה יותר בממדים וביכולות הטקטיות, ופועלת בעיקר נגד רחפנים וכתב"מים קטנים. לפי שמועות בתעשייה, איחוד האמירויות בוחן אפשרות לפתח מערכות מסוג זה.

חברת רפאל עבדה על הפיתוח של מערכת מגן אור כעשור. התכנון הוא לשלב את המערכת בכיפת ברזל, שעובדת על מיירטים קינטיים. שילוב של מערכות יירוט מכמה סוגים יהפוך את כיפת ברזל להרבה יותר אפקטיבית. כחלק מהמערכת המשותפת, מגן אור תכוון קרני לייזר קטנות לנקודה הכי חלשה ופגיעה של האיומים האוויריים שאיתם היא מתמודדת.

גרסה ראשונית של מערכת מגן אור הוצגה בתערוכת הביטחון IDEX בשנת 2023. השקה של המערכת בתערוכת ביטחון שהתקיימה באיחוד האמירויות מדגישה את הרצון של החברה הישראלית לשווק ולקדם את המערכת ללקוחות בסביבה.

 

לפרטים נוספים

 

אב-טיפוס של "מגן אור" בתצוגה לכבוד ג'ו ביידן, נשיא ארצות הברית, בשנת 2022. צילום: U.S. Embassy Jerusalem, ויקיפדיה

מערכת מגן אור. צילום: Rafael Advanced Defense Systems photographer, ויקיפדיה

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן