מערכת ניווט קוונטית
לוקהיד מרטין (Lockheed Martin) חתמה על הסכם ייצור ואספקה עם יחידת החדשנות (DIU) של משרד הביטחון האמריקני. לפי ההסכם, החברה תספק לכוחות הביטחון האמריקנים מערכת אינרציאלית שתתבסס על פלטפורמה קוונטית. המערכת החדשה, QuINS, מפעילה חיישניים קוונטיים בשביל לחשב מיקום, מהירות וכיוון של הפלטפורמה או המכשיר שעליהם היא מותקנת. מדדים פנימיים מספקים יכולות ניווט ואיתור מדויקות, גם במקרים שבהם אין גישה לרשת הניווט GPS. המערכת החדשה תפותח על ידי לוקהיד מרטין ושני שותפים טכנולוגיים, AOSense ו-Q-CTRL.
בשלב הראשון של הפרויקט הביטחוני החדש הצדדים יבחנו את הביצועים והפעילות הטקטית של QuINS בשיתוף פעולה עם יחידת החדשנות של משרד הביטחון. במבחנים ייבדקו יכולות זיהוי קוונטיות של המערכת ותיבחן האפשרות של הפעלה ושימוש פרקטי במערכות ניווט קוונטיות בתסריטים מציאותיים.
ולרי בראונינג (Valerie Browning), סגנית הנשיא של מחלקת מחקר ופיתוח בלוקהיד מרטין, התייחסה לפרויקט החדש: "שיתוף הפעולה שלנו עם תעשיית הקוונט מביא לשולחן את כל הניסיון והכלים הדרושים לפיתוח פתרון טכני פורץ דרך שיעזור ללוחמים בשטח. אנחנו מאמינים כי למערכת הניווט החדשנית יש פוטנציאל רב להצלת חיים בשדה הקרב."
ממשלת ארצות הברית מחפשת אופציות חדשות לפיתוח חיישנים קוונטיים לשימוש צבאי וביטחוני. מערכות וטכנולוגיות חדשות ישמשו את הצבא בעיקר בשטח קרב ובסביבות טקטיות מאתגרות, שבהן יש צורך בניווט ובהכוונה אמינים. סוכנות המחקר והפיתוח בתחום הביטחון (US Defense Advanced Research Projects Agency) מפעילה תוכנית חדשה לפיתוח חיישנים קוונטים (Robust Quantum Sensors) כדי לפתח מגוון רחב של חיישנים קוונטיים למחשבים, הצפנה, מערכות תקשורת ומערכות ניווט. חיישנים קוונטים ישמשו אלטרנטיבה לחיישנים סטנדרטיים המבוססים על מערכות אור ושמע.
באוגוסט 2023 הורה חיל האוויר האמריקני לחברת SandboxAQ לפתח מערכת ניווט קוונטית למטוסים כדי לשפר את הניווט בסביבה טקטית שבה הגישה ל-GPS משובשת או אינה קיימת.
צילום: לוקהיד מרטין