מגה בנג
ניוזלטר מגה בנג
מגה בנג גיליון 80
לעמוד קודם

הונאות החלפת SIM ואיך להימנע מהן

30/11/2023
זמן קריאה: 1 דק'

הונאת SIM מבוססת על החלפת כרטיס SIM והשתלטות על מספר טלפון שמקושר לאותו כרטיס על ידי הגורם הפוגע. המרמה מתקשר לחברת הסלולר ומשכנע אוצו להעביר את מספר הקורבן לכרטיס SIM חדש. אחרי שהתהליך הושלם, המספר נמצא בידיים של הרמאים, שיכולים להשתמש בו לשליחת הודעות והתקשרות.

מתקפות החלפת SIM עשויות להשתלט על חשבונות פרטיים של קורבן ההונאה (למשל, חשבון בנק שממנו מתבצע תשלום חודשי על חבילת סלולר) ולהוציא מהם מידע או כסף. בשנת 2020 עשרה עבריינים נעצרו על ידי האינטרפול אחרי שהצליחו לגנוב יותר מ-100 מיליון דולרים במטבע קריפטו.

הונאה באמצעות גניבת פרטי SIM מתבצעת בשתי דרכים אפשריות. האחת, גניבת פרטים מכוונת ממספר וממכשיר ספציפי. באמצעות השיטה הזאת עבריינים יכולים להשתלט על כל חשבון שמקושר לאותו מספר טלפון - פרטי כניסה לרשתות חברתיות ועוד. נרשמו מקרים של גניבת חשבונות ברשתות החברתיות (אינסטגרם, פייסבוק) שהיו שייכים לסלבריטאים או אושיות רשת. הגישה לחשבונות נמכרה הלאה תמורת עשרות אלפי דולרים. הדרך השנייה היא פשוט לנסות להגיע למספרים מסוימים באמצעות ניחוש מספרים ("תקיפה כוחנית" או brute force).

איך להימנע מהונאות SIM? השלב הראשון הוא מאמצי אישור (וריפיקציה) של חשבונות וכרטיסים על ידי חברות סלולר. חברות שמספקות שירותי תקשורת מקדישות זמן ומאמץ רב לשיפור אבטחת מידע. במדינות מסוימות החוק מחייב לעדכן את המשתמש אם המספר שלו עבר לידיים אחרות.

כמובן שערנות המשתמשים חשובה בעניין הזה. כדאי לשים עין על חשבונות פרטיים, לבחור סיסמאות מורכבות ולא להעביר נתונים רגישים לגורמים אחרים. גם היום, בעידן של טכנולוגיות מתקדמות ואפשרויות אבטחה מורחבות, צריך להיות ערניים לסביבה הדיגיטלית, למעשה יותר מאי פעם.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן