מגה בנג
ניוזלטר מגה בנג
מגה בנג גיליון 87
לעמוד קודם

סין כסכנה עיקרית לביטחון סייבר

11/02/2024
זמן קריאה: 1 דק'

הפעילות של סין בזירת הסייבר בשנים האחרונות מתרחבת מעבר לריגול ולמאמצי גניבת מידע ממערכות ותשתיות קריטיות של ארצות הברית ומדינות אחרות. אחד הגורמים הבולטים הוא קבוצת ההאקרים וולט טייפון (Volt Typhoon) שפועלת בשיטת השתלה של קבצים ותוכנות זדוניות על נתבים, שרתים וכלים אחרים שמחוברים לרשת. אם הקבצים מופעלים, הם עשויים לפגוע בפעילות של שירותי החשמל, אספקת המים ולוחות הזמנים של רכבות. בתסריט הגרוע ביותר, שיבושים ברשתות ובמערכות עלולים להביא לכאוס מוחלט ואפילו למקרי מוות.

רוסיה ידועה במתקפות סייבר שגורמות נזק בעולם האמיתי - התערבות בקמפיינים פוליטיים בארצות הברית או שיבוש פעילות של מפעלים ותחנות כוח באוקראינה. לעומת זאת סין מתמקדת דווקא בגניבה של מידע רגיש ובהשתלטות עליו. אחת הדוגמאות הבולטות של פעילות ההאקרים הסיניים היא פריצה למערכות של הנהלת המשאבים של משרדי הממשלה של ארצות הברית בשנת 2015. נראה שקבוצת ההארקים וולט טייפון שהתגלתה על ידי מייקרוסופט הרבה יותר מסוכנת.

גורמים רשמיים בממשלה האמריקנית אומרים, כי גם הסינים התחילו לפתח שיטות ודרכים לפריצות שעלולות להביא להשתלטות על מערכות ותשתיות חשובות, בכלל זה מערכות אספקת חשמל ומים. גורמים ממשלתיים בארצות הברית חוששים שמתקפות סייבר של סין ייעשו מתוחכמות יותר ויגרמו נזק הרבה יותר רחב ובעל משמעות.

גורמים מובילים בתחום הביטחון בארצות הברית מאמינים, כי השלטונות הסינים רגישים לביקורות שליליות בתקשורת ומפנים תשומת לב רבה לחוות הדעת הציבורית. אלה בדיוק האזורים שאפשר "ללחוץ" על הממשלה הסינית כדי שתתאמץ להילחם בלהקות ההאקרים שפועלים באופן עצמאי ותורמים למוניטין השלילי של המדינה בזירת הסייבר.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן