מגה בנג
ניוזלטר מגה בנג
מגה בנג גיליון 93
לעמוד קודם

שינויים מערכתיים בחיל האוויר הסעודי

05/05/2024
זמן קריאה: 1 דק'

ערב הסעודית מתכננת למזג את חיל האוויר וכוחות החלל שלה לארגון ביטחון אחד. המהלך צפוי לקרות כבר השנה. המיזוג נראה על ידי השלטון כחלק מתוכנית אמביציוזית לחיזוק היכולות האוויריות והתפתחות בתחום טכנולוגיות החלל. המידע נמסר לכלי תקשורת מקצועיים מגורמים רשמיים הקשורים לממשלה הסעודית, שהשתתפו בתערוכת הביטחון הבינלאומית שהתקיימה בפרברי ריאד, עיר הבירה של סעודיה, בתחילת השנה. נציג רשמי של משרד הביטחון הסעודי, שנכח בעמדה של המדינה בתערוכה אמר, כי הממלכה מתכננת לשגר בשנים הקרובות לוויין חדש לצרכים ביטחוניים ולתמיכה בביצוע משימות טקטיות.

ערב הסעודית הכריזה על כוונותיה לאחד את הכוחות האוויריים עוד במאי 2022, אך לא סיפקה לוח זמנים מסודר לשלבי התהליך. נציגים בכירים של חיל האוויר האמריקני נפגשו עם מקביליהם הסעודיים בחודש אוקטובר האחרון וסיפקו הדרכה והסברה לתהליכי מיזוג עתידיים.

מקורות סעודיים אמרו שהמיזוג הארגוני של כוחות האוויר והחלל "קרוב מאי פעם". אחד הגורמים שדחפו להאצת התהליכים הוא המתיחות הביטחונית באזור בשנים האחרונות. בשנת 2018 הוקמה סוכנות החלל הסעודית (SSA), שנועדה לטפל במשימות ובפרויקטים אזרחיים בתחום החלל.

בחודש מאי האחרון שלחה ערב הסעודית את החללית המאוישת הראשונה שלה לתחנת החלל הבינלאומית. רק לפני חודש הכריז שר התקשורת הסעודי על תוכניות להקמת כוח אווירי מאוחד כחלק מאסטרטגיית הביטחון החדשה של המדינה.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן