מגה הסעות
חדשות
חדשות מוניות
לעמוד קודם

חשמל באוויר

22/03/2022
זמן קריאה: 2 דק'

בזמן שכולם מדברים על ההתפתחויות הקרבות בתחום הרכב החשמלי – טסלה, היבריד, סוללות ליתיום-יון ונהיגה אוטונומית – מתרחש משהו נוסף בתחום התחבורה שפחות נוהגים לעסוק בו אף על פי שגלום בו פוטנציאל לשינויים מרחיקי לכת באופן שבו אנו מגיעים ממקום למקום, וההתפתחויות בו אינן איטיות כלל וכלל – הכוונה כאן היא לתעופה חשמלית.

אמנם קצת מפחיד לדמיין מטוס שטס על בטריות, אך הפחד הזה אינו שונה מהפחד הטבוע בנו ממילא ביחס לטיסות, כלומר, אם הניסיון והסטטיסטיקה עזרו לנו להתגבר על הפחד מפני מטוסים שטסים על דלק, הם בוודאי יעזרו לנו להתגבר על הפחד מפני מטוסים שטסים על סוללות חשמל או באמצעות מקורות אנרגיה אחרים.

ענף התעופה הוא אחד ממקורות הזיהום הגדולים והסיבה לכך נעוצה בצריכת הדלק הרבה הנדרשת כדי להזיז מטוס באוויר. בשל כך עלה הצורך במציאת מקורות אנרגיה חלופיים לתעופה, אנרגיה חשמלית לתעופה היא רק אחת מההתפתחויות בתחום הזה, וכיום היא ממוקדת במטוסים קלים.

מה שעד לא מזמן היה נושא אהוב בסוגת המדע בדיוני, מצוי כיום בשלבים שונים של פיתוח וכבר אפשר להתחיל לדמיין את השמיים העתידיים בסביבה העירונית שיהיו ככל הנראה עמוסים בכלי טיס קטנים, בזמן שהקרקע תהיה פקוקה הרבה פחות. ניתן למנות שלוש התפתחויות מרכזיות ומעניינות:

מטוסים אישיים: מטוסי  eVTOL הם מטוסים חשמליים קטנים שממריאים ונוחתים במאונך, כמו מסוקים, וישנם כבר דגמים שמתחילים להיכנס לשלב הייצור. מטוסים אלה יהיו כמו קורקינטים באוויר וישמשו ככלי לתעבורה יחידנית בסביבה עירונית - מהבית לעבודה או לבילויים.

מוניות אוויר: מוניות אוויר ישמשו כחלופה מהירה לתחבורה ציבורית, אפשרות זו מניחה גם בנייה של תשתיות מתאימות כמו תחנות המראה ונחיתה ייעודיות, שיהיו בתוך העיר. יתר על כן, אפשר לצפות שבשלב כלשהו המוניות הללו יהיו כלי טיס אוטונומיים, התפתחות מקבילה לזו שכבר מתרחשת בתחום הרכב הקרקעי. סוגיית האוטונומיות אינה מוסכמת על הכול ויש מי שטוען כי מוניות אוויר לא יהיו אוטונומיות לעולם או שיהיו אוטונומיות למחצה – עם פיקוח ממרחק על ידי אדם שיושב במרכז בקרה.

משלוחים באמצעות רחפנים: בשנים האחרונות היינו עדים למעבר המוני אל עבר המסחר האלקטרוני ושינויים מרחיקי לכת בהרגלי הצריכה כך שרבים מעדיפים להזמין את מבוקשם באינטרנט במקום ללכת לעשות קניות בקניונים ובמרכזי הקניות. אם תהיתם פעם מה ייעשה בכל חללי הקניות הגדולים שהולכים ומתרוקנים מקונים פוטנציאליים – התשובה היא שהם הופכים להאנגרים של רחפני משלוחים. רחפנים אלה אחראים על "המייל האחרון" בדרכו של המוצר שנרכש באינטרנט אל עבר הצרכן – אחרי שהמוצר הגיע למחסן הלוגיסטי הקרוב ביותר, הוא מועמס על רחפן שמביא אותו ישירות עד לבית הצרכן.          

 

רחפן נושא משלוח חיסונים לקוביד-19. צילום: ויקיפדיה, Akash 1997


מקור: www.electronicdesign.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן