כנס ההיסעים השנתי - גן שפיים 8.5.2024
מאות מנהלים ובעלי חברות הסעה הגיעו לכנס ההיסעים השנתי בגן בשפיים, שהתקיים ב-8.5.2024. האירוע כלל תכנים מקצועיים וחשובים.
התעדכנו בכל מה שקורה בענף ההיסעים ובפעילותו הענפה של הארגון למען הענף, האזנו להרצאות, נפגשנו עם קולגות ונחשפנו לתערוכת ענק של מוצרים ושירותים הנוגעת לענף שלנו.
דודי גיל, מנכ"ל הארגון, פתח את הכנס: "ה'ביחד', זה מה שמנצח. חילוקי דעות זה בסדר, ויכוחים זה בסדר, אבל אם לא עובדים כיחידה אחת, ינצלו את זה. כשאתה עובד עם רגולציה כל כך קשוחה, היכולת שלך לנצח את הדבר הזה היא ה'ביחד'."
גיל סקר את פעילות הארגון והזכיר בין השאר את ההתייקרויות: "מכרזי משרד החינוך הם היחידים שאינם צמודים. זה יקרה בהסכמי המכרזים ספטמבר 2025-2024, ו-50 מיליון ש"ח שקיבלנו ייכנסו גם לבסיס התקציב, ולזה יש משמעות רבה, בהנחה שההבטחה תמומש."
יו"ר הארגון, ניסים סרוסי, הזכיר לנוכחים מה הם הערכים המרכזיים של הארגון: "חוסן, עמידה בפני קשיים והתמדה. אלו הם הערכים שינחו אותנו בדרך עקיפה ויביאו אותנו לשלווה. חברות ההסעה כולן משמשות כאבן יסוד וכתשתית למדינה המאפשרת גישה לעבודה, לחינוך ולכלכלה העולמית."
במסגרת דבריו בפנל הדגיש ניסים סרוסי את היתרון של הנהגים בעבודה בחברות ההסעה הפרטיות על פני תחבורה ציבורית. לדבריו: "היתרון שלנו הוא באיכות העבודה, בנוחות העבודה, בגמישות בעבודה ובמשפחתיות של רוב החברות, שיודעות לטפל בנהגים."
לדברי אבנר פלור, ראש מינהל תשתיות במשרד התחבורה, "בשנה האחרונה קידמנו יחד צעדים רבים במסגרת מינהל התנועה, במסגרת הרשות לתחבורה ציבורית ועם אגפים אחרים במשרד. מגוון הצעדים להקלה ולגמישות בתהליכים כולל אישור נהגים בעלי רישיון 1C לנהוג ברכב עם 19 מקומות."
אלכס וייסמן, יועץ כלכלי ובעל חברת פקטור, דיבר על התקופה הכלכלית הקשה שעוברת על בעלי העסקים במדינה בשנים האחרונות, ונתן מגוון פתרונות להתמודדות עם המצב. בין השאר התייחס לחשיבות ניהול העסק צמוד לתוכנית עבודה: "קודם כל תוכנית עבודה, לבנות תוכנית עבודה ולעבוד על פיה ולתכנן, כולנו מתכננים."
לאחר מכן התקיים פנל בהנחיית המנכ"ל גיל ובהשתתפות יו"ר הארגון, עו"ד יונתן פסי - משרד עו"ד פסי ושות', עו"ד אייל ידין - יו"ר איגוד עובדי תחבורה בהסתדרות, ומירי שטח - מנכ״לית עובדים בריא וסמנכ"ל הדרכה והשכלה בהסתדרות החדשה.
מימין לשמאל: ניסים סרוסי, יו"ר ארגון חברות ההסעה, מהנדס אבנר פלור ראש תחום תשתיות במשרד התחבורה ודודי גיל, מנכ"ל ארגון חברות ההסעה בכנס ההיסעים השנתי.
עו"ד אייל ידין דיבר בפנל על הערך המוסף של חברות הארגון בהסתדרות החדשה ואמר: "אנו באים לתת מענה לצרכים היומיומיים שלכם בגיוס עובדים, בשימורם, וגם בהידוק היחסים שלכם איתם."
עו"ד יונתן פסי התייחס בפנל להסכם הקיבוצי: "אנחנו עושים כל מאמץ למצוא את אותם דברים שיחולו רק על חברי הארגון וישפרו את מעמדם, את אותן זכויות של חברי ארגון, שלא יינתנו לאלו שאינם חברי ארגון."
מירי שטח דיברה בפנל על מגוון רחב של שירותים שמספקת ההסתדרות, אשר נוגעים להון האנושי ומאפשרים לעובד לקבל ווליום משמעותי בעבודה.
בסיום הפאנל הרצה אביב שפרשטיין, שמאי רכב המתמחה באוטובוסים ויו"ר איגוד השמאים לשעבר. בין השאר הדגיש שפרשטיין את הנושא של ביטוח צד ג' לאוטובוסים: "היום מסתובבים אוטובוסים יקרים מאוד בשוק, שמגיעים לשני מיליון ₪ ויותר. אם האוטובוס פגע ברכב צד ג' יוקרתי, לדוגמה 2.5 מיליון ש"ח ויש לך כיסוי על מיליון ₪, חברת הביטוח נותנת למבוטח את המיליון שיש לו בכיסוי הביטוחי והוא צריך להביא מיליון ש"ח מהבית. אלו טיפים שבאים איתם למבטח ומבקשים ממנו להעלות את גבול האחריות."
סמדר תדמור, שותפה מנהלת ומנכ"לית חברת Claro Mentor, דיברה על ניהול האנרגיה האישית בעולם העבודה המשתנה והדגישה: "כל בן אדם אחר, יש לו מרכיב ייחודי. חשוב מאוד להבין מה כל אחד צריך כדי שתהיה לו מוטיבציה. זו הפרסונליזציה - איך אנחנו גורמים שנסתכל על כל בן אדם באופן שמתאים לו וננהל אותו בהתאם?"
אור הלר, הכתב והפרשן הצבאי של ערוץ 13, נתן הרצאה מרתקת על המצב הפוליטי והביטחוני הלא פשוט במדינה.
עמרי אנקר, המנהל הטכני בפנדן אוטובוסים, דיבר על שילוב אנרגיה חשמלית בכלי רכב להסעה המונית ואמר: "הצפי הוא שעד שנת 2026 נגיע ליותר מ-4,000 אוטובוסים חשמליים בישראל, וזה רק לגבי התחבורה הציבורית. בשלב הזה על חברות ההיסעים להתחיל להתארגן, כי האחזקה היא חלק גדול מההוצאות."
גלי שניר, מנהלת הקרן להלוואות בערבות המדינה בבנק דיסקונט, התייחסה לקרן בערבות המדינה וציינה: "הקרן מסייעת מאוד לעסקים במשבר. עברנו את משבר הקורונה, ועכשיו אנו מטפלים בחרבות ברזל. היקף האשראי שמועמד בקרן לעסקים הוא שבעה מיליארד ו-19,000 הלוואות. 93% מהעסקים שביקשו הלוואה בערבות המדינה, קיבלו אותה."
נותני חסות: קבוצת ברזני, איתוראן, סקניה, דלק 10, כלמוביל, חברת מאיר, חברת מאן, בנק דיסקונט, גולדן דרגון, אגד, SAVER ONE, דלהום מוטורס, הפניקס גמא, פנדן-תחבורה מתקדמת, גלובוס דיגום מיניבוסים, רמות סוכנויות ביטוח, וליד מזגני, ב.ג מוטורוס, וליד אוטומוטיב, חברת מילגם, חברת איסוזו, צ'מפיון מוטורס, די זד מערכות, ההסתדרות החדשה ואלקטרה אפיקים.