נבחנת האפקטיביות של נתצ"ים ונר"תים
במסגרת המאבק בעומסי התנועה והפחתת הגודש בדרכים, שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא''ל (במיל') מירי רגב, הנחתה את אנשי המקצוע במשרדה למפות את כל נתיבי התחבורה הציבורית (נתצי"ם) והנתיבים רבי התפוסה (נתיב פלוס) הקיימים בארץ כדי לבחון את מידת יעילותם בשיפור התחבורה הציבורית ובהפחתת הגודש בדרכים.
במסגרת זאת ייבחנו כל הנתצי''ם והנרתי''ם העירוניים והבינעירוניים בישראל, וכן אלה הנמצאים בהליך תכנון וביצוע, כדי לאתר נתצי''ם ונרתי''ם שאינם מממשים את ייעודיהם ולעשותם אפקטיביים יותר.
בדיקת האפקטיביות של הנרתי''ם והנתצי''ם מבוצעת בעקבות תלונות רבות שהתקבלו במשרד התחבורה מאזרחים ומראשי רשויות לגבי נתצי''ם בעלי תפוסה נמוכה של תחבורה ציבורית. הדבר מביא לעומסי תנועה אדירים בנתיבים המקבילים.
בדיון ציין פליקס שכמן, ראש אגף ניהול מידע, חקר ואנליטיקה בנתיבי איילון, את נחיצות הבחינה לייעול האפקטיביות של הנתצי''ם, וציין שההחלטה להוריד את מספר הנוסעים המינימלי הרשאי לנסוע בנתיב פלוס בכביש מס' 1 משלושה נוסעים לשניים, שמרה על מהירות הנסיעה בנתיבים הפרטיים ובנר''ת כל שעות היממה, כולל שעות השיא. הדבר הביא לתכנון מדויק של זמני הנסיעה בתחבורה הציבורית.
השרה רגב ביקשה ממנכ"לי חברות התשתית שהשתתפו בדיון להגיש לה את תוצאות המיפוי בתוך חודש ימים. בדיון שהתקיים לאחרונה בלשכתה השתתפו מנכ''ל המשרד, משה בן זקן, סמנכ''ל תשתיות במשרד, אבנר פלור, מנכ''ל נתיבי ישראל, ניסים פרץ, מנכ''לית נתיבי איילון, אורלי שטרן, מנהל הרשות הארצית לתחבורה ציבורית, עידן מועלם, וגורמי מקצוע ממשרד התחבורה.
השרה רגב: "מטרתנו היא לגרום לכמה שיותר נהגים לוותר על הרכב הפרטי באמצעות ייעול ושיפור של התחבורה הציבורית, שיאפשר לאנשים להגיע בזמן, במהירות, ביעילות וגם במחיר סביר בעקבות רפורמת התעריפים 'צדק תחבורתי'. במדינת ישראל קיים מחסור במשאבי הקרקע, והדבר מחייב אותנו לבחינה מחדש של הקצאת הנתיבים כדי להגביר את החיבוריות והקישוריות במדינת ישראל לטובת כל משתמשי הדרך."