מגה הסעות
ניוזלטר מגה הסעות
מגה הסעות גיליון 18
לעמוד קודם

מנכ"ל רכבת ישראל: "אין סיכון בטיחותי בגשר 431"

21/07/2024
זמן קריאה: 1 דק'

בעקבות פרסומים שהעלו חשש כי העיכוב בעבודות בניית גשר הרכבת במסילת 431 יוצר סיכון לציבור הנוסעים בכביש 1, התכנסה הוועדה לביקורת המדינה, בראשות ח"כ מיקי לוי, להצבעה בבקשה לחייב דו"ח מיוחד ממבקר המדינה בנושא. בתום הדיון עם מנכ"ל רכבת ישראל, נציגי משטרת ישראל וחברת הבטיחות המלווה את הפרויקט, שטענו כי הכול מתנהל באופן מקצועי ובטיחותי וכי לטענות שפורסמו אין כל שחר, דחה יו"ר הוועדה את ההצבעה, והדגיש כי הוועדה תמשיך לעקוב אחר התקדמות הפרויקט ותדרוש תשובות מקצועיות לכל מה שעלה בדיון מבחינת לוחות זמנים.

מנכ"ל רכבת ישראל, שיקו זנה: "לא הייתה בעיה בטיחותית בעבודות לחיבור הגשר במסילת 431, אין כיום בעיה בטיחותית ולא תהיה בעתיד. בוצעו עשרות פגישות עבודה כהכנה לקראת העבודות, ובשום שלב לא היו חששות ובעיות בטיחותיות שהעלה גורם מהגורמים המבצעים. הכביש בטוח לנסיעת הנהגים, ובימים אלו עומלים על חיבור הגשר. העבודות לחיבור יסתיימו בסוף חודש ספטמבר."

ולדימיר סימון, מנהל פרויקטים במשרד התחבורה: "בכל הפרויקטים כיום יש פגיעה בלוחות הזמנים בשל המלחמה וסוגיית כטח אדם. נעשו לא מעט דיונים ונעשתה עבודה מעמיקה לגבי אופן סגירת הגשר והחלופות לסגירה, פתרונות חלופיים לתנועה. במכלול שיקולים, כולל שיקולים איכותניים, התקבלה החלטה מושכלת שמתבססת על מדיניות ומקצועיות לסגור את כביש מס' 1 לפרקי זמן קצובים בלילות, עם דגש בהפרעה מינימלית ובהצגת חלופה לאזרחים."

נצ"מ ישראל עיני, מפקד מתנ"א מרכז: "אנחנו בעבודת מטה סדורה ממחצית 2023 מול כל הגופים כדי למזער את הנזקים בביטחון הציבור. מונה צוות באגף תנועה כדי לבדוק ולפקח. לאורך כל הדרך נצמדנו לסעיפים ולפקודת המשטרה כדי למנוע פגיעה בציבור. ברגע שהסתיימה העבודה בכל יום, ביצענו הערכה סדורה וחיתוכי מצב כדי לבדוק אם יש פערים. חיתוכי המצב נעשו באופן תדיר כל מספר שעות, והפגיעה הייתה מינימלית."

 

 

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן