רכבת תחתית נפתחה בריאד
מטרו ריאד, הפרויקט הראשון של רכבת תחתית בעיר הבירה של ערב הסעודית, נפתח באופן רשמי. זאת מערכת הרכבת התחתית הגדולה במזרח התיכון, והיא אמורה לשרת יותר ממיליון נוסעים מדי יום. לפי התכנון, תפוסת הרכבות היומית תגיע ליותר מ-3.5 מיליון נוסעים.
הפרויקט להקמת תשתיות הרכבת בוצע כמאמץ משותף של ארבע חברות שפעלו במאגד בשם BACS. החברות והארגונים שמרכיבים את מאגד BACS הן בכטל (Bechtel), קבלני אלמבאני (Almabani Constructors), חברת קבלנים מאוחדים (Consolidated Constructors) וסימנס (Siemens) שאחראית על ייצור ואספקה של קרונות הרכבת. המאגד הבינלאומי אחראי לשלבי הייצור והתפעול של קו הרכבת הראשון, הקו הכחול. זה הקו הראשון הפעיל, והוא כבר נכנס לתפקוד מלא. קו הרכבת השני, האדום, אמור להתחיל את פעילותו בקרוב.
דארן מורט (Darren Mort), נשיא חברת בכטל, התייחס לפתיחת המטרו בעיר הבירה הסעודית ואמר: "המטרו החדש של ריאד ישפיע מאוד על שיטות התחבורה בערב הסעודית כולה. הוא יציע אופציית תחבורה אפקטיבית וידידותית לסביבה למיליוני אנשים על בסיס יומיומי." לדבריו של מורט, פרויקט ההקמה של הרכבת התחתית של ריאד הוא אחד הגדולים והמורכבים ביותר שביצעה חברת בכטל. צוותי תכנון והנדסה של החברה התמודדו בהצלחה עם אתגרים טכניים רבים.
המערכת של הרכבת התחתית בריאד מתוכננת להכיל 85 תחנות לאורך שישה קווי מטרו. המטרו ייפתח בהדרגה. הקו הפעיל הראשון, המסלול של הקו הכחול, מצפון העיר לכיוון דרום, יעבור דרך החלק המרכזי שנמצאים בו מגדלי משרדים ומגורים רבים (דאונטאון). מסלול הקו יעבור דרך כמה נקודות מרכזיות בעיר, בהן אזור הפיננסים על שם המלך עבדאללה (King Abdullah Financial District) ותחנת הרכבת אולייה (STC Olaya) שעומקה יותר מ-30 מטרים מתחת לאדמה.
הקמת תשתית המטרו אמורה להגדיל את אחוז הנוסעים והמשתמשים בתחבורה הציבורית בריאד מ-2% ל-18% עד שנת 2030. מרגע הנחת אבן הפינה הראשונה ב-2014, מטרו ריאד נהפך לפרויקט הגדול מסוגו בעולם.
צילום: Bechtel