מגה הסעות
ניוזלטר מגה הסעות
מגה הסעות גיליון 23
לעמוד קודם

לרכבת של איטליה תוכנית השקעות סולרית

05/01/2025
זמן קריאה: 1 דק'

במהלך לחיזוק הקיימות, חברת הרכבות האיטלקית Ferrovie delo Stato הודיעה על השקעה של 1.3 מיליארד יורו בפרויקט אנרגיה סולרית פוטו-וולטאית. היוזמה, עם קיבולת ראשונית של 1 ג'יגה-ואט (GW), צפויה לענות על 19% מצרכי האנרגיה של החברה עד 2029, כך על פי המנכ"ל Stefano Donnarumma בראיון שהעניק ל-Il Sole 24 Ore.

דונארומה הדגיש את הפוטנציאל לשיתוף פעולה עם גופים תעשייתיים או פיננסיים המתמחים בפיתוח וניהול של מפעלים סולריים. "איננו מעוניינים לנהל את המפעלים האלה בעצמנו אלא פתוחים להסכמות לניצול התפוקה שלהם או אפילו לרכוש מיתקנים קיימים בשותפות", אמר.

המנכ"ל רמז על האפשרות ליצור ישות ארגונית ייעודית שתפקח על הפרויקט. מבנה זה יאפשר למשקיעים שותפים פוטנציאליים לרכוש חלקים. הדבר הופך את התוכנית למושכת יותר לתומכים פיננסיים. בדיונים מוקדמים עם בנקים כבר נעשה ניסיון להבטיח את המימון הדרוש למיזם השאפתני הזה.

למרות שהפרטים עדיין אינם סופיים, הרכבות בוחנות אפשרויות הכוללות חוזי שימוש ארוכי טווח או רכישות של מפעלים סולריים תפעוליים. שותפויות אלו תואמות את היעד של Ferrovie dello Stato להרחיב את השימוש באנרגיה מתחדשת בלי לסטות ממשימת התחבורה המרכזית שלה.

בהסתכלות מעבר לשלב הראשוני, החברה שואפת להכפיל את קיבולת המפעל ל-2.2GW עד 2034, ופוטנציאלית לכסות 40-35 אחוזים מדרישות האנרגיה שלה. הרחבה זו מדגישה את המחויבות של Ferrovie dello Stato להפחית את ההסתמכות על מקורות אנרגיה שאינם מתחדשים.

ההשקעה משקפת מגמות רחבות יותר בשילוב פתרונות אנרגיה מתחדשת בתוך תעשיות מסורתיות. על ידי מינוף אנרגיה סולרית, Ferrovie dello Stato מיישרת קו עם יעדי הקיימות העולמיים תוך מתן מענה לאתגרי אנרגיה ארוכי טווח באופן חסכוני.

יוזמה זו לא רק מסמנת צעד מרכזי בעבור הרכבות של מדינת איטליה אלא גם מציבה רף לגופים ציבוריים ברחבי העולם לאמץ שיטות של אנרגיה נקייה. ככל שהדיונים עם שותפים פוטנציאליים מתקדמים, הפרויקט עשוי להיות מתווה להשקעות שיתופיות בתשתית אנרגיה מתחדשת.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן