מגה הסעות
ניוזלטר מגה הסעות
מגה הסעות גיליון 24
לעמוד קודם

מסילות ברזל ואפס פליטות

06/02/2025
זמן קריאה: 1.5 דק'

התחבורה העולמית מתקדמת לעבר עתיד ירוק יותר באמצעות מקורות אנרגיה חלופיים, אך תעשיית מסילות הברזל בצפון אמריקה עדיין תלויה בעיקר בדיזל. בדיון שהתקיים בכנס השנתי ה-124 של מועצת המחקר התחבורתי בוושינגטון שבארה"ב, ציין מייקל ניקולטי, שותף ב-Innovative Rail Technologies, כי "דיזל הוא הבסיס לתעשיית הרכבות בארה"ב." עם זאת פליטות גזי החממה וההשפעות הבריאותיות החמורות שמייצרים מנועי הדיזל מציבות אתגרים גדולים לעתיד.

מרסין טראסקביץ', מומחה טכנולוגי ל-ZE (אפס פליטות) ברכבות, הדגיש את המחסור בתקנים המותאמים לתעשיית הרכבות. לדבריו, יידרשו שנים לפיתוח תקנים חדשים שיתאימו לטכנולוגיות אלו, וכרגע הרגולציה בתחום מתקדמת לאט.

אחד האתגרים המרכזיים הוא התאמת רכיבים קיימים כגון סוללות ותאי דלק לשימוש ברכבות. רוב הרכיבים מיועדים לתחומים אחרים כגון רכב ימי או תעשייתי, ומצריכים התאמות ובדיקות מיוחדות. "אנחנו רואים פרויקטים שמתמקדים במעבר לרכבות אפס פליטות, אך רובם נמצאים בשלבים מוקדמים", אמר טראסקביץ'.

דיזל נחשב דלק עתיר אנרגיה בעל יחס גבוה של אנרגיה למשקל, והדבר מציב אותו כבחירה מועדפת לרכבות כבדות ונסיעות ארוכות. חלופות כגון גז טבעי דחוס או מימן נמצאות בפיתוח, אך התקדמותן תלויה בפתרון בעיות טכנולוגיות ורגולטוריות. טראסקביץ' ציין, כי סוללות עשויות להתאים לנסיעות בינוניות של עד 200 מיילים, אך נסיעות ארוכות עדיין מצריכות דיזל.

חברות אירופיות כגון Siemens ו-Stadler כבר מציעות רכבות אפס פליטות, אך הפיתוח בתחום זה בארה"ב מצומצם. IRT, לדוגמה, מפתחת סוללות ליתיום-יון ומספקת רכבות בעלות הספק של 1,200 עד 3,000 כוחות סוס לשימושים מגוונים.

מייקל האנטר, נציג מנהל הרכבות הפדרלי (FRA), הדגיש את חשיבות הערכת הסיכונים בפיתוח טכנולוגיות חדשות. לדבריו, נדרש שיתוף פעולה מוגבר בין הרגולטורים לחברות הפועלות בתחום כדי להבטיח שהטכנולוגיה תאושר ותיושם באופן בטוח.

לין האריס, מומחה מחברת DB E.C.O צפון אמריקה, הדגיש את היתרונות הבריאותיים של מעבר לטכנולוגיות אפס פליטות, במיוחד בקהילות סמוכות למסופי רכבות. לדבריו, השימוש במימן נעשה נפוץ יותר בגרמניה, עם 27 רכבות שכבר פועלות על טכנולוגיה זו.

ללא רגולציה מחייבת, ה-FRA ממשיכה לפתח תוכניות חלופיות כגון תוכנית הדלק החלופי שהושקה ב-2013 ומעודכנת ב-2025. המטרה היא להעריך את הסיכונים של מקורות אנרגיה חדשים ולספק בסיס לפיתוחם.

המעבר לטכנולוגיות אפס פליטות בתחום הרכבות צפוי להיות ארוך ומורכב, אך טומן בחובו הזדמנויות לשיפור בריאות הציבור ולהפחתת השפעות סביבתיות.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן