AI עוזר לזהות תקלות בסוללות
בינה מלאכותית נעשתה חלק חיוני ומרכזי בתעשיית הרכבים החשמליים (EV) בשנים האחרונות. רכבים חשמליים הם גורם מרכזי בהתפתחות ובהתקדמות של ניידות כבר היום ובעתיד הקרוב. זיהוי והגדרה נכונים של תקלות ובעיות טכניות בסוללות ובמצברים חשמליים, נעשים חשובים יותר כל יום.
שימוש במערכות AI מתקדמות עוזר לייעל תהליכים בזיהוי תקלות חשמליות. מערכות אלו עוזרות להגיע לשורש הבעיה במהירות ובדיוק רב. חברות ויצרני רכבים רבים משבחים את הבינה המלאכותית כתוספת בעלת משמעות לתהליכי התחזוקה. כבר עכשיו מערכות בינה מלאכותית ותוכנות חדשניות מציגות תוצאות מבטיחות בטיפול ותיקון של סוללות ומערכות חשמליות של רכבים מודרניים.
פיטר קוסטקה (Peter Kostka), מנהל מחלקת פיתוח סוללות בחברת PDF Solutions אומר, כי מערכות AI משתלבות בהצלחה רבה בקווי ייצור ומייעלות את בקרת האיכות.
מיזם UnitX משיק טכנולוגיית סריקה תלת-ממדית חדשה, גם היא מבוססת על בינה מלאכותית. המערכת מסוגלת לזהות תקלות בקצב מהיר, הרבה יותר משתלם ברמה הטכנית ממהירות של בוחני איכות אנושיים. במחקר מעשי שנעשה לאחרונה, המערכת הממוחשבת זיהתה תקלה ברכב בתוך 3.5 שניות. זיהוי של אותה תקלה על ידי טכנאי אורך עד חמש דקות.
תעשיית הרכב כבר מצפה להתקדמות נוספת בשילוב של בינה מלאכותית. מערכות בינה מלאכותית אמורות לייעל ולקדם ייצור כימי וטכני של סוללות ומצברים לרכבים חשמליים. מערכות ממוחשבות ומודלים של AI ישמשו למיפוי סטרוקטורות מולקולריות של סוללות ומערכות טעינה ברמה טכנית שטרם הייתה זמינה. עם זאת מומחים בתחום הטכנולוגיה מזהירים, כי AI היא עדיין לא תחליף מלא לניסיון האנושי. מודלים ומערכות של בינה מלאכותית עדיין זקוקים לבקרה ולאישור של תהליכים חיצוניים.
בינה מלאכותית אכן יכולה לחזות ולהגדיר תקלות, וכן למנוע בעיות טכניות מורכבות, אך היא עובדת הכי טוב כשהיא משולבת עם מאמץ אנושי.
מערכות AI. צילום: Renault