שיא רכיבה עולמי חדש
אלכס מקורמק (Alex McCormack) קבע שיא עולם חדש ברכיבה למרחק על פני שבעה ימים לאחר עבר מרחק מדהים של 3,826.47 קילומטרים במאמץ סיבולת אדיר. לאורך האתגר הוא בילה בממוצע 18.5 שעות בכל יום על האוכף. הרכיבה התבצעה במסלול שטוח באורך 150 קילומטרים לאורך נהר מוזל (Mosel) בגרמניה, שם הוא שבר את השיא הקודם שקבע בשנת 2024 ארוויס ספרודה (Arvis Sprude).
השיא החדש צריך אישור רשמי של איגוד רכיבת האולטרה העולמי (WUCA). המרחקים היומיים של הרוכב בן ה־28 הגיעו לשיא ביום האחרון, עם רכיבה "מפלצתית" למרחק של 727.75 קילומטרים. בחלק מהימים הוא חצה את הרף של 600 קילומטרים.
מקורמק השלים את האתגר המפרך בתוך 168 שעות של רכיבה, כאשר מזג אוויר קר, גשום ומושלג הקשה מאוד את הביצוע. מנהל השיווק בקבוצת קניון (Canyon) שנותנת לו חסות, ציין כי תנאי מזג האוויר אילצו אותו להגביל את הזמן מחוץ לאופניים לשעות אחדות בכל יום לטובת התאוששות. הצוות חשש שהוא לא יצליח לשבור את השיא, ובשלב מסוים אפילו ויתרו על הרעיון. אפילו שעה אחת לפני הסיום הדרמטי, כולם במחנה היו במתח עצום לגבי התוצאה הסופית.
הדברים הוכרעו ממש ברגע האחרון, וברגע שהשעון הראה שבעה ימים של רכיבה במצטבר, הוא עצר במקום ללא כוחות. הרוכב נדרש למאמץ אדיר כדי להשלים את הזמן היקר שאיבד עקב תנאי מזג האוויר. הצוות סיפר כי הוא ישן רק שעה אחת מתוך 40 השעות האחרונות, ובלילה האחרון של האתגר הוא שר קריוקי כדי להישאר ער ולהמשיך ברכיבה.
שמירה על תזונה נכונה הייתה אחד האתגרים הקשים ביותר. הוא צרך כמות מוערכת של 14,000 קלוריות בכל יום כדי לשרוד. צוות התמיכה נאלץ להעיר אותו לאחר תנומות קצרות, ולוודא שהוא ממשיך לאכול ולשתות כל הזמן.
לאורך כל האתגר יוצא הדופן, מקורמק רכב על אופניים מותאמים אישית שכללו חלק קדמי אווירודינמי גבוה ומערכת שתייה משולבת מתקדמת.
לפי הדיווחים, אחרי קביעת השיא הוא היה מותש לחלוטין ונמצא בהשגחה של צוות רפואי מסביב לשעון, אך הוא בריא לגמרי ואף שתה כוס שמפניה עם סיום הרכיבה. השיא האחרון הוא חלק מההכנות שלו לקמפיין הקיץ, שבו הוא מכוון לזכייה בשלושה אירועי אולטרה־רכיבה מרכזיים בארצות הברית. סרט תיעודי המסקר את המסע המרתק והקשוח צפוי לצאת לאקרנים בהמשך השנה.


