ריקול לאופני BMC
חברת BMC מודיעה על ריקול לאופניים מסדרת הדגמים קאיוס (Kaius 01). דגם קאיוס הוא אופני כביש (גראבל) אוניברסליים שיוצרו משנת 2022 על ידי החברה שבסיסה בשווייץ.
לפי תיאור התקלה שהביאה לריקול, חלק המזלג שמתחבר לגלגל עלול להישבר או להתנתק בתנאי רכיבה מאתגרים. BMC כבר קיבלה כמה פניות מלקוחות שמתארים מקרה של שבירת מזלג במאמץ הרכיבה. החברה קוראת לרוכבים להגיע לספק או למשווק הרשמי של BMC לצורך בדיקה טכנית. אם מזלג האופניים יתברר כתקול, החברה תחליף אותו ללא תשלום.
בהודעה המלאה מטעם היצרו נאמר, כי הריקול רלוונטי לכל סוגי האופניים מדגם קאיוס 01 שיוצרו בשנים 2025-2023. החברה ממליצה להפסיק לרכוב על האופניים מייד, ולפנות לספק או למשווק. BMC התנצלה על אי הנוחות שנגרמה.
לאופני קאיוס שלדת פחמן עם עיצוב ייחודי בטכנולוגיית אירוקור (Aerocore), שמשפרת את התכונות האווירודינמיות של האופניים. רכיבים מרכזיים של האופניים, כולל ארכובה ומערכת מרכזית, מסופקים על ידי שימנו (Shimano). גם מערכת הבלימה מגיעה מהחברה היפנית. לאופניים גלגלי פחמן CG עם צמיגי כביש של פירלי (Pirelli). משקלם המלא - 8.3 קילוגרמים.