מגה ולו
חדשות
קורקינטים
לעמוד קודם

Dott תפעיל קורקינטים שיתופיים בעיר לוד

08/02/2024
זמן קריאה: 2.5 דק'

חברת המיקרומוביליטי הבינלאומית Dott מחליפה את חברת WIND שיוצאת מהעיר לוד, והחלה להפעיל את שירותה ב-6 בפברואר. Dott תפרוס ברחבי העיר עד 600 קורקינטים שיתופיים. המשתמשים בתחנת הרכבת בלוד, שנחשבת לאחת התחנות המרכזיות באזור בפרט ובישראל בכלל, עתידים להשתמש בקורקינטים השיתופיים כדי להתחבר לתחבורה ציבורית נוספת בדרכם ליעדיהם.

לכבוד ההשקה בעיר, Dott תציע חבילה מוזלת לתושבי לוד של שישה ש"ח לכל נסיעה עד חצי שעה ברכישת חבילה חודשית בעלות חד-פעמית של 29 ש"ח, או תשעה ש"ח לכל נסיעה עד חצי שעה ברכישת חבילה חודשית בעלות חד-פעמית של שישה ש"ח.

Dott היא חברת קורקינטים אירופית שהגיעה לישראל לפני כשנתיים ומפעילה אלפי קורקינטים בתל אביב-יפו, ברמת גן, בגבעתיים, בחולון ובפתח תקווה. היא נחשבת לאחת החברות הירוקות בתחומה בעולם. עובדיה ומנהליה שמים דגש בהגנת הסביבה ובקיימות בכל תהליכי העבודה שלהם. החברה בישראל פועלת כדי להעלות את אחוז העובדים המגיעים לעבודה על קורקינט ואופניים, כחלק מתפיסת הקיימות שלה.

בשבועות האחרונים שלאחר השבת השחורה ומאז תחילת המלחמה, Dott תולה על הקורקינטים שלה ברחבי הארץ סרטים צהובים, להזדהות עם משפחות החטופים ולהעלאת המודעות להחזרתם.

Dott מפעילה יותר מ-50 אלף קורקינטים ואופניים חשמליים ביותר מ-40 ערים בעולם. החזון העולמי שלה הוא "free our cities with clean rides for everyone" - רכיבה נקייה וירוקה בערים. כחלק מהחזון שלה, החברה מאמינה ששימוש בקורקינטים הוא פתרון ליבה בצמצום מספר הרכבים בכביש, עידוד השימוש בתחבורה ציבורית וקישוריות בין רכבת למטרו ולאוטובוס.

Dott פועלת בשיתוף פעולה מלא עם העיריות והרשויות, ובישראל, כמו בערי אירופה, מפעילה את השירות תחת רגולציה וחוקי עזר עירוניים. Dott משתפת פעולה עם העיריות גם כדי לספק שירות המותאם לצרכים של כל עיר בנפרד.

 

צילום: יח"צ

 

עם גלגלים גדולים בגודל 12 אינץ’, אורות קדמיים, אורות אחוריים ואיתותים, מערכת בלימה משולשת, לוחיות רישוי וקסדות עם מדבקות מחזירות אור, הקורקינטים השיתופיים של דוט בנויים מתוך מחשבה על בטיחות ללא פשרות. על פי החוק הישראלי, כל הקורקינטים מוגבלים למהירות מרבית של 25 קמ”ש. בחלק מהאזורים המוגדרים במפה ובאפליקציה, המהירות מוגבלת למהירות איטית של מספר קמ"שים, ובכמה אזורים מוגדרים מראש, הרכיבה לא מתאפשרת והקורקינט ננעל לרכיבה.

לקורקינט, שכבר פועל בישראל כשנה, מפרט אבזור מפנק ועשיר במיוחד, כולל איתותי LED, מיתקן ייעודי לסמארטפון עם NFC לקישוריות מהירה וטעינה אלחוטית (במכשירים תומכים בלבד) המתבצעת בזמן הרכיבה. משטח עמידה רחב עטוף גומי מעניק לרוכב בטיחות ונוחות בזמן הרכיבה, ובולמי הזעזועים הקדמיים משככים את המהמורות והבורות הקטנים בכבישים ובדרכים.

צוות טכנאים ומכונאים מיומנים מבטיחים תחזוקה איכותית של הקורקינטים כדי לספק זמינות גבוהה של הכלים. כל מערך הטעינות מתבצע באתר כדי להבטיח שליטה של 100%.

בן גלי, מנהל הפעילות בישראל: "בהמשך לפעילות המוצלחת בישראל אנחנו ממשיכים להתרחב לערים נוספות, ופועלים כדי לייצר יותר חיבוריות ולהיטיב את השירות שלנו לקהל הרוכבים הישראלי. אנחנו מפעילים את השירות שלנו בעיר לוד, לטובת שיפור איכות החיים של התושבים על ידי הרחבת אפשרויות הניידות בעיר והקישוריות בין כל מרכיבי התחבורה הציבורית. קורקינטים שיתופיים הם אמצעי מצוין להתניידות קלה בתוך העיר, המאפשר חיבור לעורקי תחבורה ציבורית. אני מאמין שהדבר יקל מאוד על תושבי לוד, יסייע להם ויפחית את הצורך בשימוש ברכב בעיר."

יאיר רביבו, ראש עיריית לוד: "אני מברך על ההחלטה של חברת Dott הבינלאומית להצטרף למהפכת התחבורה בלוד ולהציב את שירות הקורקינטים בעיר. זה שירות נוסף לתושבים, שיאפשר תנועה קלה ונוחה בתוך העיר תוך שמירה על הסביבה והורדת העומס בכבישים. ההצטרפות של Dott היא מהלך שמשפר את הסביבה, ומצטרף לשירותים נוספים של עמדות איסוף משלוחים, עגלות אוכל ועוד."

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן