מגה ולו
כתבות
מגה טיפ ולו
לעמוד קודם

האם כדאי לרכוב כשלא מרגישים טוב?

30/01/2024
זמן קריאה: 1 דק'

ידוע שרכיבה על אופניים משפיעה לחיוב על הבריאות הפיזית והנפשית. רוכבים רבים ממשיכים לרכוב על אופניים גם כשהם לא מרגישים 100% טוב. חשוב לדעת מתי כדאי לעצור בשביל לא להחמיר את המצב. השאלה המרכזית היא איך להבדיל בין התסמינים הקריטיים ולהבין מתי אפשר להמשיך לרכוב ומתי הפעילות הפיזית הזאת עלולה להזיק מאוד לגוף.

אדם רוטונו (Adam Rotunno), רופא של קבוצת המרוצים טים אמירייטס (UAE Team Emirates), שאחד מרוכביה הוא טאדי פוגאצ'ר (Tadej Pogacar), מהרוכבים המקצועיים הטובים בעולם, מסביר שחשוב מאוד לדעת להבחין בתסמינים כדי להבין את הסיכון הבריאותי. רוטונו רגיל להתעסק עם רוכבים שנמצאים בסיכון תמידי של מחלות או זיהומים. אימונים ורכיבות אינטנסיביות, כולל תחרויות שנמשכות חודש ברצף, מורידים את כמות הלימפוציטים בגוף האדם ובכך מחלישים את המערכת החיסונית שלו. לכן חשוב מאוד להבדיל בין צינון פשוט לווירוסים הרבה יותר מסוכנים שעלולים לפגוע בתפקוד הלב או במערכות איברים חיוניים. חשוב מאוד לדעת מתי לנוח ולהפסיק את הרכיבות האינטנסיביות. אם אתם מרגישים שמשהו לא עובד כשורה בגוף, כדאי לנוח כמה ימים, ואז לחזור לרכיבות בזהירות ובהדרגה.

בשביל לזהות תסמינים ראשוניים בדרך הפשוטה ביותר, אפשר להסתמך על חוק "מתחת לצוואר". ברגע שאתם מרגישים אי נוחות כלשהי שמתחילה בגוף מהצוואר למטה, כגון שיעול שמקרין לחזה, כאבי בטן או עליית חום, זה סימן ראשון וברור לעצירת הפעילות לכמה ימים ולמנוחה.

המפתח לשיקום נכון וחזרה לשגרה הוא שתייה מרובה וצריכת ויטמינים. דיאטה מאוזנת ומזינה עשוי גם לתרום רבות לגוף. אם המחלה תקפה בחורף, כדאי לשקול נטיהל של יותר ויטמין D. מחסור בוויטמין זה מחליש את המערכת החיסונית במידה רבה. ארגון הבריאות הבינלאומי (WHO) ממליץ על העלאת הצריכה של ויטמין D בחודשי החורף. מקורות מזון עשירים בוויטמין זה הם דגים, מיצים (בעיקר מיץ תפוזים) ומוצרי חלב.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן