מגה ולו
כתבות
מגה טיפ ולו
לעמוד קודם

למה כדאי לכם להשתמש במד וואטים

19/10/2021
זמן קריאה: 4.5 דק'

אתר Road.cc מספק לרוכבי האופניים ביקורות מוצרים, חדשות וטיפים במגוון תחומים. לדברי האתר, הודות לירידה משמעותית במחירים של מדי הוואטים השונים, יותר אנשים יכולים וצריכים לשקול להוסיף אותם לאביזרי הכושר שלהם.

מד הוואטים הוא מכשיר שמודד ישירות את הכוח שמפעיל הרוכב על הדוושה. החשיבות הגדולה של הכלי הזה היא בכך שהוא מהווה אינדיקטור מצוין לגבי כמה מאמץ אתם מפעילים במהלך האימון, ומאפשר תיעוד של מאמץ זה לצורך השוואה עם אימונים עתידיים. אז למה בעצם שווה להשקיע בו?

רוי הולמס, הבעלים של אחד ממכוני האימון לאופניים המובילים בבריטניה, ורוכב עטור פרסים בפני עצמו, חלק את דעותיו בנושא. לדבריו, מדי וואטים לא אומרים לכם מה לעשות, אבל הם כן נותנים לכם שורה חדשה של נתונים שלא הייתה נגישה לכם עד כה. נתונים אלה זמינים לרוכבים שרוצים להשתפר באופן עצמאי, או למאמנים שרוצים לקדם את הלקוחות שלהם. כל אחד מאלה יכול להשתמש בכלי זה באופן שמתאים לו. להלן שמונה מהדרכים בהם מד הוואטים יעזור לכם לשפר את האימון שלכם:

 

מד הכוח SRAM Rival AXS Power Meter במחיר 349 דולר.

 

קישור למוצר

 

1. אם יש מידע איכותי - אין תירוצים: מד הוואטים מודד במדויק את המאמץ שאתם משקיעים, בלי קשר לתנאי השטח, רמת הכושר או כל משתנה אחר. הנתונים האלה יאפשרו לכם לעשות השוואה אובייקטיבית ולראות את ההתקדמות שלכם. אתם יכולים אולי לשפר את המהירות הממוצעת שלכם ברכיבה ארוכה, אבל אתם יודעים ביניכם לבין עצמכם שבחרתם היום במסלול יותר קל, עם פחות עליות, פניות ותנועה. קשה להעריך בדיוק כמה השתפרתם על סמך התחושה בלבד, ויותר קשה להעריך כמה מאמץ בדיוק אתם משקיעים במהלך האימון. אפשר להשתמש ,לצורך העניין, במד דופק, אבל גם קצב הלב יכול להיות מושפע מהחום, מצריכת קפאין, עומס האימון ועוד שלל גורמים.

2. ניצול נכון של זמן האימון: בעולם המודרני אנחנו לרוב קצרים בזמן, ונרצה להפיק את המירב מכל רגע באימון. מד הוואטים ייתן לכם אינדיקציה בזמן אמת לגבי כמות המאמץ שאתם משקיעים, כך שתוכלו לחלק את תוכנית האימון בצורה מסודרת, ותוכלו להקדיש לכל שלב את הזמן והמאמץ הנכונים. זה אומר שהסשנים האינטנסיביים יהיו באמת אינטנסיביים, ולא תיקלעו לרמת אימון בינונית שתביא לשיפור יותר איטי. מד הוואטים יסתכל לכם בפרצוף ויאמר את האמת. ובהתאם לכך, תחושת הסיפוק תגדל כאשר תראו שיפור אמיתי ומתועד.

 

מד כוח קליטים דו צדדי Rally™ RK200 במחיר 1,100 דולר.

 

קישור למוצר

 

3. לגלות את החולשות שלכם: המידע של מדי הוואטים יכול להיות מוצג כעקומת הספק, שיראה לכם כמה מאמץ מושקע בכל שלב של הנסיעה. באופן הזה ניתן לגלות האם אתם חזקים יותר במאוצים, או שאולי אתם רוכבים אירוביים לטווחים ארוכים. המידע הזה יאפשר לכם לדעת טוב יותר מה סגנון הרכיבה שלכם, ולשפר את הנקודות החלשות שלכם.

4. שימוש במקביל למד דופק: לדברי רוי, מדי וואטים יהיו יעילים רק אם משתמשים בהם יחד עם מדי דופק. מד הדופק מוסיף את החלק החסר של הפאזל - אתכם. הלב הוא המכונה שאחראית על אספקת האנרגיה לגוף ויש קשר ישיר בין כמות הכוח שאתם מפעילים לבין קצב הלב שלכם. נניח שאתם בסשן שבו אתם רוכבים על האופניים עם קצב לב של 150 פעימות לדקה, ומפעילים מאמץ של 200 וואט למשך עשרים דקות - עכשיו יש לכם נתון בר השוואה לעתיד. נניח שהתאמנתם במשך חודשיים. אחרי תקופה זו, שני דברים יכולים לקרות: או שאתם מצליחים להפיק את אותם 200 וואט במשך עשרים דקות, אבל קצב הלב שלכם ירד, או שקצב הלב נשאר זהה, אבל אתם מפיקים יותר כוח. במקרה הראשון, ללא מד קצב לב ייתכן שתחשבו שלא הושגה כל התקדמות, כשלמעשה סיבולת הלב ריאה שלכם השתפרה.

5. אתם מקבלים מידע בזמן אמת: אז נכון, מד הדופק חשוב, אבל הוא לא מספק נתונים בזמן אמת. אם אתם עושים ספרינט במעלה הגבעה, ומפעילים את מלוא הכוח, קצב הלב לא יעלה מידית לשיא שלו (וטוב שכך). אבל מד הוואטים יספק לכם משוב מידי לגבי כמות המאמץ. מד הוואטים יאפשר לכם לדעת אם אתם מגיעים לאזור המאמץ היעיל באופן מידי באימונים של אינטרוולים קצרים, ובמיוחד ב-HIIT שמצריכים הפעלה של כל הכוח בטווח זמן קצר מאוד. בכל הסשנים שנמשכים באזור החמש דקות ופחות ייקח לקצב הלב זמן מה להגיע לקצב המטרה, ומד הוואטים יהיה שם בשבילכם כדי להבטיח שתעמדו ביעדי האימון.

 

מד כוח INspider Power Meter במחיר 685 דולר.

 

קישור למוצר

 

6. לדעת גם מתי לנוח: אימון יתר הוא לא דבר טוב. חלק חשוב מהאימון הוא לתת לגוף להחלים, ושם הוא מתחזק. אופציה נוספת לשימוש במידע המתקבל הוא להזין אותו לתוך תוכנות אימון כגון טרייניג פיקס (Training Peaks) או סטארבה (Strava), ולקבל נתון סופי שמכמת את המאמץ האידיאלי בשבילכם. ככה תוכלו להגביר קצב האימונים באופן הדרגתי, ולהקצות מספיק זמן למנוחה. אם אתם רואים שאתם "נשרפים" יותר מדי, זה אומר שהעלייה במאמץ השבועי הייתה גדולה מדי. באופן הזה תוכלו למקסם את השיפור בכושר ביעילות, תוך כדי שמירה על הגוף.

7. הרוח הנגדית הופכת להיות החבר שלכם: כל הגורמים שמתנגדים לתנועה, בין אם הם רוח נגדית או שיפוע תלול, הופכים להיות כלים יעילים באימון, שכן הם עוזרים לכם להגיע להספק המטרה. אתם כבר לא מסתכלים באכזבה על המהירות שלכם, שיכולה לצנוח חדות אל מול איתני הטבע, אלא על ההספק. כל עוד אתם עומדים בהספק המטרה, אתם תוכלו להיות מרוצים מהאימון, ובטוחים שאתם בדרך הנכונה.

8. מד הוואטים עוזר לשמור על הקצב: ברכיבות ארוכות, אומר רוי, חשוב לדעת לחלק נכון את המאמץ והאנרגיה לאורך כל הדרך. אתם יכולים להתחיל רכיבה של 15 ק"מ חזק מאוד, ואז לדשדש בשליש האחרון, וזה יהיה אימון לא יעיל. מד הוואטים יכריח אתכם להקציב את המאמץ כך שתישאר לכם אנרגיה לסוף.

מצד שני, רוי לא ממליץ על שימוש במד וואטים במירוצים. הוא אומר שכמובן שצריך להשאיר את המד פועל, כי האינפורמציה שתתועד תהיה חשובה מאוד, אבל במירוצים המד עצמו יכול להפריע. מירוץ הוא הזמן שבו פורצים את הגבולות, ומוצאים מאגרי כוח סמויים שלא ידענו עליהם קודם. זה לא הזמן למתינות, ולכן מד הוואטים רק יכול להפריע במקרה הזה.

 


מקור: road.cc

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן