חמישה חידושים חיוניים באופני הרים
טכנולוגיות רבות שנעשו לסטנדרט, היו בתחילה מושא לביקורת, ללעג ולעיתים להתעלמות. אך עם הזמן, ובעיקר בזכות בדיקה בשטח, אותן המצאות שהיו שנויות במחלוקת נהפכו למרכיב מרכזי בכל רכיבה. הנה חמישה חידושים שזכו בתחילה להתנגדות, אך כיום נחשבים לחובה.
מוטות כיסא מתכווננים (Dropper Posts)
כשמוטות הכיסא המתכווננים נכנסו לשוק, רבים הרימו גבה: למה להסתבך עם מנגנון כבד ורגיש כשאפשר פשוט לשחרר ולכוון ידנית עם חיבור קלאמפ מהיר? אבל אז הגיע סגנון מרוצי הסיבולת (אנדורו), והוכיח את הנקודה: היכולת להוריד את הכיסא במהירות בירידה משנה את חוקי המשחק. כיום, גם רוכבי שטח ורוכבי הרים תחרותיים משתמשים בהם, והם נהפכו לגורם משפיע על תכנון מסלולים. ברוב האופניים המודרניים תמצאו מוט כיסא מתכוונן, ורוכבים רבים יעדיפו לוותר על שדרוג אחר, רק לא על התכונה הזאת.
גלגלי 29 אינץ'
כשגלגלים בקוטר 29 אינץ' הושקו לראשונה, הוטחו בהם טענות רבות: הם מגושמים, פחות עמידים, לא מהנים. חסידי 26 אינץ' ראו בהם מכת תעשייה שמנסה "למכור עוד משהו חדש." אבל הנתונים לא משקרים. הגלגלים הגדולים מתגברים טוב יותר על מכשולים, שומרים על מהירות ומייצרים יציבות משופרת. כיום כמעט אי אפשר למצוא אופני הרים למבוגרים עם גלגלים שהם לא 29 אינץ', או אחד מהם לפחות. אפילו במבנה "מאלט", הגלגל האחורי והקטן יותר נשאר בקוטר 27.5, אך הקדמי תמיד 29 אינץ'.
מחשבי GPS לאופניים
בעבר רוכבים ניווטו עם מפות מודפסות, מצפנים וגזירי מגזינים. מחשבי רכיבה עם GPS נראו כמו גימיק שאינו נחוץ, יקר ומסובך. היום נגישות שבשימוש, הורדת מסלול בלחיצת כפתור ומעקב מדויק אחר הרכיבה כבר לא מותירים מקום לספק. אפליקציות כגון סטרבה (Strava) שינו את הדרך שבה אנו משתפים, מתחרים ומתעדים רכיבות. דגמים של מחשבי רכיבה כגון גרמין (Garmin Edge) אף מציעים מדידה חיה של מקטעים ותזכורות מהירות תוך כדי רכיבה.
צמיגי טיובלס
מערכות טיובלס נחשבו בתחילה לסיוט: איטום לקוי, התאמה מוגבלת של חישוקים וצמיגים והרבה בלגן בהתקנה ובתחזוקה. אבל ההבטחה הייתה ברורה - פחות פנצ'רים, פחות לחץ אוויר, יותר אחיזה. כיום כמעט כל צמיג הרים ראוי תומך בשיטת טיובלס, וחוויית הרכיבה משתפרת במידה ניכרת. אמנם ההתקנה הראשונית עדיין מצריכה סבלנות, אך רוכבים מנוסים לא מוכנים לחזור אחורה.
מערכות הילוכים אלקטרוניות
מערכות כגון SRAM AXS או Shimano Di2 נתקלו בביקורת - יקר, שברירי, תלוי בסוללות. אבל מי שניסה, הבין: התפעול הכפתורי נוח יותר, התזמון חד, התחזוקה פשוטה והכבלים נעלמים. גם החשש מחוסר אמינות כבר אינו רלוונטי, והכניסה של Shimano Deore Di2 לשוק במחירים נגישים צפויה להרחיב את השימוש במערכות גם לדגמים בינוניים. העיקר לזכור להטעין את הסוללה.
מה שנראה פעם כהמצאה מיותרת, נהפך במקרים רבים לסטנדרט בלתי נפרד מהחוויה המודרנית של רכיבת שטח. עולם האופניים משתנה כל הזמן, ולעיתים שווה לתת סיכוי לטכנולוגיה לפני שפוסלים אותה.