קיוב משיקה נעלי רכיבה חדשות
מותג האופניים הגרמני קיוב (Cube) חושף שלושה דגמים חדשים של נעלי רכיבה לכביש: דגם RD C:68X היוקרתי עם סוליית קרבון קשיחה במיוחד, דגם סידריקס (Sydrix) המכוון לרכיבות יומיומיות במחיר של 150 דולרים ולדברי החברה בעל קשיחות זהה כמעט לזו של דגם הביניים, ודגם הביניים סידריקס פרו.
זמן קצר לפני ההשקה קיוב משכה את תשומת הלב של קהל הרוכבים והתעשייה כשהשיקה את אופני הכביש אטיין (Attain C:62 SLT) עם מערכת הילוכים אלקטרונית שימנו אולטגרה (Shimano Ultegra) במחיר תחרותי למדי של 2,999€ - סכום שנחשב נוח יחסית בשוק רכיבת הכביש.
כעת החברה מתמקדת בנעלי רכיבה, ומשיקה כאמור שלושה דגמים עם דגש ביחס בין מחיר לביצועים, בעיקר בדגם הזול ביותר.
דגם סידריקס אמנם אינו הנעל הזולה ביותר בשוק, אך הוא עדיין נכנס מתחת לרף של מאה דולר מבחינת מחיר. במשקל של 310 גרם, הוא כבד ב־8 גרם בלבד מדגם סידריקס פרו היקר יותר. לשניהם ניתן דירוג קשיחות של 9 מתוך 10 לעומת 10 בנעל הדגל RD C:68X. משמעות הנתונים והמספרים היא שחברת קיוב בטוחה כי גם הדגמים הפשוטים מספקים קשיחות גבוהה מאוד יחסית למחיר.
לנעל סידריקס סוליה מפיברגלס מרוכב, רפידת עקב ניתנת להחלפה, פתחי ונטילציה ממוקמים היטב ומנגנון הידוק באמצעות חוגה (dial) שהחליף את רצועות הוולקרו האלסטיות שהיו בדגמים הישנים יותר של החברה. בהשוואה למתחרים בתקציב דומה, הדגם מעט יקר יותר, אך מגיע עם מנגנון נעילה משופר - יתרון ברור לרוכבים שמחפשים נוחות והתאמה מדויקת.
לדגם סידריקס פרו מערכת הידוק כפולה להתאמה מדויקת ומהירה יותר, אך המשקל והקשיחות כמעט זהים לדגם הזול יותר. לפי היצרן, הוא משלב נוחות של נעלי בית עם ביצועים תחרותיים.
גולת הכותרת היא דגם RD C:68X, שיגיע לחנויות באירופה ובארצות הברית בסוף חודש יוני. הנעל היוקרתית מיועדת לרוכבים תחרותיים, ובעלת סוליית קרבון מלאה העשויה מאותו חומר איכותי שמופיע בשלדות אופניים יוקרתיות מבית קיוב. היא שוקלת 248 גרם בלבד, ולדברי החברה זו הנעל הקשיחה ביותר שהיא ייצרה עד כה.