שימנו עובדת על ציר מרכזי חדשני
שימנו (Shimano), אחת החברות הוותיקות והפופולריות בתחום אביזרים ורכיבים לאופניים, פרסמה לאחרונה פטנט חדש של ציר מרכזי. הציר המרכזי האלקטרוני כולו אלחוטי, עם 13 מהירויות, ויתאים הן לאופני הרים והן לאופני כביש. בפטנט יש פירוט שלפיו המעתקים יכללו סוללות פנימיות עם יכולת טעינה חוזרת. הסוללות מחליפות את חוטי החיבור לסוללה אחת חיצונית.
אם הפרויקט החדש של שימנו יגיע לשוק, הוא יתחרה עם צירים דומים של SRAM וקמפניולו (Campagnolo). שתי האחרונות עברו לייצור צירים מרכזיים אלקטרוניים מלאים בשנים האחרונות. אם הציר החדש יגיע עם קסטה שמתאימה ל-13 מהירויות, הוא יהיה ראשון מסוגו. קמפניולו ורוטור (Rotor) השיקו צירים מרכזיים עם 13 מהירויות בעבר, אך כל הדגמים הרלוונטיים שלהם היו מכניים. הציר החדש של שימנו יהיה החשמלי הראשון.
SRAM הייתה החברה הראשונה שסללה את הדרך אל צירים מרכזיים אלקטרוניים. היא השיקה את הדור הראשון של הציר האלקטרוני רד (Red eTap) בשנת 2015. קמפניולו הצטרפה לטרנד עם הציר המרכזי סופר רקורד (Super Record) בשנה שעברה. בשנים האחרונות יותר ויותר אופניים מכל הסוגים נבנים עם קוקפיטים וחלקים קדמיים אחידים. צורת המבנה הזאת אופטימלית להתקנה של צירים מרכזיים אלקטרוניים.
נכון לעכשיו, אין צפי להשקה רשמית של הציר. כמו כל פטנט ראשוני, המסמך החדש של שימנו, שמפרט על החלק החדש, נכתב בשפה טכנית, שמסבירה אך ורק את הפן הטכני של הציר העתידי. שימנו לא סיפקה תאריך משוער להשקה של הציר. פרויקטים כאלו אורכים זמן. לדוגמה, פטנט למד כוח חדש של שימנו (Shimano SPD-SL) פורסם אי שם בשנת 2020, וחלקו עדיין לא ראה אור יום. לעיתים חברות גדולות מגישות פטנטים רק בשביל להגן על זכויות הקניין הרוחני. פרויקטים ופטנטים כאלו לאו דווקא מיועדים להיהפך למציאות. עם זאת הם עשויים לסמן את הכיוון הכללי שאליו החברה מכוונת.