טרנדים שמגדירים מחדש רכיבה אולימפית
כמו בכל שנה שבה מתקיימים משחקים אולימפיים, תחום אופני הספורט ואופני ההרים מקבל שדרוגים ושינויים חדשניים. היום, אופני הרים הרבה יותר מתוחכמים ואפקטיביים מאי פעם. אם נבחן את מגוון הדגמים שהוצג באולימפיאדת פריז, נגלה כמה טרנדים טכנולוגיים שחוזרים על עצמם וככל הנראה יגדירו את העתיד הטכני של הענף שנים קדימה.
קודם כל, ניכרים שינויים בפן האלקטרוני. אביזרים ומערכות אלקטרוניות כבר אינם נחשבים משהו מפתיע או חדש, אך נראה שבשנים האחרונות אביזרים ומערכות אלקטרוניות משפיעים יותר דווקא בתחום של אופני הרים וכביש. בשנים האחרונות, יותר ויותר דגמי אופניים מתקדמים מקבלים מערכות הינע אלקטרוניות. יצרנים מסוימים כבר מתכננים את דגמי האופניים התחרותיים שלהם עם התאמות ספציפיות למערכות הינע אלקטרוניות.
אשר למשחקים האולימפיים, נראה שרוכבים שמקבלים חסות טכנית מחברת SRAM יתחרו על אופניים עם מערכות הינע אלקטרוניות של החברה, AXS. שימנו (Shimano) לעומת זאת מציעה לרוכבים שלה מערכת מכנית סטנדרטית XTR.
ככל שמסלולי המרוצים מאתגרים יותר מבחינה טכנית, רוכבים רבים מעדיפים אופניים עם מתלים משופרים ומזלגות גדולים. עד לא מזמן, גודל מזלג סטנדרטי היה 100 מ"מ. כרגע, רוב דגמי האופניים מאובזרים במזלגות גדולים יותר (120 מ"מ). אכן, מזלגות גדולים יותר עשויים להוסיף כמה מאות גרמים למשקל, אך הם גם משפרים את מהלך המתלה והדיוק בהיגוי, והדבר עוזר מאוד בירידות מורכבות בשטח.
חידוש טכנולוגי נוסף בתחום אופני ההרים שכמעט לא היה קיים בתחום זה לפני כמה שנים, הוא מוטות ישיבה מתכווננים. בתוך פרק זמן קצר מאוד השתנה המצב עד כדי כך שהיום קשה למצוא אופני הרים עם מוטות ישיבה קבועים. מוטות מתכווננים נהפכו לתקן המקובל בתחום הכביש וההרים. השינוי השפיע אפילו על קביעת מסלולים לתחרויות הרים.
היום, המסלולים נסללים בשטח עם הרבה ירידות ועליות חדות, קפיצות וקטעים עם הרבה אבנים. כשמוט הישיבה גמיש והרבה פחות מורגש ברכיבה, המסלולים נעשים הרבה פחות מלחיצים.
נראה שהמוסכמה שצמיגים רחבים הם גם אפקטיביים יותר כבר אינה מחזיקה. היום רוכבים מקצועיים והצוותים הטכניים שלהם גורסים שצמיגים צרים שימושיים דווקא בתנאי רכיבה מאתגרים, בעיקר בגשם. צמיגים רחבים מספקים תכונות דמפינג ומקדם גרירה גדולים.