יתרונות של אופני נשים
אחת השאלות הנפוצות באתרים ובפורומים של רוכבים מגיעה מנשים. רוכבות שמחפשות אופניים חדשים שואלות אם כדאי לקנות אופניים מיוחדים לנשים או שההבדל אינו ממשי. אם אתם או אתן רוצים או רוצות לדעת את התשובה, המשיכו לקרוא.
במילה אחת, התשובה לשאלה "האם אני צריכה לקנות אופני נשים?" היא לא. בשתי מילים התשובה היא "יכול להיות". אז בואו נתעמק בנושא.
קודם כל, נשים יכולות לרכוב על כל סוג אופניים שירצו. כל סוג של אופניים שאישה רוכבת עליו נהפך אוטומטית לאופני נשים. אבל אם אתן רוצות דגם של אופניים שמתאים בדיוק לגוף ומספק ביצועים טובים וחוויית רכיבה כללית טובה, כדאי להפנות את תשומת הלב לדגמי נשים ספציפיים.
התאמה של דגם האופניים הנכון מתחילה בבחירה של השלדה. מותגי אופניים מספקים סרטוטים והסברים מדויקים על המבנה הגיאומטרי של הדגמים שהם מייצרים. אבל זה רק על הנייר. אנחנו ממליצים לנסות את האופניים בחנות. אופניים מודרניים ניתנים להתאמה מדויקת למידות של כל רוכב. שינויים במבנה האופניים כגון גודל גלגלים ואורך של מוטות ההיגוי או מוט הישיבה תלויים בממדים הפיזיים של כל רוכבת, גודל גפיים, גמישות ומצב בריאותי כללי.
ההבדל בין אופניים סטנדרטיים לאופני נשים ספציפיים תלוי בכמה גורמים, והחשוב בהם הוא התאמה של רכיבים לגוף הנשי. יש מגוון של מושבי רכיבה ומוטות היגוי. באופני נשים, מתלה האופניים (בעיקר בדגמי הרים) מותאם למשקל נמוך יחסית של הרוכבת. יש מותגים שמתחשבים במערכת בלימה, שתהיה נגישה עם משנקים קומפקטיים שאינם גורמים לרוכבת להימתח יותר מדי בשביל להגיע אליהם.
חברות אופניים שמתחשבות במבנה הדגמים הן ג'וליאנה (Juliana Bicycles), רידל (Riddle) וסקוט (Scott) למשל. יש גם מותגים שמתמקדים אך ורק בייצור אופניים לנשים. אחד הבולטים הוא ליב (Liv).
דגמי אופניים שיוצרו במיוחד לנשים קיימים כבר שנים רבות. בכל זאת, עד לא מזמן היצרנים לא ממש הבינו למה האישה זקוקה באמת באופניים. זאת הסיבה שאופני נשים לא היו טובים במיוחד. ברוב המקרים, הדגם היה אותו דגם "גברי" רק בגרסה קטנה יותר הצבועה בוורוד. רוב הנשים נאלצו לרכוב על אופניים סטנדרטיים או דגמים ששווקו כאופני יוניסקס (מתאימים לשני המינים).
ככל שתעשיית האופניים התקדמה והשתנתה, חברות ויצרנים בתחום התחילו להבין את צרכי הרוכבות. אחת הסיבות ל"פתיחת העיניים" היא שילוב גובר של נשים בתעשייה. נשים הביאו את השינוי בתודעה ובמבנה הטכני, והיום אפשר למצוא דגמי כביש והרים שנבנו באופן ספציפי לרוכבות.
כמובן שנשים הן לא קבוצה הומוגנית וזהה. יש הבדלים רבים בין רוכבות, ומה שמתאים לרוכבת אחת לא בהכרח יתאים לאחרת. ההבדלים האלו ניכרים לדוגמה בגדלים ובצורות של מושבי הרכיבה. אם תשאלו כמה נשים איזה מושב רכיבה מועדף עליהן, סביר להניח שכל אחת תספק תשובה אחרת. בדיוק כך, בתמונה הרחבה, נשים רבות מעדיפות אופני יוניסקס על פני אופני נשים.
המסקנה היותר חשובה מכל הסיפור הזה היא שלנשים יש הרבה יותר חופש בחירה מבעבר. לא משנה אם מדובר באופני נשים או בדגם יוניסקס. משנה רק אם האופניים נוחים, אינם מכאיבים ברכיבה ומתאימים לך מכל הבחינות.