מגה לוגיסטיקה
חדשות
חדשות בנג
לעמוד קודם

לוגיסטיקה במלחמה

14/04/2024
זמן קריאה: 1 דק'

גורמים לוגיסטיים מגדירים מהלכי לחימה ומשפיעים על מהלכים טקטיים. לדוגמה, במלחמה של רוסיה נגד אוקראינה, כוחות רוסים כשלו בניסיונות לכבוש ערים ויעדים אסטרטגיים אוקראינים. אחת הסיבות העיקריות לכישלון של הצבא הרוסי הייתה חוסר יכולת לתדלק בשטח. דלק הוא החומר הכי מבוקש בשטח מבחינת חימוש ואספקה.

מומחי לחימה רבים והיסטוריונים שמתמקדים במלחמות אומרים, כי דלק תופס מקום ראשון ברשימות של המצרכים הלוגיסטיים הכי מבוקשים מאז סוף מלחמת העולם השנייה. מרטין ואן קרפלד (Martin van Crefeld), פרופסור לאסטרטגיית לחימה מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים, כתב באחד המחקרים שלו: "מאמצי לחימה ולוגיסטיקה טכנית תלויים במנועי בעירה פנימית הן על הקרקע הן באוויר."

לצד אספקת דלק קבועה, מובן מאליו כי חיילים שנלחמים צריכים לקבל מספיק כלי נשק ותחמושת. מענה לוגיסטי זריז נעשה קריטי, כי יחידה שנמצאת בעיצומה של לחימה, לא תתקיים זמן רב ללא תחמושת או מזון. לכן גורמים לוגיסטיים צריכים להיערך בהתאם ולתכנן את אספקת התחמושת לכמה חודשים קדימה. בשביל למנוע מחסור בתחמושת בשלב לחימה פעיל, צריך לאגור כמויות שיספיקו לכמה שיותר זמן, תוך התחשבות באחסון ובדרכי אספקה בטוחות.

חלק מרכזי במאמצים הלוגיסטיים במלחמה הוא תכנון ההעברה של כוח אדם וציוד ממקום למקום, במיוחד כשמדובר בנקודות ובאזורים "חמים" שבהם מתקיימת לחימה. בצבא האמריקני, חיילים קרביים מגיעים לחזית בספינות או במסוקים. כשאזור פריסת הכוחות הראשוני מאובטח, כלי תחבורה אוויריים או יבשתיים משמשים את הצבא לתנועות רחבות ולהובלה של נשק וחלקי ציוד כבדים.

תשתיות דיגיטליות אמורות לשנות עתיד הלוגיסטיקה במלחמות. יחידות טקטיות של צבאות במדינות מפותחות מבחינה ביטחונית כגון ישראל או ארצות הברית, מסתמכות על מערכות דיגיטליות חכמות, כולל תקשורת לוויינית. מערכות דיגיטליות וממוחשבות מודרניות עשויות לשפר את המענה הלוגיסטי ליחידות בשטח ולספק תמונה רחבה וברורה יותר של מה שדרוש בשטח ברגע מסוים.

 

לפרטים נוספים

 

צילום: US Department of Defense

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן