מגה לוגיסטיקה
חדשות
חדשות מזון
לעמוד קודם

שינויי טמפרטורות באחסון מזון קפוא

16/01/2024
זמן קריאה: 1 דק'

מחקר שנעשה על ידי קבוצת מדענים בינלאומית חשף פוטנציאל פורץ דרך להפחתת פסולת מזון ופליטות פחמן על ידי העלאת טמפרטורות ההובלה והאחסון של מזון קפוא בשלוש מעלות בלבד (ממינוס 18 למינוס 15 מעלות צלזיוס). שינוי של טמפרטורות האחסון בשלוש מעלות עשוי לחסוך פליטות של עד 17.7 מיליון טונות של פחמן דו-חמצני בשנה.

המחקר הוצג בסוף חודש נובמבר בשם "שלוש מעלות לקראת שינוי" (Three Degrees of Change). את כמות הפליטות המזהמות והמסוכנות שייחסכו בדרך הזאת אפשר להשוות לאוכלוסייה של מדינות אמריקניות כגון ניו יורק, ניו האמפשיר וורמונט, אם כולם יוותרו על נסיעות בכלי הרכב שלהם שנה שלמה. מדובר באוכלוסייה בסדר גודל של 22 מיליון תושבים. שינוי הטמפרטורה עשוי לחסוך הוצאות כלכליות בשרשרת האספקה עד 12%.

המחקר נעשה בשיתוף פעולה של אוניברסיטת בירמינגהאם (University of Birmingham), המכון הבינלאומי לקירור בפריז (International Institute of Refrigeration) ואוניברסיטת הגדה הדרומית בלונדון (London South Bank University) ונתמך על ידי חברות לוגיסטיקה גלובליות. טובי פיטרס (Toby Peters), פרופסור לכלכלה מטעם אוניברסיטת בירמינגהאם שהוביל את המחקר, מסביר: "בכל שנה, 12% מהמזון שמיוצר בעולם נזרק בגלל חוסר טכנולוגיות אחסון ושימור בתנאי קירור. מצד שני, אוכלוסיית העולם גדלה, וגדלות גם הדרישות למזון. ההתחממות הגלובלית מספקת סיבה נוספת לדאגה - התחממות הפלנטה תגרום מחסור בגידול ובייצור של מזון בעתיד. כשמחברים את כל הגורמים האלו יחד, ברור שעלינו לנקוט צעדים ולשנות את הרגלי האחסון שלנו והשיטות."

טמפרטורת אחסון סטנדרטית בקור (18- מעלות צלזיוס) נקבעה כנורמה בתעשייה לפני מאה שנים כמעט. כרגע, חברות לוגיסטיות בינלאומיות רבות מצטרפות לקריאה לשנות את הסטנדרטים. בין השמות הבולטים בתחום הלוגיסטיקה שמעורבים בקריאה לשינוי: מארסק (Maersk), MSC ודייקין (Daikin).

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן