זול ובגדול ערערה על קנס של 322 אלף ש"ח
רשת זול ובגדול הגישה ערעור על החלטת הרשת להגנת הצרכן ולסחר הוגן להשית עליה עיצום כספי בסך 322,000 ש"ח בעקבות ביקורת פתע בסניף שלה ברחוב הרצוג בירושלים. בביקורת האמורה נמצא, כי לא הוצגו מחירים על גבי מאות מוצרים ממגוון מק"טים. כמו כן לא סומנה ארץ הייצור צמוד לתוצרת חקלאית שאינה ארוזה בעת הצגתה למכירה ו//או תוצרת חקלאית הנארזת במקום שבו היא נמכרת או משווקת לצרכן. עוד נמצא בביקורת, כי לא הוצג שילוט המגלה לצרכן את רשימת מוצרי המזון בפיקוח לגבי מלח, ביצים, לחם, חלב ומוצריו.
לדברי זול ובגדול, הרשות להגנת הצרכן כשלה באופן ביצוע האכיפה עליה בכל הנוגע לעיצום הכספי שהושת עליה. זול ובגדול מאשימה את הרשות בשימוש בסמכות באופן קיצוני, בהפעלת שיקול דעת מוטעה וממניעים זרים ולא רלוונטיים תוך התעלמות משיקולים אשר היה עליה לשקול, וכן שרירותיות ואי שמיעת טענותיה בלב פתוח ובנפש חפצה.
כך למשל סירבה הרשות לקבל את ההסבר שלה בנוגע לבעיית הדבקת מחיר על מוצרים בקירור. כמו כן היא הציגה לרשות צילומים המלמדים על קיומם של שלטים, בכלל זה המקררים, המאפשרים לצרכנים לדעת מה המחיר למוצרים שבגינם הרשות טוענת כי הייתה הפרה. עוד טוענת זול ובגדול, כי הרשות התחמקה מהצגת ראיות אשר בידה בנוגע להפרות הנטענות כלפיה, ודחתה את טיעוניה לעניין אופן החישוב של סכום העיצום הכספי.
בהודעת הערעור מצוין, כי הסניף האמור מופעל על ידי זכיין קטן של הרשת, וכי הטלת העיצום הכספי עלולה להביא לקריסתו הכלכלית. עובדה זו הייתה אמורה לגרום לרשות לבצע בחינה מחדש של בחירתה הראשונית על הטלת העיצום הכספי ולנסות ולבחון אמצעי אכיפה אחר.
אילוסטרציה
