מגה לוגיסטיקה
כתבות
מגה משפט
לעמוד קודם

פוליסה של חולה במחלה סופנית בוטלה

01/07/2025
זמן קריאה: 2 דק'

זוג החליט בשנת 2018 לקחת משכנתה מבנק. לדרישת הבנק פנו השניים ורכשו פוליסת ביטוח חיים להבטחת החזרי המשכנתה, אם מי מהם ילך לעולמו. בפוליסה נקבע הבנק כמוטב בלתי חוזר.

האיש שילם את הפרמיה החודשית במשך שנים, אך בחודש מאי 2021, מספר חודשים לאחר שאובחן כסובל ממחלה ניוונית קשה של המוח, התרחש אסון. האיש נמצא בביתו כשהוא מחוסר הכרה, הובהל לבית החולים, ושם אובחן כסובל מדימום מוחי נרחב שכבר גרם פגיעה מוחית מסוג סטיית קו אמצע. הצוות הרפואי נאלץ להרדימו ולהנשימו.

לאחר אשפוז נוסף הועבר המנוח לבית חולים סיעודי כשהוא מרותק למיטתו, סובל מדמנציה וסקולרית מתקדמת ונזקק לזונדה וקטטר. מצבו הידרדר במהירות והוא אושפז לסירוגין עד שנפטר בשלהי שנת 2021.

סמוך להפיכתו לסיעודי ובהיעדר יכולת כלכלית, סורבו הוראות קבע קבועות בחשבון הבנק שלו, בהן ההוראה לתשלום הפרמיה בפוליסת ביטוח החיים. חברת הביטוח שלחה התראות שלפיהן אי תשלום הפיגורים יגרור ביטול של הפוליסה.

עו"ד סיון סופר המייצגת את שאריו של המנוח, טענה בכתב התביעה כי המנוח לא קיבל את המכתבים, וגם אילו היה מקבל אותם לא היה יכול לדאוג לענייניו בשל מצבו הרפואי הקשה. ממש סמוך לפטירתו יצרה חברת הביטוח קשר עם אחיו, אשר שימש כערב למשכנתה, וזה אישר לה לגבות את הפרמיה מכרטיס האשראי שלו.

באופן תמוה, חברת הביטוח התעלמה מהסכמת מחלקת הגבייה שלה עצמה, וביטלה באופן חד־צדדי את פוליסת ביטוח החיים. יתרה מזו, החברה המשיכה לגבות פרמיות באופן בררני בעבור פוליסת תאונות אישיות של המנוח מאותו כרטיס אשראי שמסר לה האח גם לאחר פטירת המבוטח, ואף נאלצה להשיב כספים שגבתה בטעות.

התנהלות זו חיזקה את טענות המשפחה, שלפיהן חברת הביטוח ידעה היטב על קיום אמצעי התשלום ועל רצונה של המשפחה להמשיך את הכיסוי הביטוחי.

לאחר פטירתו של המבוטח דרשו יורשיו מחברת הביטוח לפרוע את יתרת המשכנתה, אך החברה סירבה לכך בתוקף.

בתביעה שהגישו יורשי המנוח לבית המשפט באמצעות עו"ד סיון סופר, נטען כי חברת הביטוח פעלה בחוסר תום לב, הפרה את חובותיה החוקיות שעה שביטלה פוליסה לאדם במצבו של המנוח, ואף התעלמה משיחת הטלפון שקיימה עם האח עובר למועד הפטירה.

מנגד, חברת הביטוח טענה כי הפוליסה בוטלה כדין, וכי המנוח הפר את חובת הגילוי לגבי מצבו הבריאותי בעת רכישת הפוליסה. לטענתה הוא הסתיר את התסמינים שהיו לו ואשר בסופו של דבר הביאו למותו.

בשל הפער הגדול בעמדות הצדדים, הפנה בית המשפט את הצדדים להליך גישור, שבמסגרתו הושג הסכם פשרה ממשי: חברת הביטוח התחייבה לשלם ליורשים יותר מ־600 אלף שקלים, זכום הוא חלק גדול מסכום הביטוח שנקבע בפוליסה במקרי מוות.


עו"ד סיון סופר, אשר ייצגה לאורך שנים חברות ביטוח בתביעות נזקי גוף, מתמחה כעת במאבקים בחברות הביטוח להשבת זכויות רפואיות לחולים סיעודיים, אובדן כושר עבודה, נזקי גוף ועוד.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן