שון פז, רד האט: "הקוד הפתוח ישנה את תעשיית ה-AI כפי ששינה את תעשיית התוכנה"
רד האט (Red Hat), הספקית המובילה בעולם של פתרונות קוד פתוח ארגוניים, חנכה את משרדיה החדשים, הממוקמים בפארק אינפיניטי ברעננה. במהלך האירוע, התקיים מפגש עיתונאים בהובלת שון פז, מנהל צוות הארכיטקטים של רד האט ישראל. פז סיפק סקירה של ההכרזות הבולטות מהכנס השנתי של רד האט העולמית, Red Hat Summit, אשר מתקיים בימים אלו ובמסגרתו הכריזה רד האט על פתרונות ויכולות חדשים, הממוקדים בעולם ה-AI.
"רד האט מציגה חזון סביב תחום ה-Generative AI, אשר כולל יצירת קהילת קוד פתוח. במסגרת חזון זה, רד האט תשלב פתרונות, יכולות וכלים שיאפשרו ללקוחותיה לנהל מחזור חיים יעיל משלב הפיתוח ועד לריצת מודלים בייצור. מה שאומר שלקוחותיה של רד האט יוכלו לשתף, לתרום וליהנות ממודלי AI שונים בצורה פשוטה כחלק מקהילה", הסביר פז.
לדברי פז, "הקוד הפתוח כאן כדי להישאר, הוא הפך לחלק אינטגרלי בכל ארגון ומביא ערך סביב שיתוף, שקיפות וחדשנות. הקוד הפתוח שינה את העולם - יצר מוצרים יעילים, מאובטחים וטובים יותר. קשה לכנות את מה שקורה כיום בתחום ה-AI "קוד פתוח", היות ומשמעותו של קוד פתוח היא שקיפות מלאה, שיתוף של קוד המקור ואף הרשאה לשינוי שלו במידת הצורך כחלק מקהילה. בתחום ה-AI אכן מתקיים שיתוף וגישה חינמית למודלים מאומנים, אך אין קהילה סביבם ומערך הנתונים לא חשוף".
"אנחנו ברד האט מאמינים שגם בתחום ה-AI - כמו בכל פרויקט תוכנה מבוסס קוד פתוח - ניתן לשתף פעולה וליצור קהילות ייעודיות. כפי שהקוד הפתוח שינה לחלוטין את תעשיית התוכנה, הוא צפוי לעשות זאת גם בתעשיית ה-AI. אנו מבינים כי מודלי AI לא מתקיימים בוואקום, הם יחיו לצד וכחלק מאפליקציות ולכן, ישנה חשיבות בבניית האסטרטגיה הנכונה סביב הכלים, הפתרונות והסביבה בה הם רצים", הוא ציין.
פז אמר כי, במסגרת הכנס הגלובלי, רד האט משיקה מספר יכולות וכלים חדשים המשתלבים כחלק מפתרונותיה הנוכחיים כדי לאפשר לקהילת הקוד הפתוח ולקוחותיה בפרט ליהנות מאוסף יכולות חדשני, המקל על תהליכי פיתוח, תפעול ופריסה של מודלי AI.
בין ההכרזות הבולטות:
- RHEL AI - תוסף מעל מערכת ההפעלה Red Hat Enterprise Linux, אשר מאפשר לכל משתמש - גם בעל ידע טכנולוגי מינימלי - דרך פשוטה ואוטומטית לביצוע טיוב של מודלי AI. תוסף זה הוא חלק מפרויקט הקוד הפתוח InstructLab המשותף לרד האט ו-IBM ויאפשר לכל אחד לתרום, לטייב ולהשתמש במודלים הנכללים בפרויקט כחלק מקהילת קוד פתוח אמיתית.
- Podman AI Lab - ממשק משתמש נוח בעל יכולות מתקדמות לתחנת המפתח, המאפשר למפתחי אפליקציה ומהנדסי נתונים לפתח אפליקציות חכמות הכוללות אפליקציה לצד מודלי AI באופן אוטומטי.
- Red Hat OpenShift AI - פלטפורמה המאפשרת ניהול מחזור החיים משלבי פיתוח המודל, האימון (בין אם מבוזר או לא), הפריסה ועד לשלב הניטור. הפלטפורמה מאפשרת ריצה של מודלים, בין אם ניבויים או בינה יוצרת, באופן היברידי לחלוטין ושקוף לתשתית מתחת.
- Red Hat Lightspeed - סט יכולות המשתלב במוצרי הבסיס של רד האט, ביניהם Red Hat OpenShift, Ansible ו-RHEL ומאפשר אינטראקציה עם אותם מוצרים באמצעות AI Assistants, אשר עוזרים בתפעול השוטף, פתרון תקלות וחיסכון קריאת תיעוד.
- GenAI For Migration Toolkit - כלי מיגרציה מבוסס מודלי LLM, אשר משמש כעזר למפתח כחלק מביצוע מודרניזציה.
פז הסביר כי, "במסגרת ההכרזות ב-Red Hat Summit, ישנה העמקה אסטרטגית סביב שיתופי פעולה עם חברות מובילות בתחומי ה-AI משכבת החומרה ועד שכבת התוכנה כמו NVIDIA, Intel, AMD ו- Elasticsearchכדי לאפשר ללקוחותינו את חופש הבחירה סביב הטכנולוגיות, הכלים והיכולות אותם הם בוחרים בצורה היברידית, ללא כל תלות בתשתית התומכת".
"לפי הגישה של רד האט, הענן הוא היברידי וכך גם ה-AI - הוא לא חי בוואקום והשימוש בו יכול להתבסס על תשתיות מקומיות, תשתיות ענן או אפילו על הקצוות. רד האט מספקת אוסף פתרונות אחידים ועקביים לכל אורך מחזור חיי המודל", סיכם פז.
במהלך הסיור שנערך לעיתונאים במשרדים החדשים, שי רביבו, סגן נשיא להנדסת תוכנה ברד האט, אמר כי, "במרכז החזון של רד האט עומד רעיון שיתוף הפעולה. אנחנו מבינים כי בעולם המקושר של היום, הצלחה מושגת לעתים קרובות באמצעות מאמץ קולקטיבי ורעיונות משותפים. במשרד החדש שלנו, הטמענו טכנולוגיה חדשנית וחללים שיתופיים כדי לאפשר תקשורת רציפה ועבודת צוות. בין אם מדובר בסיעור מוחות בחללי שיתוף הפעולה שלנו או פגישות וירטואליות עם עמיתים ברחבי העולם, לעובדים שלנו יש גישה לכלים ולמשאבים הדרושים להם כדי לשתף פעולה ביעילות ולהניע חדשנות".
עוד אמר רביבו כי אחד מעקרונות היסוד המנחים את הגישה של רד האט הוא הדגש על ההשקעה בעובדים: "אנחנו מאמינים כי הנכס הגדול ביותר שלנו טמון בטאלנטים שלנו. לכן, היבטים רבים של המשרדים החדשים שלנו עוצבו תוך התחשבות בצרכים וברווחה שלהם. שמנו בראש סדר העדיפויות יצירה של סביבה שבה העובדים שלנו יכולים לשגשג הן מבחינה מקצועית והן מבחינה אישית".
גזירת הסרט. מימין, צוות רד האט: יוסי יצחקוב - דירקטור להנדסת תוכנה; דן טולדנו - סגן נשיא Customer Success; כרמית נאור - מנהלת תפעול ורווחה; שי רביבו - סגן נשיא להנדסת תוכנה; לימור אפיק - מנכ"לית רד האט ישראל; ומיקי קנת - דירקטורית להנדסת תוכנה. קרדיט צילום: שי שבירו.
מימין: לימור אפיק - מנכ"לית רד האט ישראל; מיקי קנת - דירקטורית להנדסת תוכנה; וכרמית נאור - מנהלת תפעול ורווחה. קרדיט צילום: שי שבירו.
שון פז - מנהלת קבוצת הארכיטקטים ברד האט ישראל. קרדיט צילום: יח"צ.
שי רביבו - סגן נשיא להנדסת תוכנה ברד האט. קרדיט צילום: שי שבירו.
עובדי רד האט באירוע השקת המשרדים. קרדיט צילום: שי שבירו.