מגה לוגיסטיקה
ניוזלטר מגה לוגיסטיקה
מגה לוגיסטיקה 232
לעמוד קודם

איך רחפנים קטנים עוזרים בלחימה

24/06/2024
זמן קריאה: 1 דק'

בזמן האחרון פורסמו כתבות וחומרים בנושא ההשפעה הרבה של רחפנים קטנים עם שיטות צילום בגוף ראשון (FPV - first person view) על שיטות הלחימה המודרניות. באתרי חדשות ותוכן פופולריים כגון פורבס (Forbes) אפשר לראות כותרות בסגנון "איך רחפן קטן ששוקל כמה קילוגרמים מסוגל לפוצץ טנק כבד?". דוגמה נוספת לפופולריות העולה של הנושאים האלו הוא דוח של צבא בולגריה שטוען כי מפעיל רחפן FPV רוסי חיסל יותר מ-300 לוחמי אויב.

איוון פבנקו (Ivan Pavenko), אלוף בצבא אוקראינה אומר, כי כמות הרחפנים הקומפקטיים שמעורבים במבצעים ובמשימות צבאיים הוכפלה. העלייה בפופולריות תלויה בכמה גורמים, שאחד מהם הוא משקלו הקל של הרחפן - כמה קילוגרמים ואף כמה מאות גרמים. רחפנים כאלו הרבה יותר אפקטיביים בניהול לחימה מפלטפורמות גדולות ומסיביות. רחפן גדול מסוג ריפר (Reaper) לדוגמה עולה 400 דולרים.

אפשר להשוות את רחפני FPV הקטנים לכדורי צלפים. מפעילי הרחפנים מבצעים את תפקידם בדומה לצלפים. מטענים קטנים של הרחפנים לא מספיקים בשביל לפוצץ ולהרוס מבנים גדולים, אבל הם מסוגלים לפעול מול מטרות נעות וקטנות יותר, מחיילים בשטח ועד מכוניות ואפילו טנקים. מפעילי הרחפנים סופרים את הפגיעות שלהם בדומה לצלפים במלחמות העבר, אבל אפילו צלפים מודרניים לא יכולים לפגוע במטרות מחוזקות ועמידות, שלא כמו רחפנים.

באותה כתבה שפורסמה בפורבס נאמר, כי מפעלים אוקראינים מייצרים עד 100 אלף רחפני גוף ראשון מדי חודש. רובם מזוינים ברימון נפץ. לפי שמועות והשערות, הצבא האוקראיני למד לצייד ולהפעיל את הרחפנים בטכנולוגיות הרסניות יותר. סרטון שבו רחפן אוקראיני פוגע בטנק הוא ההוכחה לכך: לא ייתכן שרימון פשוט יגרום נזק ברמה כזאת. נכון, רחפני FPV לא ינצחו מלחמות לבד, אך שימוש אסטרטגי בטכנולוגיות מסוג זה מוכיח את עצמו כאלמנט מכריע בטקטיקות הלחימה המודרניות.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן