מגה לוגיסטיקה
ניוזלטר מגה לוגיסטיקה
מגה לוגיסטיקה 234
לעמוד קודם

איכות העבודה בפרויקט אינה עומדת בדרישות התקנים

23/07/2024
זמן קריאה: 2 דק'

החברה הקבלנית כהן יעקב עבודות הנדסה בנין ופיתוח מכרמיאל נתבעת בבת המשפט המחוזי בת"א לשלם 3.1 מיליון ש"ח לחברה היזמית קמינסקה אורבן גרופ מת"א, שהתקשרה עימה בהסכם לביצוע עבודות חיזוק ותוספת יחידות דיור במסגרת תוכנית תמ"א 38 בבניין הנמצא ברחוב קמינסקה 24 בת"א. נטען כי תמורת שירותי הבנייה בפרויקט ומילוי התחייבויותיה של הנתבעת במלואן ובמועדן, סוכם כי התובעת תשלם לה 11 מיליון ש"ח.

עבודות הבנייה באתר החלו בחודש דצמבר 2019, ולדברי התובעת בחלוף מספר חודשים היא החלה להפתעתה לקבל התרעות מגופי הפיקוח על ליקויים באיכות העבודה של הנתבעת באתר ונזקים הנגרמים מעבודתה הלקויה. לאחר מכן קיבלה הודעה מעיריית ת"א בעקבות ביקורת שנעשתה באתר, המתריעה על ליקויי בנייה באתר ועל עבודות המתנהלות בניגוד לתנאי ההיתר שהוצא לביצוע הפרויקט. כמו כן התריעה העירייה כי ככל שלא יותקנו הליקויים, יוצא צו להפסקת העבודות באתר.

לדברי התובעת, היא קיבלה לאחר מכן מכתב מחברת הפיקוח (פרימנובה), המתריע כי איכות העבודה בפרויקט ירודה, ואינה עומדת בדרישות התקנים בענף, וכי קיימים ליקויי בטיחות רבים שאינם מקבלים מענה ומעמידים בסכנה את הבניין ואת הדיירים. חברת הפיקוח הדגישה, כי לנוכח הליקויים, קצב העבודה בפרויקט ירד בהרבה ואינו מתקדם בהתאם להתחייבויות החוזיות, ולפיכך צפוי להערכתה איחור של ארבעה חודשים לפחות במסירת הפרויקט.

כמו כן נאמר בכתב התביעה, כי חלק מקבלני המשנה מטעם התובעת שעבדו באתר הודיעו על סירובם בכל תוקף להמשיך ולעבוד באתר תחת הנתבעת, וכי ינטשו את האתר אלא אם התובעת תתחייב בפניהם לביצוע התשלומים. בהמשך, מאחר שלא קיבלו תשלום על עבודתם, עזבו עובדי הנתבעת והמנהלים מטעמה את הפרויקט, והשאירו אותו שומם. הדבר סיכן את הדיירים בבניין והסב נזקים לבניין ולדירות שבו.

בד בבד פנתה הנתבעת אל התובעת והודיעה לה כי היא מצויה בקשיים כלכליים ותזרימיים כבדים, וביקשה ממנה סיוע במתן ערבויות ותשלום לספקים.

לדברי התובעת, לנוכח מחדלי הנתבעת, הליקויים והכשלים בהתנהלות העבודות באתר, ההפרות החוזרות ונשנות של התובעת את תנאי ההסכם, בכלל זה עיכוב בביצוע העבודות, אי תשלום בגין העבודות ו\או החומרים שסופקו לאתר והמפגע הבטיחותי שיצרה לדיירים בפרויקט, היא החליטה להפסיק את התקשרותה עם הנתבעת, והודיעה לה על ביטול ההסכם ועל דרישתה לסילוק ידה מהפרויקט.

לדברי התובעת, עקב ליקויי הבטיחות החמורים בפרויקט אשר לא תוקנו, הוציאה העיריה צו להפסקת העבודות באתר. לנוכח סילוק ידה של הנתבעת, היא שכרה את שירותיו של קבלן חדש מטעמה להשלמת העבודות בפרויקט תמורת תשלום של 7.2 מיליון שקלים. לטענתה, על אף פניותיה החוזרות ונשנות, לא שילמה לה הנתבעת את הוצאותיה ונזקיה הכלכליים שנגרמו לה עקב הפרתו היסודית של הסכם ההתקשרות.

 

 

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן