מגה לוגיסטיקה
ניוזלטר מגה לוגיסטיקה
מגה לוגיסטיקה 235
לעמוד קודם

עיכובים לוגיסטיים גורמים זיהום

30/07/2024
זמן קריאה: 1 דק'

ספינות לוגיסטיות נאלצות לשנות מסלולים, ובכך מזהמות את הסביבה עם יותר פליטות פחמן לאוויר בעקבות האיום החות'י בים סוף. כידוע, הים ותעלת סואץ בפרט הם מוקדים ומעברים לוגיסטיים מרכזיים בעולם, שנפגעו במידה רבה בחודשים האחרונים. לפי הנתונים הסטטיסטיים מדובר על עלייה של 6% בפליטות מזהמות לעומת השנה שעברה. לשם השוואה, כמות הפחמן שמייצרות הספינות על התמרונים שלהן שווה לכמות הפחמן שמייצרות שש תחנות כוח שעובדות על פחם. בסך הכול מדובר על כ-450 מיליון טונות של זיהום פחמני.

מהמידע הקיים אפשר להבין, כי 80% מהחברות הלוגיסטיות כבר לא יעמדו במטרות הסביבתיות שנקבעו להן על ידי רגולטורים גלובליים לשנה זו. למרות ההצהרות של חברות וגורמים כי ענף ההובלות בדרך להיהפך ל"ירוק" יותר, עיכובים ומכשולים במסלולים לוגיסטיים מרכזיים פוגעים מאוד במטרות.

לכישלונה של תעשיית הלוגיסטיקה לעמוד במטרות הסביבתיות שלה יש מספר סיבות בטיחותיות. אחד הגורמים המרכזיים הוא כמובן מתקפות המורדים החות'ים בים סוף. חברות לוגיסטיות גדולות נמנעות מלשוט דרך ים סוף, ובמקום זאת עושות דרך עוקפת גדולה מסביב לכל יבשת אפריקה. הדבר מוסיף אלפי קילומטרים למסלולים.

יש גם דוגמאות אחרות, כגון סנקציות פוליטיות שהוטלו על רוסיה בגלל פלישתה לאוקראינה. כמויות עצומות של דלק וחומרי גלם נשלחות במסלולים ארוכים יותר למדינות כגון הודו, סין וברזיל משום שמדינות אירופיות וארצות הברית אינן מוכנות לקבל סחורה ודלק מרוסיה.

הארגון הימי הבינלאומי (IMO, International Maritime Organization) קבע מטרות סביבתיות ברורות עד אמצע המאה (שנת 2050 בערך). במציאות המורכבת של היום, שמשפיעה על העולם שנים ארוכות קדימה, נראה כי הארגון יצטרך לחשב את המטרות והיעדים שלו מחדש.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן