מעבורת מודפסת בשיטת תלת ממד
רשות הדרכים וכלי התחבורה של דובאי (Dubai Roads and Transport Authority) משיקה פרויקט טכנולוגי חדש. לטענתה, היא יצרה את ספינת המעבורת הראשונה בעולם שמורכבת מרכיבים וחומרים המודפסים בטכנולוגיית תלת-ממד. כלי השיט יוצר בשיתוף פעולה עם חברה פרטית בינלאומית ואמור להיות זול בייצור וידידותי לסביבה.
המעבורת תפעל מסוללות חשמליות בלבד. הספינה בעיצוב ערבי מסורתי, אברה (abra). ספינות אברה משמשות את האוכלוסייה המקומית של דובאי במעברים בנחל שזורם במקום. שביל המים מגיע ללב העיר, ויותר מ-12 מיליון אנשים בשנה משתמשים בו.
הספינה המודפסת החדשה כבר קבעה כמה שיאים והישגים מיוחדים. יש לה את הגוף הכי ארוך שהודפס בתהליך אחד אי פעם. הספינה באורך של 11 מטרים ויכולה להוביל עד 20 אנשים. כוח ההפעלה והדחיפה שלה מבוסס על מקורות חשמליים. מדובר בשני מנועים בעוצמת עשרה קילוואט שעובדים עם סוללות ליתיום.
האברה פותחה על ידי מספנת אל סיר (Al Seer Machine Company) בדובאי, בשיתוף פעולה צמוד עם חברות ויצרנים ממדינות אחרות. מיצובישי (Mitsubishi) סיפקה חומרים ששולבו בתהליך הייצור וההדפסה, ואת התכנון והתמיכה הטכנית למדפסות התלת-ממד סויפקה סימנס (Siemens). המנועים החשמליים הגיעו מחברת טורקידו (Torqeedo), ותהליך הייצור וההרכבה התבצע בהשגחה צמודה של חברת טסניף (Tasneef).
המעבורת החדשה תהיה בסיס לפרויקט פיילוט. החברות שהיו מעורבות בייצור ובתכנון של המעבורת מתכוונות לבדוק את הכשירות הטכנית שלה לעומת ספינות פיברגלס ששטות בנחל דובאי כיום. המטרה העיקרית היא לפתח צי חדש של ספינות מודפסות. רשות הדרכים והתחבורה של דובאי מצפה שהדפסת תלת-ממד תחסוך עד 90% מזמן הייצור של ספינות אברה בעתיד. עלויות הייצור צפויות להיות 30% פחות מהעלויות של ספינות מפיברגלס.
סירת אברה בדובאי. צילום: Dubai RTA