מגה לוגיסטיקה
ניוזלטר מגה לוגיסטיקה
מגה לוגיסטיקה 238
לעמוד קודם

צמיחה של מיליונרים קריפטוגרפים ב-2024

08/09/2024
זמן קריאה: 3 דק'

יש כיום 172,300 אנשים ברחבי העולם המחזיקים בנכסים קריפטוגרפים בשווי של יותר ממיליון דולר - עלייה של 95% בהשוואה לשנה שעברה. מספר המיליונרים המחזיקים ב-Bitcoin זינק ב-111% והגיע ל-85,400. כך עולה מדו"ח Crypto Wealth Report 2024 שפרסמה Henley & Partners, חברה המתמחה בהגירה בינלאומית המבוססת על עושר והשקעות.

שווי השוק הכולל של הנכסים הקריפטוגרפים הגיע כבר ל-2.3 טריליון דולר, עלייה של 89% בהשוואה ל-1.2 טריליון דולר שעליהם דווח בדו"ח הראשון של החברה בשנה שעברה. גם בדרגים הגבוהים של מחזיקי הנכסים הקריפטוגרפים חלה התרחבות ממשית: מספר הסנטי-מיליונרים בתחום (אלה עם אחזקות קריפטוגרפיות של 100 מיליון דולר או יותר) עלה ב-79% והגיע ל-325, ואפילו הקבוצה הנדירה של מיליארדרים קריפטוגרפים רשמה 27% עלייה, וכעת יש 28 כאלה ברחבי העולם.

דומיניק וולק (Dominic Volek), ראש קבוצת לקוחות פרטיים ב-Henley & Partners, אומר שהצמיחה המהירה ניזונה מההשתלבות המהירה של קרנות סל קריפטוגרפים בשווקים הפיננסיים הגדולים. הדבר הביא להון מוסדי רב. "נוף המטבעות הקריפטוגרפים של 2024 מזכיר רק מעט את השנים הקודמות. עלייתו של שער ה-Bitcoin ליותר מ-73,000 דולר במרס קבעה שיא חדש של כל הזמנים, והאישור המיוחל של קרנות סל Bitcoin ו-Ethereum בארצות הברית שחרר שטף של הון מוסדי. כעת נבנית ציפייה לקרנות סל פוטנציאליות של Solana שיצטרפו לחגיגה בוול סטריט. אבני הדרך האלו יצרו עידן חדש של אימוץ קריפטוגרפי שבו נכסים דיגיטליים מוצלבים יותר ויותר עם תהליכים פיננסים מסורתיים וניידות גלובלית."

ראש מחלקת המחקר ב-New World Wealth, אנדרו אמוילס (Andrew Amoils), אומר שרצועת המיליונרים השיגה את הביצועים הטובים ביותר בשנה האחרונה, ואילו הצמיחה של המיליארדרים הייתה נמוכה בהרבה, ובעיקר הייתה מבוססת על ה-Bitcoin. "מתוך ששת המיליארדרים הקריפטוגרפים החדשים שנוצרו בשנה האחרונה, חמישה הגיעו למעמד הזה באמצעות Bitcoin. הדבר מדגיש את מעמדו הדומיננטי בכל הנוגע למשיכת משקיעים לטווח ארוך שרוכשים אחזקות גדולות."

בהתייחסו לדו"ח, אנטוניו הנריקס (António Henriques), מנכ"ל Bison Bank ויו"ר Bison Digital Assets מציין, כי "בעולם הפיננסים המתפתח במהירות, מטבעות קריפטוגרפים מאתגרים את הדומיננטיות של מטבעות פיאט מסורתיים. כששני התחומים הפיננסיים האלו מצטלבים, אנו עדים לשחר של עידן חדש בתחום הפיננסים העולמי, שבו הפוטנציאל החדשני של נכסים דיגיטליים פוגש את היציבות של הכסף המסורתי."

 

 

ז'אן-מארי מוגנטי (Jean-Marie Mognetti), מנכ"ל ומייסד שותף של CoinShares מציין, כי "האישור של ה-SEC לקרנות סל Bitcoin נקודתיות מסמן את 2024 כשנת שינוי בעבור תעשיית הנכסים הדיגיטליים, וסולל את הדרך לאימוץ מוסדי רחב יותר. הפוטנציאל של Bitcoin לשפר את הביצועים של תיקי השקעות מסורתיים מדגיש את המשמעות הגוברת שלו בעולם הפיננסי."

Bitcoin שולט לעיתים קרובות בכותרות, אבל לארק דייוויס (Lark Davis), משקיע במטבעות קריפטוגרפים ומייסד Wealth Mastery, מדגיש את התפקיד הקריטי של שחקן מרכזי אחר: "Ethereum הוא נכס מרכזי של השוק. רוב מה שקיים בשוק הקריפטוגרפי בנוי על Ethereum, מבוסס על Ethereum או מגשר על נזילות בחזרה ל-Ethereum." תובנה זו ממחישה את האקו סיסטם המורכב שהתפתח סביב המטבעות הקריפטוגרפים, שמתרחב הרבה מעבר לחלופות מטבע פשוטות.

Henley & Partners ראתה עלייה ניכרת במספר הלקוחות העשירים בקריפטו המחפשים אפשרויות מגורים ואזרחות חלופיות בשנת 2024. כדי להבין את נוף הקריפטו המשתנה הזה, החברה חשפה את מדד אימוץ הקריפטו השנתי השני שלה. כלי מקיף זה מעריך תוכניות הגירת השקעות דרך עדשת משקיע הקריפטו, תוך התחשבות בגורמים כגון אימוץ ציבורי, תשתיות, חדשנות וטכנולוגיה, סביבה רגולטורית, גורמים כלכליים וידידותיות למס.

המדד מציג את הדומיננטיות המתמשכת של סינגפור כמרכז הקריפטו המוביל, והשיג את הציון הגבוה ביותר של 45.7 מתוך 60. סינגפור מצטיינת בתחומים כגון חדשנות טכנולוגית, מסגרת רגולטורית ופיתוח תשתיות. אחריה נמצאת הונג קונג (SAR סין) המאופיינת ביסודות הכלכליים החזקים שלה ובמדיניות המס הידידותית למשקיעים. איחוד האמירויות הערביות נמצאת במקום השלישי ומציעה יתרונות מס ממשיים וכלכלה דיגיטלית המתרחבת במהירות.

אף אחת משלוש המדינות האלו אינה מטילה מס רווחי הון. יש בכך יתרון רב, במיוחד למשקיעי קריפטו ולאנשים בעלי הון גבוה.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן