מגה מבנים
חדשות
חדשות פיננסים
לעמוד קודם

רבעון חזק לחברת הבנייה שמואל ברוך

09/12/2025
זמן קריאה: 2.5 דק'

חברת שמואל ברוך מדווחת על רבעון שלישי ותשעת חודשים ראשונים חזקים: הכנסות החברה ממכירת דירות ברבעון השלישי של 2025 זינקו פי 2.7 לכ- 96.5 מיליון שקל בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

במהלך הרבעון רכשה מאפי קפיטל 50% מקרקע להקמת 410 יחידות דיור בקריית אתא תמורת כ-67.5 מיליון שקל;

הרווח הגולמי בתשעת החודשים הראשונים זינק ביותר מפי 2.5 והגיעו לכ- 44.8 מיליון שקל;

הרווח נקי ברבעון השלישי של השנה גדל ב- 46% לכ-3.1 מיליון שקל;

ההון העצמי של החברה עומד על כ-81.6 מיליון שקל לעומת כ-41.6 מיליון שקל בסוף 2024;

דבורה ברוך, מנכ"לית שמואל ברוך, מסרה: "התוצאות לרבעון השלישי ולתשעת החודשים הראשונים של 2025 משקפות האצה בפעילות הליבה של החברה - עם גידול בהכנסות ממכירת דירות, שיפור ברווחיות וחיזוק מתמשך של ההון העצמי. המגמה ברורה: בסיס ההכנסות שלנו מתרחב, מרווחי הפרויקטים משתפרים, והחברה נכנסת לשלב צמיחה מבוסס ויציב.

במהלך הרבעון ביצענו מהלך אסטרטגי נוסף עם רכישת 50% מהמקרקעין של אפי קפיטל בקריית אתא, לצורך הקמת פרויקט של 410 יחידות דיור. בנוסף, אנו מצויים בישורת האחרונה בפרויקט 'עכו קדמא-דרום' וצפויים להתחיל במסירת דירות בחודשים הקרובים. באשר לפרויקטים חדשים, פרויקט 'אליכין', שהינו פרויקט ייחודי של בתים צמודי קרקע מראה ביקוש חזק, כשהשלמנו 9 מכירות חדשות תוך חודשיים בלבד. אנו ממשיכים לפעול להרחבת פעילותנו באמצעות השתתפות במכרזים נוספים של רשות מקרקעי ישראל. מהלכים אלה מבססים את מעמדנו כשחקן מוביל בשוק, מרחיבים את מנועי הצמיחה לשנים הקרובות וממקמים את החברה בעמדת זינוק להמשך התרחבות ורווחיות."

ההכנסות ממכירת דירות וזכויות מקרקעין ברבעון השלישי של שנת 2025 הסתכמו בכ- 96.5 מיליון שקל זינוק של פי 2.7 בהשוואה להכנסות של 35.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2025 הסתכמו בכ 279.3 מיליון שקל זינוק של פי 2.6 בהשוואה לכנסות של 108 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול בהכנסות לעומת התקופה המקבילה אשתקד, נובע ממכירת חלקה של החברה בפרויקט AKOYA ובפרויקט "אלפא הייטק" בחיפה ומהכרה בהכנסות מפרויקט מגדל העמק שהוכר לראשונה בתקופת הדוח וכן מהתקדמות הבנייה בפרויקטים האחרים

הרווח הגולמי ברבעון השלישי של שנת 2025 הסתכם כ- 7.5 מיליון שקל, עליה של כ- 16.8% בהשוואה להרווח הגולמי בתקופה המקבילה אשתקד שהסתכם בכ6.4 מיליון שקל. הרווח הגולמי בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2025 הסתכם בכ 44.8 מיליון שקל פי 2.5 מהרווח הגולמי של התקופה המקבילה שהסתכם בכ- 18 מיליון שקל.

הרווח התפעולי ברבעון השלישי של שנת 2025 הסתכם בכ7.3 מיליון שקל עלייה של כ- 32% בהשוואה לרווח תפעולי של כ- 5.5 בתקופה המקבילה אשתקד. בתשעת החודשים הראשונים של השנה הרווח התפעולי הסתכם 37 מיליון שקל פי 2.5 בהשוואה לרווח תפעולי של כ- 14.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

הרווח הנקי ברבעון השלישי של שנת 2025 הסתכם בכ- 3.1 מיליון שקל גידול של 46% בהשוואה לרווח נקי של 2.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2025 הרווח הנקי הסתכם בכ- 20 מיליון שקל יותר מפי 3 בהשוואה לרווח נקי של כ 6.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד

ההון העצמי של החברה הסתכם בכ-81.6 מיליון שקל לעומת כ-36 מיליון שקל בסוף התקופה המקבילה וכ-41.6 מיליון שקל בסוף 2024.

בסוף שנת 2024 השלימה החברה גיוס איגרות חוב בהיקף של כ-70 מיליון שקל. שבועיים לאחר השלמת הגיוס גייסה החברה משקיע אסטרטגי לחברה - קבוצת שובל נחשון, שהשקיעה בחברה כ-20 מיליון שקל תמורת כ-21% ממניות שמואל ברוך, לפי שווי של 75 מיליון שקל לפני הכסף, ובנוסף רכשה מניות ממייסדי החברה, ומחזיקה כעת בכ-33.3% ממניות שמואל ברוך. לשובל נחשון ניתנה אופציה לרכוש מניות נוספות ולהגיע לאחזקה של כ-50% בחברה לפי שווי של כ-135 מיליון שקל.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן