מגה מבנים
כתבות
טכנולוגיות בבנייה
לעמוד קודם

האג'נדה של ג'נדה

חברת סטארט-אפ צעירה ומבטיחה, בשם Genda, מציעה פתרון טכנולוגי באמצעות משדרים ואפליקציה בטלפון הנייד, המאפשרים למנהלי העבודה באתרי הבנייה לדעת מה באמת קורה אצלם בשטח

עדי יפה |  
03/11/2021
זמן קריאה: 4.5 דק'

חברת סטארט-אפ צעירה ומבטיחה, בשם Genda, מציעה פתרון טכנולוגי באמצעות משדרים ואפליקציה בטלפון הנייד, המאפשרים למנהלי העבודה באתרי הבנייה לדעת מה באמת קורה אצלם בשטח

תכנית חברות הסטארט-אפ של התאחדות בוני הארץ, משרד הבינוי והשיכון ומשרד הכלכלה והתעשייה קונטק (ConTech), פועלת במסגרות שונות לאיתור מפתחים, דחיפת חברות טכנולוגיות להקמת מיזמים בתחום הבנייה, ליווי מקצועי של הגופים הללו ופתיחת דלת במשרדי הממשלה ובענף הבנייה. חברות הסטארט-אפ המשתלבות בתכנית מקבלות "בית״ לחצי שנה, במסגרתו השותפים מחברים אותם לתעשיות הבנייה השונות ולמשקיעים פוטנציאליים.

אחת החברות במסגרת התכנית, עליה בחרנו להרחיב בגיליון זה, היא חברתGenda , חברה צעירה מאד אשר הוקמה במאי 2019, לפני פחות משנה. Genda היא חברה טכנולוגית מעולמות הבנייה, המייצרת מידע מהשטח כדי לאפשר למנהלים לדעת מה באמת קורה אצלם באתר. בפועל, האפליקציה שפיתחה החברה מנטרת את המיקום של עובדים וציוד כבד באתר בצורה אוטומטית לחלוטין, ומנתחת את המידע לתובנות מעשיות לגבי סטאטוס העבודות וההתקדמות בפרויקט.

איך הכל התחיל

כשארז דרור (31), מנכ"ל החברה, השתחרר מהצבא לפני עשר שנים, הוא חשב במה יוכל לעבוד. הוא היה משוחרר טרי, רק בן 21 ומשום שתמיד פיעמה בו האהבה לעבודת הבנייה, עבודת כפיים בחוץ ולא במשרד, החליט ללכת ולהיות... פועל בניין!

 

הצוות של ג'נדה: אייל קוליק, סמנכ"ל תפעול (מימין), ארז דרור, מנכ"ל ושי לוי, סמנכ"ל טכנולוגיות

 

שלוש שנים לאחר מכן, כשלמד הנדסה אזרחית באוניברסיטת בן גוריון, כבר שימש עוזר מנהל עבודה בשני אתרי בנייה בתל אביב של אחד הקבלנים הגדולים במשק. הוא התנסה באופן אישי באתגרים הניצבים לפתחו של מנהל העבודה באתר יום יום: לדעת מי מהפועלים הגיע לעבודה באותו יום, כמה פועלים הגיעו בסך הכול, איפה הם נמצאים, מה הם עושים.... כעוזר למנהל העבודה, ארז נאלץ להסתובב באתר כל היום, להזיע, לעלות ולרדת במדרגות ותוך כדי, לנסות להבין מה הולך בפרויקט, אילו תהליכים קורים בו, בעת ובעונה אחת.

תוך כדי העבודה, הוא לא הצליח למצוא תשובה לשאלה איך ניתן לאתר ולמפות את כל המידע על משאבי האתר והמתרחש בו והחליט לחקור את העניין. כחלק מהמחקר האקדמי והעסקי שלקח על עצמו במקביל, למד ארז את גודל הבעיה והבין שלא מדובר בבעיה פרטית שלו אלא בבעיה גלובלית של מנהלים באתרי בנייה בכל העולם, המבזבזים המון זמן בניסיון להבין מה קורה אצלם בפרויקט. כתוצאה מכך, הם נאלצים לקחת החלטות 'מהשרוול' או על בסיס תחושת בטן, כי אין להם ברירה. לא סתם התופעה של חריגות מהתקציב רווחת כל כך בעולם הבנייה, כיוון שמדובר בתהליכים הגוזלים זמן רב וכסף רב.

פתרון אמיתי לבעיה אמיתית

ארז סיים בהצטיינות את התואר השני בהנדסה אזרחית ותוך כדי הלימודים עבד כמנהל תכנון ומודל בחברת יזמית קבלנית גדולה בתחום הבנייה, מה ש"פתח לי את הראש לדברים יותר חדשניים. הבנתי שיש בעיה אמיתית ולי יש פתרון אמיתי, וזה מה שאני רוצה לעשות".

ארז חבר לאייל קוליק, חבר ילדות שלו, המשמש כסמנכ"ל התפעול בחברה. אייל הוא מהנדס תעשייה וניהול ואיש נדל"ן בעשור האחרון, בעל ניסיון תפעולי מעשי בחברות טכנולוגיות. אייל: "העובדה שחברות יזמיות כוללות את הבזבוז והאיחורים כחלק מתחשיב העיסקה, היא אבסורד, ואת זה אנחנו הולכים לשנות".

לפני שנה וחצי התחברו השניים ולאחר מכן הצטרף אליהם גם שי לוי, סמנכ"ל טכנולוגיות, מפתח בעל ניסיון עשיר של 20 שנה בתחום, מתוכן עבד בעשר השנים האחרונות כמפתח מובייל. שי הוא בעל ניסיון פיתוח מעשי וניסיון כמייסד חברת סטארט-אפ בעבר.

שי מספר: "אני מגיע ממשפחה שעוסקת בנדל"ן עשרות שנים וחולקת את האתגרים בענף בדיונים ארוכים סביב שולחן האוכל יום יום... כשארז ואייל פנו אליי עם הפתרון שלהם, הבנתי מיד שיש פה משהו אחר שעשוי להצליח והחלטתי לעזוב את העבודה הקבועה שלי, כולל משכורת ותנאים, כדי להצטרף למהפכה..."

ארז דרור: "הפיתוח שלנו מייצר פתרון פשוט להטמעה באתרי הבנייה, מייצר ערך מאד מהר ומאפשר לחסוך זמן רב וכסף בתהליך העבודה. אנחנו מבינים עד כמה זה מאתגר להיות מנהל באתר בנייה, אנחנו מבינים עד כמה זה מאתגר לשלב טכנולוגיה בתהליך הזה ולכן פיתחנו מוצר שיודע להשתלב בתהליך וליעל אותו, ואינו מכביד ומציב אתגרים נוספים".

לדבריו, צוות החברה צופה, כי יוכל לשפר את יעילות המשאב היקר ביותר באתר הבנייה - העובדים, באחוזים רבים, ובכך לחסוך כאחוז עד שני אחוזים מתקציב הביצוע של הפרויקט. כאשר מדובר ברווח קבלני ממוצע של ארבעה-חמישה אחוזים, ברור כי מדובר בחסכון משמעותי הנתמך בהטמעה קלה ובמערכת תומכת.

חברת Genda גייסה את סיבוב הגיוס הראשון שלה מקרן הון סיכון אמריקנית הממוקמת בדנבר, קולורדו, בשםICI . בימים אלה היא כבר פועלת בשלושה אתרי בנייה ומתחילה פרויקטים בתשלום ברחבי הארץ. נוסף לכך, החברה נמצאת במשא ומתן עם הקבלנים הגדולים ביותר בארצות הברית לתחילת ביצוע פרויקטים איתם.

 

 

כיצד סייעה לכם קונטק בתחילת הדרך?

ארז דרור: "היינו אחת החברות בחממה שלהם, במחזור השלישי. קיבלנו מהם מקום בחלל עבודה למשך כשמונה חודשים, מה שעזר לנו רבות. נוסף לכך, הם הכירו לנו אנשי מקצוע בתחום, לקוחות פוטנציאליים, מנטורים ואף חיברו אותנו לכנס שבו הצגתי את הרעיון שלנו וכך למעשה פגשתי שני משקיעים מתוך כלל המשקיעים שלנו. גם הלקוח הראשון שלנו, ראה אותנו שם בכנס וכך התחיל הקשר בינינו. זו תכנית מעולה ואנו חייבים לה המון".

ומה פשר השם של החברה?

"יש מילה ביפנית - ג'נבה, שפירושה: 'המקום בו הדברים קורים'. החלפנו את ה-ב' ב-ד', שמסמלת את המילה 'דאטה'. כלומר, באמצעות הדאטה של החברה, אנחנו מאפשרים למנהלים להגיע להיכן שהדברים קורים בזמן הנכון ובמקום הנכון...

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן