עיצוב מסעדות
גלי הסגרים שאפיינו את השנתיים הקודמות עצרו את העבודה של ענף המסעדות. נקווה ששנת 2022 מסמנת מפנה. אם במקרה חשבתם לפתוח מסעדה חדשה או לעשות מייקאובר למסעדה קיימת, קבלו כמה טיפים לעיצוב המסעדה.
עיצוב מסעדה לא אמור להיות רק נעים לעיניים. צריך להביא בחשבון את כל החושים בעת עיצוב החלל, ואפשר להשיג זאת על ידי שימוש בטכניקות עיצוב חווייתיות. מסעדה שעיצובה חווייתי מפעילה את החושים של הלקוחות ומייצרת בעבורם חוויה ייחודית שלא ישכחו.
אחת הדרכים ליצור חלל ייחודי שמושך את כל החושים היא עיצוב ביופילי (biophilic). תהליך עיצוב כזה מצריך שימוש בטכניקות המכניסות את החוץ פנימה. שימוש בצמחייה ובסידורי פרחים יגרום ללקוחות להרגיש כאילו הם נמצאים בנווה מדבר או בגן חיצוני ולא במסעדה חשוכה. בעת שימוש בעיצוב ביופילי חשוב להשתמש בגוונים טבעיים לחזיתות בר, שולחנות ומקומות ישיבה כדי לשכפל את הצבעים שנמצאים בטבע. יש לשקול שימוש בריצוף טרצו, שהוא חומר מרוכב המשמש בטיפולי רצפה וקירות כדי לעזור לקשור אלמנטים כגון עץ ואבן.
בעת יצירת התפריט, עובדים עם מעצב פנים. המעצב יכול לעזור לקשור את האסתטיקה של המסעדה עם האוכל והמשקאות המוגשים. אם למסעדה יש גינה, אפשר לשקול ליצור משקאות בעלי אלמנטים פרחוניים. בעבור חללים עם נושא כהה, כגון מסעדות סטייקים, אפשר לשקול ליצור משקאות עם עשן ומייפל. קשירת התפריט לעיצוב המסעדה תיצור חוויה סוחפת, וזו תגרום ללקוחות לחזור.
כבעל מסעדה, אתה רוצה שהפוקוס יהיה על האוכל, הקוקטיילים והשירות. כשלקוחות חוזרים למסעדה, הם רוצים להיות מסוגלים לקיים אינטראקציה זה עם זה ללא הסחות דעת. אחת ההפרעות הגדולות ביותר במסעדה היא טלוויזיות. לעיתים קרובות טלוויזיות מותקנות במספר אזורים במסעדות ומוצגים בהן אירועי ספורט. כאשר יש במסעדה טלוויזיות רבות, הלקוחות לעיתים קרובות מתמקדים בהן במקום באנשים שאיתם הם נמצאים במסעדה.
אם כן, מומלץ להסיר טלוויזיות מהקירות כדי לאפשר לאורחים ליהנות מהזמן שלהם יחד ללא הסחות דעת. בעת קבלת ההחלטה להימנע מטלוויזיות, יש להבין גם את האסתטיקה של המסעדה. בר ספורט למשל ירצה לשמר את הטלוויזיות, אבל בבר קוקטיילים ובמסעדת סטייקים יוקרתית, אין בהן צורך.
יש טרנד של מסעדות בהשראת COVID. מסעדות החלו להיפתח כאשר הקורונה החלה לשקוע מעט, ובעלי מסעדות רבים נקטו בטכניקות מגוונות כדי לשמור על בריאות הסועדים, למשל שולחנות מרוחקים אלה מאלה. בעלי מסעדות עדיין יכולים להשתמש בעיצובי הבטיחות האלו כדי ליצור חלל ייחודי. אחת הדרכים שבהן בעלי מסעדות שמרו על בריאות האנשים הייתה שימוש בכיפות פלסטיק, שהוסיפו לעיצוב וגרמו לאורח להרגיש כאילו הוא נמצא בחלל משלו. אפשר להשתמש באלמנטים אדריכליים המאפשרים שקיפות, ובו בזמן יוצרים הפרדה מלקוחות אחרים. במקום להשתמש בקירות מוצקים או בפרספקס, אפשר ליצור קירות שקופים. השימוש בחומרים אלו מאפשר הפרדה בין האורחים, אך גם מאפשר לסועדים להרגיש שהם חלק מהסביבה.