מגה מבנים
כתבות
מגה מבנים פלוס
לעמוד קודם

דוח דלויט על תעשיית ההנדסה והבנייה

דלויט, אחת החברות הגדולות בעולם לראיית חשבון, מציגה את דוח '2023 תעשיית ההנדסה והבנייה' ובו מגמות ליבה שיעצבו את מסלול התעשייה בשנה הקרובה ומדריך שיסייע לחברות לצמוח

13/12/2023
זמן קריאה: 5 דק'

תעשיית הבנייה נתפסת לעיתים קרובות כאפשרות לקדם תשתיות, עם מתאם ישיר לצמיחה כלכלית ולפיתוח חברתי. בעודנו מתקדמים לשנת 2024, המגזר עומד בפני תערובת של אתגרים והזדמנויות. דלויט (Deloitte), אחת מחמש החברות הגדולות בעולם לראיית חשבון, שופכת אור על מגמות הליבה שעומדות לעצב את מסלול התעשייה בשנה הקרובה. הדוח שלה '2023 תעשיית ההנדסה והבנייה' הוא לא רק דוח, אלא מדריך שנועד לסייע לחברות ליצור נישה, לצמיחה איתנה בתוך התחרות הגוברת והאתגרים המתפתחים.

הדוח מתעמק בחמש מגמות מרכזיות: הדינמיקה של חדשנות טכנולוגית, קיימות, ציות לרגולציה, ניהול כוח אדם ובידול תחרותי. מגמות אלו, כפי שנותחו על ידי דלויט, נחשבות למצפן של חברות כדי שיוכלו לנווט במגזר הבנייה, כדי להבטיח לא רק הישרדות אלא התקדמות ממשית לעקומת צמיחה משתלמת.

תחום ההנדסה והבנייה בשנת 2023 נמצא בצומת שבו אימוץ אסטרטגיות חדשניות אינו בחירה אלא כורח לצמיחה בת-קיימה. ההשקפה של דלויט משמשת קדימון להבנה כיצד אפשר לרתום את המגמות האלו ביעילות כדי להתמודד עם אתגרים ולטפח תרבות של שיפור מתמיד ותחרותיות בתעשייה. המהות של הניתוח של דלויט היא לספק מפת דרכים לחברות שלא רק רוצות להסתגל לשינויים אלא לרכוב על גל השינויים לעבר אופק של צמיחה והובלה בתעשייה. באמצעות ניתוח מדוקדק של הדופק של המגזר, דוח תעשיית ההנדסה והבנייה לשנת 2023 משמש משאב רב ערך לבעלי עניין המבקשים לתפוס הזדמנויות ולנווט את הארגונים שלהם לעתיד של הצלחה ובולטות בתעשייה.

חדשנות טכנולוגית

בתחום הדינמי של הנדסה ובנייה, ההתקדמות הטכנולוגית מתגלה כאבן פינה לטיפוח יעילות, בטיחות ויתרון תחרותי. הדוח מדגיש את ההשפעה העמוקה של התפתחות טכנולוגית בעיצוב מחדש של הנוף של המגזר בתוך התחרות הגואה ודינמיקת השוק המאתגרת.

דוגמה בולטת אחת של טרנספורמציה מונעת טכנולוגיה היא אימוץ הולך וגובר של Building Information Modeling (BIM). כלי רב עוצמה זה סייע לשפר את מאמצי שיתוף הפעולה בין בעלי עניין בפרויקט ולהבטיח ביצוע מדויק והפחתה ניכרת בעלויות ובלוחות הזמנים של פרויקט. יתרה מזו, השילוב של בינה מלאכותית (AI) ו-Machine Learning (ML) בתהליכי בנייה, מניע גל חדש של ניתוח נתונים, תחזוקה חזויה וקבלת החלטות אוטומטית, והדבר מציב את הקרקע לניהול חכם יותר ומגיב יותר של פרויקטים. פריסת רחפנים ומכונות אוטונומיות באתרי בנייה לא רק האיצה את קצב העבודה אלא גם העלתה את תקני הבטיחות על ידי צמצום החשיפה של בני אדם לתנאים מסוכנים באתר.

מומחי התעשייה תמימי דעים בקביעתם כי השינוי הטכנולוגי אינו טרנד חולף אלא השקעה לטווח ארוך. ג'ון דו, מנהל בנייה ותיק סבור, כי "אימוץ הטכנולוגיה הוא כבר לא אופציה אלא הכרח כדי להישאר בחזית זירת הבנייה התחרותית."

הקונצנזוס נמצא בהלימה עם נקודת המבט של דלויט ומדגיש שההתקדמות הטכנולוגית היא בסיסית לחברות שמטרתן לחזק את מעמדן בשוק ולנווט דרך המורכבות של מאמצי הבנייה המודרניים.

קיימות

החיפוש אחר קיימות אינו מאמץ חדשני בתעשיית הבנייה. חשיבותו גדלה ככל שהקהילה העולמית מתמודדת עם הצרכים של שינויי האקלים. הדוח מלמד על קיימות כמגמה המשפיעה הן על האתוס התפעולי והן על תוצאות הפרויקטים במגזר הבנייה.

דוגמה מובהקת לפרקטיקות בנות-קיימה היא האימוץ ההולך וגובר של חומרי בניין ירוקים. חלופות ידידותיות לסביבה לא רק ממזערות את טביעת הרגל הסביבתית אלא גם מבטיחות חיסכון בעלויות לטווח ארוך. יתרה מזו, שימוש במערכות חסכוניות באנרגיה בפרויקטים של בנייה, כגון פנלים סולריים ומערכות איסוף מי גשמים, הוא עדות להתקדמות של התעשייה לקראת קיימות.

היוזמות הירוקות מאושרות על ידי אנשי קיימות. ג'יין סמית', אדריכלית סביבתית ידועה, מברכת על הפרדיגמה המתפתחת של התעשייה: "המעבר לעבר שיטות-קיימה אינו רק מחוות ציות אלא אסטרטגיה איתנה להצלחה ארוכת טווח ולהשפעה חברתית."

היתרונות של פרקטיקות בנות-קיימה חורגים מהתחום של חיסכון בעלויות ועמידה ברגולציה. הם מעניקים לפרויקטים מעמד של אחריות חברתית, נמצאים בהלימה עם לקוחות מודעים לסביבה ומספקים יתרון תחרותי בשוק שמעריך יותר ויותר פעילות בת-קיימה.

הדגש של דלויט בקיימות משקף את הנרטיב העולמי, הדוחק בתעשיות ליישר את הפעילות שלהן עם שיטות ידידותיות לסביבה. זו קריאה חד-משמעית למפעלי בנייה להטמיע את הקיימות בתוכנית האסטרטגית שלהם, לא רק לשגשג בתוך נופים רגולטוריים מתפתחים אלא גם לתרום בדרך בונה למאמץ הקיימות העולמי.

 

ציות לרגולציה

בתעשייה שבה ההימור גבוה כמו המבנים שנבנו, ציות לרגולציה הוא עמוד השדרה של היושרה התפעולית. הדוח משקף כיצד עמידה במסגרות רגולטוריות מתפתחות הכרחית להפחתת סיכונים ולהבטחת כדאיות הפרויקט. לדוגמה, חוקי הבנייה המחמירים והתקנות הסביבתיות דוחפות חברות לאמץ פרוטוקולי ציות קפדניים יותר.

לפי תובנת המומחה של האנליסט המשפטי מארק הריסון, "הניווט במבוך הרגולטורי אינו קשור רק לדבקות, אלא למינוף ציות כיתרון תחרותי." ואכן, חברות המציגות צעדי ציות מחמירים לא רק מצמצמות מכשולים משפטיים אלא גם משרות אמון בקרב מחזיקי העניין. מסגרת עמידה חזקה מאפשרת לבצע פרויקטים באופן חלק יותר ומחזקת את המוניטין של החברה בשוק. דוח דלויט מבהיר אפוא שהבנה והתאמה לנופים רגולטוריים חיוניות לבניית מפעל בנייה עמיד ובעל מוניטין.

ניהול כוח אדם

החיוניות של כוח אדם מיומן וניהול יעיל של כוח אדם מודגשים בדוח גם הם. בתוך שוק תחרותי, משיכה ושימור של כוח אדם מיומן הכרחיים להבטחת ההצלחה של הפרויקט. פתרונות חדשניים לניהול כוח אדם כגון פלטפורמות דיגיטליות לשיתוף פעולה בזמן אמת ותוכניות הכשרה מתקדמות, מסייעים לחברות לשפר פרודוקטיביות ולהעלות את שביעות הרצון של העובדים.

מומחית העבודה שרה מיטשל סבורה, כי "כוח עבודה מלא מוטיבציה ומנוהל היטב הוא החוליה ביעילות הפרויקט ושביעות רצון הלקוחות." הנרטיב של ABC Construction, חברה בגודל בינוני, מדגים זאת. ההשקעה שלה בפתרונות ניהול כוח אדם הביאה לעלייה ניכרת במשלוחי הפרויקטים ובשבחי הלקוחות.

השיח של דלויט בנושא ניהול כוח אדם מדגיש את הפוטנציאל של פתרונות ניהול מודרניים בטיפוח סביבת עבודה נוחה והנעה להצלחת הפרויקט.

בידול תחרותי

הדוח מדגיש בידול תחרותי כבסיס לצמיחה בת-קיימה במגזר הבנייה. אימוץ מתודולוגיות בנייה חדשניות, הצטיינות בשוקי נישה כגון בנייה ירוקה ומינוף טכנולוגיות מתקדמות, הן דרכים של החברות לייחד את עצמן. אלן רוג'רס, גורם בכיר בתעשייה האמריקנית טוען, כי "בשוק רווי, בידול הוא המפתח לא רק לשרוד אלא לשגשג."

התובנה של דלויט לגבי בידול תחרותי עוזרת לחברות בנייה להתבונן ולהתחדש, כדי להבטיח שהן לא רק עומדות בקצב של התפתחות התעשייה אלא מובילות לבנייה מתקדמת ובת-קיימה יותר.

לסיכום, באמצעות מגמות מוקד אלו, דוח תעשיית ההנדסה והבנייה לשנת 2023 של דלויט מספקת מפת דרכים ברורה לחברות השואפות להעלות את יכולתן התפעולית ואת מעמדן בשוק בתוך נוף תעשייתי מאתגר אך עתיר הזדמנויות.

דוח תעשיית ההנדסה והבנייה של דלויט לשנת 2023 קובע מתווה פרגמטי למפעלי בנייה שינווטו דרך הדינמיקה המורכבת של השוק. על ידי אימוץ התקדמות טכנולוגית, דגילה בקיימות, עמידה בנורמות רגולטוריות, אופטימיזציה של ניהול כוח העבודה וטיפוח בידול תחרותי, חברות יכולות לא רק להתגבר על אתגרים אלא גם להניע את עצמן למסלול של צמיחה איתנה והובלה בתעשייה. הנטל מוטל כעת על מחזיקי העניין בתעשייה, לרתום את התובנות לטובתן ולהוביל גל של חדשנות וקידום אסטרטגי בזירת הבנייה.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן