מגה מבנים
כתבות
מגה מבנים פלוס
לעמוד קודם

שוקלים לקנות דירה? יש יתרונות למגורים בקומה הראשונה

04/09/2022
זמן קריאה: 2.5 דק'

בשוק הנדל"ן הישראלי קיים מיתוס שלפיו מגורים בקומות גבוהות טובים יותר ממגורים בקומות נמוכות. גם מחירי הדירות עולים בדרך כלל ככל שעולים לגובה בקומות. במגדלים בת"א הפער במחירים יכול להגיע ל-100-60 אלף שקל לקומה, ובערים כגון הרצליה, רמת גן, גבעתיים ושאר ערי גוש דן, המחיר יכול להגיע ל-80-40 אלף שקל. לפי אותו מיתוס, הקומה הראשונה היא הכי פחות אטרקטיבית, אבל כפי שנראה בדוגמאות להלן, במקרים רבים זה לא נכון.

סקירה שביצעה חברת שיווק הנדל"ן דרא בעשרות הפרויקטים שהיא משווקת בפריסה ארצית מלמדת, כי לדירות בקומה הראשונה ישנם יתרונות רבים במקרים מסוימים ובקרב קהל יעד מסוים, שהופכים אותן למועדפות יותר בקרב רוכשים.

דרור אוהב ציון, מנכ"ל ובעלים של חברת דרא: "בפרויקטים המיועדים לאוכלוסייה דתית, הדירות בקומה הראשונה ובקומות הנמוכות אטרקטיביות יותר לרוכשים, בשל שיקול של אי-שימוש במעלית בשבת או הצורך לרדת עשרות מדרגות ברגל. לדוגמה, בפרויקט של חברת אלעד ישראל בבית וגן בירושלים שמשווקת דרא, תמחרנו את הדירות בקומה הראשונה גבוה יותר מהדירות בקומות 8-2. למעשה, כל קומה מעל תומחרה ב-25,000 שקל פחות מהנמוכה ממנה.

"יתרונות הדירות בקומה הראשונה באים לידי ביטוי גם בקרב משפחות עם ילדים קטנים או תינוקות, המעדיפות קומה נמוכה כדי לייתר את הצורך של שימוש במעלית על ידי הילדים. משפחות עם ילדים בגילאים 10-4 יעדיפו קומה ראשונה כדי שהילדים יוכלו לצאת בחופשיות אל הרחוב ללא מעלית שמצריכה השגחת מבוגר, ויישמר קשר עין טוב יותר ורציף עם הילדים המשחקים סמוך לבניין. הדבר נכון גם לגבי אוכלוסייה קשישה, אשר בדרך כלל תעדיף קומות תחתונות."

גם לגבי האוכלוסייה הכללית, הקומה הראשונה מעניקה קרבה מיידית לכניסה לבניין, המאפשרת להגיע הביתה אחרי יום ארוך תוך עלייה של מדרגות מעטות למדי ברגל, ללא צורך לחכות למעלית ולעבור בין כל הקומות במקרה שלשכנים מצטרפים למעלית.

באזורים הרריים, שבהם מקובל לבנות בניינים מדורגים, נוצר לא פעם מצב שהדירה בקומה הראשונה נמצאת בקומות הגבוהות בבניין ונהנית מנוף מועדף וייחודיות. הדבר קורה מאחר שהכניסה לבניין נמצאת באחת הקומות העליונות. למשל, בפרויקט שדרא משווקת בקרית נטפים, שבו רוב הקומות הן מתחת לפני הקרקע, הדירה בקומה הראשונה היא למעשה הדירה הגבוהה ביותר בפרויקט ומשמשת כפנטהאוז.

 

פרויקט רובינא הירוקה של חברת יוסי אברהמי בהרצליה. צילום: אול אין

 

 

במקרים אחרים הקומה הראשונה פונה לעצים או צמחייה המהווה נוף אטרקטיבי יותר מהקיים בקומות העליונות, שמהן נצפים רק הבניינים הסמוכים.

 

שיקול אחרון להעדפת קומות תחתונות הוא פער המחיר בין הקומות כפי שצוין לעיל. הדירות בקומה הראשונה בדרך כלל זולות יותר משאר הדירות בפרויקט, ובשל כך מועדפות על משקיעים ועל משפחות עם תקציב מוגבל.

"בפרויקטים סטנדרטיים, ככל שהקומה גבוהה יותר והנוף הנשקף ממנה מרהיב יותר, הדירות יתומחרו גבוה יותר. ככל שהאזור הגיאוגרפי טוב ומבוקש יותר, הפער בין הקומות יגדל אף יותר", מציין אוהב ציון.

כך למשל בפרויקט "רובינא הירוקה" של קבוצת יוסי אברהמי בהרצליה. לדברי יפה סדן, סמנכ"לית השיווק והמכירות בקבוצה, "בניגוד לפרויקטים שבהם נושא הנוף מהקומה הראשונה הוא חסם בפני רוכשים, במקרה הזה הדירות בקומה הראשונה נהנות מנוף פתוח מרהיב: הדירות לכיוון מערב - בית חיל האוויר והקאנטרי של הרצליה, הדירות הפונות לפנים המתחם צופות לרצועת דשא ארוכה ולשטחים פתוחים.

"הרחוב נמוך בהרבה מקומת הקרקע של הבניין, לפיכך דיירי הקומה הראשונה מרגישים גבוהים. נוסף על כך בניגוד למגדלים, מדובר בבניין בוטיק, כך שמעל הקומה הראשונה ישנן רק 4 קומות."

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן