מגה מבנים
כתבות
מגה משפט מבנים
לעמוד קודם

אסיא תובעת את טלאור כראדי ונתיבים דרום

12/05/2025
זמן קריאה: 1 דק'

חברת אסיא חברה קבלנית מראשון לציון, מהחברות הוותיקות והמובילות בישראל בתחומים עפר, פיתוח, תשתיות וסלילה, הגישה תביעה בסך 5.84 מיליון ש"ח נגד החברה הקבלנית טלאור כראדי מעד הלום ונגד נתיבים דרום הנדסה ובנייה מעומר - חברה המשתייכת לאשכול החברות של טלאור כראדי.

בכתב התביעה שהוגש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע מדובר בטענות לניסיון "חסר תום לב ופסול" של הנתבעות לפעול כגוף אחד, תוך הפרת הסכמים מפורשים עם אסיא והשתלטות שלא כדין על סכומים נכבדים שאינם שייכים להן. לטענת התובעת, ההתנהלות של הנתבעות חורגת מכללי ההגינות, ותכליתה אחת: התעשרות על חשבון אסיא תוך התנערות ממחויבויות חוזיות.

הפרויקטים שבמוקד הסכסוך הם שניים: האחד, עבודות עפר ופיתוח בפארק תעשייה קריית גת (מזרח), והשני, פרויקט חפירה ודיפון בפארק תימורים בקריית מלאכי שבו התקשרה טלאור כראדי עם אסיא בהסכם שותפות לביצוע העבודות.

לטענת אסיא, לאחר סיום פרויקט קריית גת וחישוב החשבון הסופי, היא פנתה לנתבעות בדרישה לערוך התחשבנות ולקבל את מלוא הסכומים שמגיעים לה, כולל החזרי ביטוח ועיכבונות. אולם במקום תשלום התקבלו תירוצים, שלדבריה נועדו להתחמק מהעברת הכספים.

בעניין פרויקט תימורים, מציינת אסיא, העבודות נמשכו חודשים ארוכים והסתיימו בגירעון כולל של 4.3 מיליון ש"ח. לפי ההסכם, טלאור כראדי התחייבה לשאת במחצית ההפסד, אך לטענת התובעת, לא נשאה כלל בנטל הכלכלי ואף לא סיפקה ערבויות כנדרש. הדבר חייב את אסיא לממן את הערבויות בעצמה.

עוד נטען, כי בשבועות האחרונים ניסתה אסיא להגיע להסדר מוסכם עם טלאור כראדי: תשלום מלוא החוב בגין פרויקט קריית גת, ובד בבד הסכמה לשאת בחלק מהפסדי פרויקט תימורים. טלאור כראדי הביעה הסכמה למתווה, אך לפי התובעת שוב לא עמדה בהתחייבויות ולכן ההסכמות בטלות.

אסיא מתארת את ההתנהלות של טלאור כראדי ונתיבים דרום כ"שערורייתית, כוחנית וחסרת תום לב", תוך ניסיון לעוות את ההיסטוריה העובדתית, להציג תרחיש מסולף ולחמוק ממנגנוני שותפות ואיזון תשלומים שהוסכמו והוגדרו מראש.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן