מגה מבנים
כתבות
מגה משפט מבנים
לעמוד קודם

בוטל פסק דין לפינוי סרבנים

06/01/2022
זמן קריאה: 3 דק'

בית משפט השלום בתל אביב קבע ביטל פסק דין לפינוי משפחה סרבנית מביתה. אי פינוי של המשפחה גרר עיכוב בפרויקט פינוי-בינוי רחב היקף, העתיד להכיל כ-8,000 יחידות דיור.

בעקבות תוכנית פינוי-בינוי המתוכננת בשכונת עזרא בתל אביב, הורתה חברת עמידר לבני זוג הזכאים לדיור ציבורי ואשר מתגוררים בשכירות בשכונה מאז 1992, לפנות את דירתם מייד ולעבור לדיור חלופי. הדיירים לא הגיבו לפנייה, ועל כן הגישה עמידר תביעה לפינויים.

בתביעה נטען, כי לשניים הוצעו מספר אפשרויות מטעם משרד השיכון, אך הם דחו את כולן. הוצע לנתבעים לעבור לדירה אחרת בדיור הציבורי; למצוא דירה שעלותה עד 1.6 מיליון שקלים שאותה ירכוש משרד הבינוי והשיכון והנתבעים יגורו בה בשכירות דיור ציבורי; או לעבור לדירה אחרת בדיור ציבורי לפרק זמן עד לסיום הבנייה של המבנה ברחוב שבו הם גרים, ואז לקבל דירה חדשה במבנה חדש, גם הוא בדיור הציבורי. הנתבעים סירבו להצעות, ועמדו על כך שמשרד השיכון ירכוש בעבורם דירה ויעבירה לבעלותם, כך נטען בתביעה שהגישה עמידר נגד בני הזוג.

לפיכך דרשה חברת עמידר כי בית המשפט יורה לבני הזוג לפנות את דירת מגוריהם ולהשיבה לחברה כשהיא נקייה מכל אדם וחפץ, וכן לשלם לעמידר הוצאות משפט. בני הזוג לא התייצבו לדיון בבית המשפט שדן בעניינם, וזה פסק, במעמד צד אחד, כי על בני הזוג לפנות את הדירה מייד ולשלם הוצאות משפט לעמידר. בהמשך נפתח נגדם תיק הוצאה לפועל בשל אי תשלום ההוצאות לעמידר.

עו"ד גיא בית און, בא כוחם של בני הזוג, הגיש לבית משפט השלום בתל אביב בקשה לביטול פסק הדין נגד בני הזוג, בקשה לעיכוב פינויים מהדירה ובקשה להקפאת תיק ההוצאה לפועל שנפתח נגדם. לדבריו, ההודעה על הגשת התביעה נגדם וההודעה על קבלת פסק הדין בעניינם הוסתרו מהם. עמידר לא מסרה להם הודעות כדין על פתיחת ההליכים, וכך נמנע מהם להגיב על טענותיה. עוד טען עו"ד בית און, כי פסק הדין שהתקבל נגוע בהיעדר חוקיות ופוגע בזכויותיהם המוקנות להם בחוק.

לדבריו, פינוי בני זוג מדירת מגוריהם הוא צעד עונשי שכלל לא נכלל בחוזה שעליו חתמו הצדדים. השניים שילמו כל השנים שכר דירה כמתבקש ולא הפרו את החוזה בינם לבין עמידר, על כן אי אפשר לפנותם אלא רק לאחר שיזכו למשפט הוגן.

עוד אמר עו"ד בית און, כי בני הזוג חוסים תחת שני חוקים שעמידר ומשרד השיכון התעלמו מהם - "חוק זכויות הדייר בדיור הציבורי" ו"חוק הדיור הציבורי זכויות רכישה" - שתחתם חוסה החוזה לקבלת דירה ציבורית שעליו חתמו בני הזוג מול עמידר בשנת 1992. חוקים אלה מקנים לבני הזוג זכויות רבות, ומנגד אוסרים על הרשויות לפעול נגדם בניגוד לחוק, כפי שהדבר ניכר במאמציהם של משרד השיכון ושל עמידר לפנות אותם מביתם.

לדברי עו"ד בית און נציגי חברת עמידר הטעו את בני הזוג כשמסרו להם, עוד בשנת 2013, כי אין הם חוסים תחת חוק הדיור הציבורי, ועל כן אין הם זכאים לרכוש את דירת מגוריהם במחיר מופחת. לדבריו, זו הטעיה חמורה. "אילו בני הזוג היו מודעים לזכויותיהם, ופועלים, כמו שכניהם, לרכישת דירתם בהתאם לזכאותם, כל בעיית הפינוי שלהם הייתה נפתרת מאליה.

הרשם הבכיר אריה דורני-דורון מבית משפט השלום בתל אביב פסק לבטל את פסק הדין שקבע כי על המשפחה לפנות את ביתה, וזאת בכפוף לכך שתשלם לעמידר הוצאות הליך בסך 1,200 שקלים.


עו"ד גיא בית-און http://www.beiton-law.co.il

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן