מגה מבנים
כתבות
מגה משפט מבנים
לעמוד קודם

ביטול הסכם מכר

07/04/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

חברת בוני התיכון הנדסה אזרחית מחולון, אשר עיסוקה בין היתר בניית פרויקטים למגורים, הגישה תביעה לביטול הסכם מכר מקרקעין נגד רוכשי דירה בפרויקט שלה בבאר יעקב. החברה זכתה במכרז של רשות מקרקעי ישראל ומשרד הבינוי והשיכון להקמת הפרויקט (שישה בנייני מגורים שבהם 259 דירות) במסלול "מחיר מופחת". הנתבעים הם בני הזוג רוני וחן רפאל, תושבי רמלה, אשר זכו בהגרלה של המשרד וניתנה להם האפשרות לרכוש מהחברה דירת מגורים בפרויקט במחיר מופחת.

בתביעה נאמר, כי הנתבעים ניצלו את זכותם וחתמו עם החברה על הסכם מכר לרכישת דירה בת שלושה חדרים עם הצמדה של מקום חניה. התמורה שהתחייבו לשלם לחברה בגין רכישת הדירה הייתה 1.22 מיליון ש"ח. לטענת החברה, הנתבעים הפרו את הסכם ההתקשרות בהפרה יסודית ולא שילמו לה מאומה על חשבון התמורה. הם הודיעו לה כי לא הצליחו לגייס את התשלומים שעליהם התחייבו.

החברה טוענת, כי אפשרה לנתבעים לתקן את הפרת ההסכם, ואולם הם לא עשו כן. בנסיבות האמורות, היא נאלצה להודיע לנתבעים על ביטול ההסכם. לדברי החברה, הנתבעים מסרבים לשתף פעולה בכל הנוגע לביטול הסכם המכר, וטוענים כי לא ביטלו את ההסכם.

בתביעה נאמר, כי כדי לאפשר לחברה למכור את הדירה לרוכשים אחרים, יש להסדיר את ביטול ההסכם בפני הרשויות הרלוונטיות, בכלל זה משרדי מיסוי מקרקעין. כדי להכיר בביטול עסקה במשרדי מיסוי מקרקעין, יש לעמוד בנוהל ביטול והגשה של מסמכים ותצהירי ביטול חתומים על ידי שני הצדדים. בגלל סירוב הנתבעים לשתף פעולה, נדרש להציג פס"ד המאשר את הביטול.

אשר על כן מתבקש בית המשפט להצהיר, כי הסכם המכר בין הצדדים בוטל כדין עקב הפרתו היסודית על ידי הנתבעים, ובאופן שהתובעת רשאית למכור את הדירה לזכאים אחרים. כמו כן בית המשפט מתבקש למנות את באת כוחה של התובעת לתפקיד כונסת נכסים לשם מימוש ביטולו של הסכם המכר, ובכלל זה לחתום בשם הנתבעים על תצהירי ביטול או מסמכי ביטול אחרים בפני כל רשות מוסמכת על פי דין, בכלל זה רשויות המיסים, הממונה על חוק המכר, רשות מקרקעי ישראל ומשרד הבינוי והשיכון.

עוד מתבקש בית המשפט לחייב את הנתבעים בתשלום הפיצוי הכספי שנקבע בהסכם המכר בשיעור של 2% מסכום התמורה, שהם כ-25,000 ש"ח. בתביעה מצוין, כי מדובר בשיעור פיצוי נמוך מאוד משיעור הפיצוי המוסכם המקובל בחוזי מכר, ששיעורו בדרך כלל בין 10% ל-15% מהתמורה. זה גם שיעור הפיצוי המוסכם הקבוע בחוזי המכר של החברה במכירת דירות במסלול "הרגיל", שאינו מסלול המחיר המופחת.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן