מגה מבנים
כתבות
מגה משפט מבנים
לעמוד קודם

הון שהועבר לקאסה קפיטל אבד

03/04/2024
זמן קריאה: 4 דק'

עשרות ישראלים שהעבירו את הונם לקאסה קפיטל בבעלות איציק דהן, טוענים לאובדן השקעתם. לדברי עורך הדין גיא סרוסי, המתמחה בייצוג קורבנות עוקץ בעסקאות נדל"ן, ההתקשרות של היזם איציק דהן עם לקוחותיו חזרה על עצמה מלקוח ללקוח. לדבריו, דהן נהג להציע ללקוחותיו נכסים להשקעה בגרמניה, הציג בפניהם מסמכים על אודות נכסים ובניינים שעומדים לרכישה, והתחייב להניב להם תשואות גבוהות.

על פי הנטען, לקוחותיו העבירו לדהן, או למי מטעמו, מאות אלפי שקלים במסגרת הסכמי הלוואה, תוך שהתחייב כי הלוואה זו תישא תשואה. בחלוף תקופת ההסכם, פנה דהן לחלק מלקוחותיו, ושכנע אותם להכליל את התשואה, שאותה הרוויחו כביכול, בעסקאות נדל"ן נוספות, וכך להגדיל את רווחיהם. למעשה, טוען עו"ד סרוסי, כך הרוויח דהן זמן רב נוסף עד שנדרש להחזיר כספים ללקוחות.

בחלוף תקופה זו, וכאשר שום תשואה או רווח לא הועברו לחלק מאותם מלווים, רבים מהם ביקשו מדהן לקבל את כספם חזרה.

בעקבות התמשכות הפרשה ואובדן אמון של אותם משקיעים בדהן ובחברתו, יותר מעשרים מהם פנו לאחרונה לעו"ד גיא סרוסי כדי שיסייע להם להשיב את כספם. בין הפונים חיילי מילואים, אימהות חד-הוריות, סטודנטים ופנסיונרים. כולם סמכו על הבטחותיהם של דהן והאדם שפעל מטעמו, והעבירו להם מאות אלפי שקלים.

לאחרונה שודר תחקיר על מעלליו של דהן בפינתה של אדוה דדון בחדשות 12. באותה תוכנית הובאו עדויות רבות של לקוחותיו של דהן, רבים מהם מיוצגים על ידי עו"ד סרוסי. בכתבה רואיינה נעם בן עמי, ביתה של חוה ז"ל, פנסיונרית בת 79 שנרצחה בבארי, אשר גם היא השתתפה בעסקאותיו מעוררות המחלוקת של דהן.

נעם בן עמי סיפרה בתוכנית, כי לא האמינה שאחרי האסון הנורא שחוותה משפחתה, הם יצטרכו להמשיך ולהתעסק עם נוכל שגנב כסף מאימה. "חשבתי לעצמי, באמת בתמימות, שאחרי דבר כזה, מי בכלל צריך להתעסק עם מישהו שחייב לנו כסף? אלו רמות של רוע שלא חשבתי שקיימות. חשבתי שהרוע הקיצוני זה כל מה שקרה פה וזהו - שלשאר האנשים פה יש לב."

לדברי נעם, במפגש בין אימה לדהן הציע האחרון לרכוש באמצעותו נכס בגרמניה. "הוא הבטיח שהיא תצא מהעסקה הזאת עם 220 אלף שקלים", סיפרה נעם. כעבור שנה הציע דהן לחוה מעין עסקת שדרוג - "שחלוף". במקום למשוך את סכום ההשקעה עם התשואה, הוא הציע לה לשים את כל הסכום ולהגדיל את הרווח. עמרי רווח, בן זוגה של נעם הוסיף בכתבה, כי "היא לא ראתה את הכסף בינתיים וגם לא מסמכי שעבוד או העברת בעלות כלשהי."

 

 

לדברי עו"ד סרוסי, הלקוחות שהוא מייצג הסתמכו על הבטחותיו של דהן ועל מסמכים שהציג, שהציגו מצגים כאילו הנכסים שרכשו כביכול בגרמניה, יירשמו על שמם.

"בינואר לפני שנה, איציק אמר לנו לבוא למשרדים ולצאת מהעסקה הזאת", סיפרה נעם. "הוא רצה שהיא תחתום על מסמך שאין לה שום דרישות, אבל הוא לא נתן לה את הצ'קים. אז אמרתי לו שאנחנו לא יוצאים מכאן בלי צ'קים. בסוף גם כשהביא לנו צ'ק, הוא חזר אחרי שלושה ימים כי הוא ביטל את פנקס הצ'קים הזה."

בתחקיר של חדשות 12 רואיין גם אסף, חייל מילואים שנקרא ב-7 באוקטובר להילחם בעזה, ונפל קורבן, כך הוא טוען, לעסקאותיו מעוררות המחלוקת של איציק דהן: "אני וחבר השקענו 105 אלף שקל בנכס מסוים בגרמניה", סיפר בתוכנית. "'מסלול הלוואה' הוא קרא לזה. הוא משתמש בכסף שלנו, עושה את ה'פליפ', בשפה המקצועית, מוכר את זה במחיר יותר גבוה, ומתחלק איתנו ברווחים." לדבריו, אסף וחברו היו אמורים לצאת עם 150 אלף שקלים על השקעה של 105 אלף שקל. דהן גם הבטיח להם שכל התהליך יארך עד שנה וחצי.

"מאז עברו שנתיים כבר", טוען אסף. "שום דבר לא רשום על שמי. אני בספק אם זה בכלל רשום על שמו. לא ידוע לי אם הוא עשה את ה'פליפ' בכלל."

אסף טען, כי הפעם האחרונה שבה נפגש עם דהן הייתה כחודש וחצי אחרי תחילת המילואים: "נתנו לנו התרעננות קצרה של יומיים, ודבר ראשון הלכתי לאיציק. אמרתי לו 'אני צריך את הכסף. אני לא יוצא מפה בלעדיו'. כרגיל הוא מרח אותי ולא נתן לי שקל."

גם עומר, מילואימניק ביחידה מובחרת, סיפר בתחקיר על מעלליו של דהן: "השקעתי 230 אלף שקלים. הייתי אמור לראות את התשואה באזור הקיץ, וכלום לא הגיע", הוא טוען. "ויתרתי על הרבה חוויות שיכולתי לחוות בשביל ההשקעה הזו, וזה פשוט אבסורד שהכסף שעבדתי בשבילו כל כך קשה הלך", הוסיף.

לאחרונה שיגר עו"ד סרוסי התראה לפני נקיטת הליכי פשיטת רגל נגד דהן, ובמסגרתם הוזהר דהן שאם הכספים לא יוחזרו במהרה, לא תהיה ברירה אלא להגיש בקשת נושה לחדלות פירעון נגדו ולפעול בשלל דרכים כדי להחזיר ללקוחות את כספם.

תגובתו של איציק דהן לכתבה ששודרה בחדשות 12: "כל הלקוחות הפרטיים שהשקיעו באחד מהמסלולים אצלנו, יקבלו את המגיע להם על פי ההסכם. לא נעשתה שום הונאה. כמות הנכסים שבבעלותנו היא פי כמה וכמה יותר מאשר ההתחייבויות שלקחנו על עצמנו.

"למען הסדר הטוב שלחתי לכם נסחי טאבו המלמדים על בעלות בנכסים בשווי של יותר משמונה מיליון אירו, שהם פי כמה וכמה מהתחייבויותינו, והם לא הנכסים היחידים שבבעלותנו. אכן, נוצרה אצלנו בעיה תזרימית בשל מספר אירועים. לדוגמה, במשרדי הייתה 'מעילה באמון'. צ'קים שלי חולקו שלא בחתימת ידי ובסכומים שמעבר למה שסוכם עם המשקיעים. הדבר יצר בור תזרימי ו'מלחמות' מיותרות. המלחמה באוקראינה, ולפניה מגפת הקורונה, גרמו להאטה בשוק הנדל"ן בגרמניה ולקושי לגייס כספים. גם המלחמה בישראל בחודשים האחרונים גרמה עיכובים רבים בהחזרת הכספים.

"אך כפי שהבטחתי לכם וללקוחותיי, אני פועל לגיוס הלוואה בגרמניה אשר 'תנקה' את ההתחייבויות שלי כלפי האנשים. לגבי הגברת חוה בן עמי ז"ל, אני מתחייב להעביר גם לה את כל יתרת הכסף בימים הקרובים. א' קיבל 50% מכספו, ויקבל את ההשלמה כפי שציינתי. לקוחותיו של עו"ד סרוסי קיבלו בחזרה יותר ממיליון שקלים."


עורך הדין גיא סרוסי ממשרד עורכי הדין סרוסי ושות' www.sm-lawyers.co.il מתמחה בייצוג נפגעי עוקץ במקרקעין ותיקי עוקץ בנדל"ן, מיסוי ומטבעות דיגיטליים.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן