משברים כלכליים גרמו לקריסת החברה
חברת בונים בקל מרמלה, העוסקת ביבוא, בהרכבה ובשיווק של מוצרים לבנייה קלה ומתקדמת וכן בייצור חיפויים דקורטיביים ייחודיים בהתאמה אישית, מבקשת מבית המשפט המחוזי מרכז-לוד צו הקפאת הליכים, צו פתיחת הליכים בהתאם לחוק חדלות פירעון ומינוי נאמן ליישום הליכי חדלות פירעון ובחינת האפשרות להפעלתה לשם שיקומה הכלכלי.
לדברי החברה, אשר פעילותה מקיפה מספר תחומים בענף ובכלל זה ייצור ושיווק של לוחות לבנייה קלה, אביזרים נלווים, מבנים ניידים ולוחות מבודדים מדגם רעף מאיטליה, קריסתה נבעה מצירוף נסיבות. הגורם המרכזי והדומיננטי היה המשברים הכלכליים שהכתיבו את המציאות בשנים האחרונות.
בבקשה נאמר, כי מגפת הקורונה ומלחמת חרבות ברזל חוללו טלטלה עמוקה במשק בכלל ובענף הבנייה בפרט, עד כדי שיתוק כמעט מוחלט של פעילות החברה. לכך נוספה העלייה החדה בריבית, אשר הגדילה מאוד את עלויות המימון והאשראי של החברה, העמיקה את קשייה הפיננסיים והביאה להכבדה ניכרת על תזרים המזומנים.
לדברי החברה, שביססה במרוצת השנים את מעמדה כשחקן מוביל בענף ואשר חובותיה נאמדים ב-8.6 מיליון ש"ח, גורמים אלו הסבו לה פגיעה קשה והעמידו אותה במצב של חוסר יכולת להמשיך ולהתנהל באופן תקין. לקריסתה תרמה גם הסתמכותה על יועצים חיצוניים בתחומים פיננסיים וכלכליים אשר סיפקו לה המלצות עסקיות שהתבררו בדיעבד כמוטעות ובלתי מתאימות להיקף פעילותה וליכולותיה הפיננסיות.
כך למשל החלטתה להרחיב את תמהיל מוצריה חייבה השקעת משאבים כלכליים ואופרטיביים ניכרים, אך בדיעבד התבררה כמהלך בלתי רווחי אשר הכביד על מצבה הכלכלי והביא להעמקת חובותיה. בבקשה נאמר עוד, כי ניסיונותיה של החברה לגבש ולאשר הסדר חוב עם נושיה לא נשאו פרי.
על כן לא נותר לה אלא לעתור לבית המשפט בבקשה הנדונה כדי לעצור את "כדור השלג" ולנסות ולהציל מה שניתן בדחיפות, וזאת בהתאם להחלטת דירקטוריון החברה שהתקבלה בעניין, החלטה מחויבת המציאות ומחויבת גם על פי הדין לאור סעיף 288 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
החברה צירפה לבקשתה תוכנית הפעלה למשך חודש ימים הכוללת מהלכים להתייעלות עסקית תוך התמקדות בפעילותה בתחומים הרווחיים ביותר, שינוי מיקומה הפיזי והעברתה לאתר חלופי שיתאים להיקף פעילותה הנוכחי ויאפשר צמצום ניכר בהוצאותיה השוטפות מעבר לצמצום שכבר נעשה.
החברה סבורה, כי תחת תוכנית הפעלה, וביתר שאת לאחר התאמת מקום פעילותה, יוכל הנאמן אשר ימונה לה כבקשתה לנצל את תקופת ההפעלה לצורך בחינה מעמיקה של אפשרויות שיקומה.
בית המשפט מתבקש להוציא צו עיכוב הליכים אישי נגד בעלי החברה, שי שיטרית ומרדכי יונאי, הערבים באופן אישי לחלק מחובותיה של החברה, לנוכח תפקידם המרכזי בפעילות החברה ותרומתם להמשך ניהולה, ובהתחשב בכך שמבוקש להפעיל את החברה לשם שיקומה הכלכלי, וכן כדי לאפשר גיבוש פתרון הולם אשר ישרת את כל הנושים ויבטיח את ניהולו היעיל של הליך חדלות הפירעון.
