מגה מבנים
מדורים
בנייה ירוקה
לעמוד קודם

כנס פסגה: קנביס ו-HEMP כחומרי גלם

13/07/2023
זמן קריאה: 2.5 דק'

בתאריכים 29-27 בספטמבר יתקיים באוניברסיטה של מלבורן באוסטרליה כנס פסגה על שימושים בקנביס ו-HEMP כחומרי גלם זולים וידידותיים לסביבה. הכנס יהיה אירוע להעברת ידע בשימושי קנביס תעשייתי, אשר ידוע גם כקנבוס או המפ (HEMP), בבנייה ובתעשייה.

הכנס נועד להצגה של ההתפתחות בתחום מחקר חדש זה והפוטנציאל העצום של HEMP תעשייתי בתעשיות הבנייה ומוצרי הצריכה. שותפים לארגון הכנס: אוניברסיטת אריאל, אוניברסיטת מלבורן, המרכז לייצור מתקדם של דיור טרומי (ARC CAMP.H) וחברת ייצור הקנביס התעשייתי (HEMP) האוסטרלית. זה הכנס השני, והוא מהווה המשך של שותפות המתקיימת בין אוניברסיטת אריאל לאוניברסיטת מלבורן בנושא. הכנס הראשון התקיים באוניברסיטת אריאל לפני מגפת הקורונה.

לדברי ד"ר יעקב אנקר, מרצה וחוקר במחלקה להנדסה כימית של אוניברסיטת אריאל ובמו"פ מזרח, "באמצעות שיתוף פעולה זה אנו שואפים להאיץ את השימוש בקנביס תעשייתי ובפסולת של עצת הקנביס הרפואי, ובכך לקדם פתרונות בני-קיימה לתעשיית הבנייה בעתיד הקרוב, וכן להתאים חומרים אלו ליישום בתעשיות רבות נוספות."

משתתפי הכנס ילמדו על יישומי בנייה מתקדמים ומחקר חדשני עם קנביס תעשייתי (HEMP) ומוצרי צריכה חדשים המופקים ממנו. האירוע ישמש לשיתוף ידע ורעיונות, ולפיתוח מערכות יחסים התומכות במחקר משותף ומסחור של גידול ועיבוד של קנביס תעשייתי (HEMP) לתשומות ומוצרים בעלי ערך כלכלי.

תעשיית הבנייה מחפשת חומרי גלם זולים וידידותיים לסביבה. במסגרת הפסגה העולמית ליישומי קנביס תעשייתי (HEMP) יוצג מחקר על אודות שיטה לייצור לוחות קונסטרוקטיביים מעודפי שלף חקלאי בכלל וקנביס בפרט. שיטה זו פותחה על ידי צוות מחקר בראשותם של פרופ' אדוארד ברומשנקו וד"ר יעקב אנקר מהמחלקה להנדסה כימית.

 

בית המפ בישוב רותם. צילום: ד"ר קובי אנקר

דוגמת לוח המפ ללא שימוש בדבקים. צילום: פרופ' אדוארד בורמשנקו

 

ייחודה של שיטה זו הוא בפיתוח המאפשר להחליף את הדבקים הנדרשים לייצור לוחות קונסטרוקטיביים מבוססי עץ. הדבקים ידועים כבעלי אפקט בריאותי שלילי, והם מהווים כ-30% מעלות הייצור של לוחות סטנדרטיים. התחליף לדבקים נעשה באמצעות תהליך כימי (שפעול בפלזמה) היוצר הדבקה טבעית שמייתרת את הצורך בדבקים. תהליך זה מאפשר להפיק לוחות בעלי חוזק דומה, וללא האפקט הבריאותי השלילי של לוחות עם דבקים.

התהליך מצוי כיום בשלב העלאת קנה המידה לסדר גודל תעשייתי, בכוונה לשלב את מערך השפעול בפלזמה במקום שלב ערבוב הדבק, ועל ידי כך למנוע את העלויות של בניית קו ייצור חדש. שלב מחקר זה נעשה על עודפי ייצור של חברת העץ הלאומית של קנדה בתמיכת חברת Clinical-Pharmacist, המקדמת את יישום השיטה שם. במסגרת זו הוכנו דוגמאות ממספר סוגי עצים המשמשים את תעשיית הגידול והעיבוד של העץ בקנדה, וזאת נוסף לדקל ושאריות קנביס, שהם מקור לחומר גלם בישראל.

המחקר מתמקד בייצור לוחות בנייה, וייחודו בייצור HEMP Boards שיקלו את תהליכי הבנייה וייעלו אותם. בכמה מדינות בעולם, כגון אוסטרליה, גרמניה והולנד, השימוש בלבני קנביס תעשייתי לבניית בתים נהפכה בשנים האחרונות לכמעט סטנדרטית. לפיכך להרחבת מוצרי הבנייה מבוססי הקנבוס ללוחות קונסטרוקטיביים יש אופק כלכלי מבטיח.

בסוף הכנס יתקיים בין השאר סיור בחווה לגידול קנבוס.

בין ההרצאות: ד"ר יניב קנופ', סגן ראש המחלקה להנדסה אזרחית אוניברסיטת אריאל, ידבר על שילוב HEMP בתרכובות מלט (צמנט); ד"ר דוד וילסון, המחלקה להנדסת תשתיות באוניברסיטת מלבורן אוסטרליה, ידבר על פתרונות בנייה מתקדמים עם HEMP; דארן קריסטי, מנכ"ל חברת HEMP האוסטרלית ובעל חווה לגידול ועיבוד של קנביס תעשייתי, ידבר על גידול ועיבוד HEMP לתעשיית הבנייה; ד"ר סאלי וילסון מהמחלקה להנדסת תשתיות באוניברסיטת מלבורן, מומחית בבריאות הציבור וחוקרת השפעות סביבתיות ובריאותיות של תשתיות, תרצה על היתרון הבריאותי של בנייה ב-HEMP.

 

ההרשמה פתוחה - הקליקו לפרטים ולהרשמה

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן