מגה מבנים
מדורים
בנייה ירוקה
לעמוד קודם

ערים עתידניות: תכנון עירוני בר-קיימה

13/08/2023
זמן קריאה: 1.5 דק'

בזמן שהעולם מתמודד עם סוגיות דוחקות כגון שינויי אקלים ומשברי דיור, מתהווה מגמה חדשה של תכנון ערים עתידני. חזונות שאפתניים למרכזי היי-טק עירוניים שובים את דמיונו של דור חדש, עם דגש בקיימות כעיקרון מנחה. להלן כמה מהפרויקטים השאפתניים ביותר שנמצאים כעת בשלבי תכנון.

הקו, NEOM, ערב הסעודית: עיר ליניארית זו, שאורכה 170 ק"מ, נועדה להכיל תשעה מיליון אנשים. המאפיין הייחודי שלה הוא רוחב צר של 200 מטר בלבד, המאפשר תחבורה יעילה ומהירה. הקו שואף לתת עדיפות לשמירת הטבע וליצור חיים משופרים.

 

 

טלוסה, ארה"ב: האדריכל הדני Bjarke Ingels מתכנן את טלוסה, עיר של חמישה מיליון איש. העיר מתעתדת להיות בת-קיימה ברמה עולמית, עם קרקע בבעלות הקרן הקהילתית למימון פיתוח העיר.

 

 

BiodiverCity, האי פנאנג, מלזיה: בפרויקט זה שלושה איים מלאכותיים שנועדו להכיל 15,000 עד 18,000 תושבים כל אחד. ההתמקדות היא בקיימות. במבנים משתמשים בעיקר בבמבוק, בעץ ובבטון ממוחזר.

 

 

New Administrative Capital, מצרים: מצרים בונה עיר בירה חדשה שתכיל עד שבעה מיליון איש. העיר תשתרע על 700 קמ"ר ויהיה לה אחד הפארקים העירוניים הגדולים בעולם.

 

 

Amaravati, הודו: עיר הבירה הקרובה של מדינת אנדרה פראדש, Amaravati, תוכננה תוך התמקדות בקיימות. יותר מ-60% משטח מחוז המרכז יוקדש לשטחים ירוקים שופעים ולאלמנטים של מים.

 

Smart Forest City, מקסיקו: עיר זו תתפרס על פני 557 דונם ותאופיין בצמחייה שופעת, עם 7.5 מיליון צמחים ועצים שנבחרו בשל יכולות ספיגת הפחמן שלהם.

 

 

The Orbit, קנדה: פרויקט העיר החכמה שנועד להחיות עיירה חקלאית קנדית באמצעות שילוב נרחב של טכנולוגיות מתקדמות. החלטות הפיתוח יונעו על ידי ניתוח ביג דאטה.

 

 

העיר הצפה של האיים המלדיביים: עיר צפה זו מתוכננת להיבנות בלגונה ליד הבירה ולאכלס 20,000 איש כבר בשנת 2024. העיר תיבנה על מבנים בצורת משושה שנועדו לעלות עם פני הים.

 

 

עיר העתיד של צ'נגדו, סצ'ואן, סין: עיר זו משתרעת על שטח של 4.6 קמ"ר וחובקת את הטופוגרפיה הטבעית המתגלגלת של הארץ. העיר מחויבת לגישה נטולת מכוניות, המעודדת חיים בני-קיימה וידידותיים להולכי רגל.

 

 

Innovation Park, מדבר נבאדה, ארה"ב: עיר חכמה שתמנף את טכנולוגיית הבלוקצ'יין, ותאפשר לתושבים לבצע פעילויות חיוניות כגון בנקאות, הצבעה ואחסון נתונים ללא צורך בהתערבות ממשלתית.

 

 

פרויקטים אלה מייצגים צעד לעתיד החיים העירוניים, המציגים את הפוטנציאל של תכנון עיר חדשני בהתמודדות עם האתגרים הדחופים ביותר בעולם.

 

לפרטים נוספים

 

----------

----------

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן