מגה מבנים
מדורים
בנייה ירוקה
לעמוד קודם

תחרות פיתוחים טכנולוגיים בבנייה של Cemex

14/12/2021
זמן קריאה: 2 דק'

חברת CEMEX Ventures, זרוע ההון סיכון של חברת המלט המקסיקנית Cemex, מקיימת תחרות שנתית לבחירת חברת ההזנק המבטיחה בתחום הבנייה. חזון התחרות הוא קידום פיתוחים טכנולוגיים מרחיקי לכת בענף הבנייה, שנחשב מסורתי ויציב ובעל נטייה לשינויים איטיים והדרגתיים. בשם החזון שהציבה, החליטה החברה להוסיף השנה קטגוריה חדשה לתחרות: "שיטות בנייה חדשות". בניגוד לקטגוריות הקיימות, שעוסקות בשיפור ובייעול תהליכים מוכרים בבנייה, הקטגוריה החדשה עוסקת בפיתוח שיטות בנייה שונות באופן מהותי מהשיטות המסורתיות. דוגמאות לטכנולוגיות חדשות הן הדפסת תלת ממד, בנייה מודולרית, בנייה טרומית מתקדמת, פתרונות רובוטיים, ופתרונות תעשייה 0.4 (חיישנים, אינטרנט של הדברים, חומרה).

יתרונות מרכזיים לשיפורים טכנולוגיים הם החיסכון בזמן ובעלויות. שילוב אלמנטים של טכנולוגיות חדשות כמו אוטומציה, רובוטיקה, חיישנים ותוכנות ייעודיות יכול להאיץ תהליכים, לייעל את הבנייה, לצמצם טעויות ולמנוע תאונות עבודה. יתר על כן, האמצעים הטכנולוגיים החדשניים יכולים לצמצם בזבוז משאבים, להפחית פליטות פחמן ולהפוך את הבנייה לאקולוגית יותר.

בנייה מודולורית ובנייה טרומית מתקדמת הפכו לשם דבר ב-2020 בעקבות המגפה והמגבלות שנלוו לה. שווי השוק של בנייה מחוץ לאתר עמד ב-2020 על 72.11 מיליארד דולר בארצות הברית, ועד 2028 הוא צפוי להגיע ל-114.78 מיליארד דולר. חברת מודולוס (Modulous) שיושבת בבריטניה היא דוגמה לחברה שמספקת בנייה מיידית בכל רחבי העולם, באמצעות דיגיטליזציה בשלבי העיצוב והרכש, ערכת מרכיבים שמאפשרת לרוכשים להרכיב לעצמם את הדגם הרצוי לבית, שרשרת אספקה שמתבססת על שותפים מהימנים והתקנה מקומית.

 

צילום: ויקיפדיה

 

שילוב של פתרונות רובוטיים ואוטומציה בתהליכים כולל יישומי תוכנה ומחשב לצורך ביצוע פעולות חזרתיות וידניות בתהליך הייצור והחלפת פועלים אנושיים במכונות. למשל, כאשר במקום פועלי בנייה שמניחים אבן על אבן באתר הבנייה, מכונות שמייצרות במפעל את הבית כולו או חלקים גדולים ממנו או מדפסות תלת ממד שמדפיסות את הבית באתר הבנייה. חברת אוקיבו (Okibo) הישראלית מפתחת רובוטים ניידים, רב-תכליתיים לאתרי בנייה.

שוק מדפסות התלת ממד צפוי כמעט לשלש את עצמו עד 2025. הטמעת הדפסות בתהליכי בנייה יכולה לצמצם את זמן הביצוע ב-50% עד 70% ולהנמיך את העלויות ב-40% עד 70%. חברת קובוד (COBOD) הדנית מייצרת מדפסות תלת-ממד שמדפיסות עם מלט ויכולות להקים בניינים שלמים במעורבות אנושית מצומצמת.

תחת המטרייה של תעשייה (או בנייה) 0.4 ניתן למצוא נתונים דיגיטליים, אוטומציה, חיבור רשתי וגישה דיגיטלית. הטמעת חידושים מסוג זה תתבטא באימוץ BIM (מידול נתוני המבנה) צמצום עלויות, תחזוקה המבוססת על חיזויים, בטיחות מוגברת וניהול פסולת משופר. חברת SAALG הספרדית מספקת פתרונות דיגיטליים לענף הבנייה שמאפשרים קבלת החלטות על בסיס נתונים באמצעות ניתוח כמויות גדולות של נתונים מנוטרים בזמן אמת.  


מקור: www.cemexventures.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן